'Kızım Alevi bir gençle evlenebilir mi?'

Toplumsal hayatın dini yönüyle ilgili sorulara cevap veren İlahiyatçı Doç. Dr. Karataş, ülkemizdeki önemli bir konuya açıklık getirdi.

GİRİŞ 24.01.2009 00:01 GÜNCELLEME 24.01.2009 00:01
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Doç. Dr. Mustafa Karataş, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Nur Ertürk’le Her Sabah programında çok sık sorulan bir konuyla muhatap oldu ve ülkemizdeki “Alevi - Sünni ayrımcılığının” dini hükmüne dair açıklamalar yaptı.

Kız Alevi bir gençle evlenmek isteyen annenin ‘hayati’ diyerek yönelttiği soruya cevap veren Karataş, imanın altı şartına inanan herkesin birbiri ile evlenebileceğini söyledi.

ÖLÇÜ İMANIN ALTI ŞARTI

Biz Sünni’yiz, kızım Alevi bir gençle evlenmek istiyor. Bunun dinimizce bir sakıncası var mıdır? Benim için hayati bir mesele. Sizden cevap istiyorum…” sorusunun Türkiye toplumunun önemli vakıalarından biri olduğunu ifade eden Karataş sadece Alevi ve Sünni olmanın evliliğe mani olmadığını belirtti.

Alevilerin de Sünnilerin de içerisinde her türlü inanışa sahip insanların olabileceğine dikkat çeken Karataş, Alevi -  Sünni ya da Sünni - Alevi evliliğinde ölçü olarak 'imanın altı şartı'nın konulabileceğini, bunların dışındaki tefsir ve yorum farklılıklarının ise ayrı bir konu olduğunu ifade etti.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 174
  • emel 7 yıl önce Şikayet Et
    Mrb ben alevi bi gençle görüşüyorum evlilik düşünüyoruz şafii ile aleviler evlenebilirlermi
    Cevapla
  • Halil 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olduktan sonra Kürt veya Türk olmanın deyeri hiç bir etkisi yoktur ama cahiller Yüzünden bunun acisini çeken Müslüman kardeşlerimiz vardir.
    Cevapla
  • gizem taş 15 yıl önce Şikayet Et
    mustafa karataş hocama sormak istiyorum. mrb hocam programınızı izliyorum inançlı bir bayanım çok şükür.allah'ın yarattğı hereşyi seviyorum.ayırt etmiyorum.ama birşey sormak istiyorum.türk bir bayanla kürt bir erkek evlenebilirmi?tşk
    Cevapla
  • gizem taş 15 yıl önce Şikayet Et
    mustafa karataş hocama sormak istiyorum. mrblar hocam nasılsınız umarım iyisinizdir.ben mersinden gizem size bir soru sormak istiyorum umarım yanıt alabilirim.ben biriyle evlenmek istiyorum.evleneceğim kişi benimle aynı mezhepten diyor ama bilenler oranın kürt olduğunu söylüyorlar.gaziantep kürt diye biliyorum.ayırt rtmiyorum ama bana ters geliyor.ama evlenmek te isityorum benim bu soruma yanıt verirseniz sevinirim.kısaca kürtbir erkekle türk bir kız evlenebilirmi?tkşler
    Cevapla
  • hakan kaya 15 yıl önce Şikayet Et
    bi sorum olacak. müslüman bir adamla alevi bir kız evlenebilirmi
    Cevapla
  • Yaren 4 yıl önce Şikayet Et
    Alevilerde müslüman kardeşim peygamberberimizi reddetmiyorsa(hz.Muhammed) namazi inkar etmiyorsa bir sakıncası yoktur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı