Mahalle bekçileri de emniyet mensubu

İçişleri Bakanlığı, çarşı ve mahalle bekçilerini, emniyet hizmetleri sınıfı personeli kapsamına aldı. Yönetmelikle personele verilecek kimlik kartlarını düzenleyen maddede de değiştirildi.

Mahalle bekçileri de emniyet mensubu
Mahalle bekçileri de emniyet mensubu
GİRİŞ 04.02.2009 09:59 GÜNCELLEME 04.02.2009 09:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığının, Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları ile Polis Kimlik Kokartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, ''Emniyet Hizmetleri Sınıfı Personeli'' kapsamına, ''çarşı ve mahalle bekçisi'' de alındı.

Emniyet hizmetleri sınıfında, ''Polis Memuru, Komiser Yardımcısı, Komiser, Başkomiser,  Emniyet Amiri, 4.Sınıf Emniyet Müdürü, 3.Sınıf Emniyet Müdürü, 2.Sınıf Emniyet Müdürü, 1.Sınıf Emniyet Müdürü ve Sınıf Üstü Emniyet Müdürü rütbesindeki personeli'' sayılıyordu.

Yönetmelikle personele verilecek kimlik kartlarını düzenleyen maddede de değişikliğe gidildi. Buna göre, emniyet hizmetleri sınıfı personelinden çarşı ve mahalle bekçisi dışında kalan personele ve emeklilerine (A) tipi kimlik kartı, çarşı ve mahalle bekçileri ile emeklilerine (B) tipi kimlik kartı ve diğer hizmet sınıflarında görevli personel, sivil savunma uzmanları ile işçi personel ve emeklilerine (C) tipi kimlik kartı tanzim edilecek.

Yardımcı hizmetler sınıfında görevli iken, 5757 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu, Devlet Memurları Kanunu ve Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kadroları emniyet hizmetleri sınıfına aktarılan çarşı ve mahalle bekçileri ve emeklilerinin kimlik kartları tüm teşkilat personelinin kartlarında yapılacak değişikliğe kadar aynen kullanılmaya devam edilecek.

Ancak, emekliye ayrılma, zayi, kırılma, fotoğraf silinme ve benzeri sebeplerden dolayı değiştirme talebinde bulunan personele verilecek kimlik kartlarında hizmet sınıfı Emniyet Hizmetleri Sınıfı olarak belirtilecek.

Bekçiler daha önce yardımcı hizmetler sınıfında görev yapıyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • istanbul esenler 15 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Sunal. Bu arada bekçi derken Kemal Sunal'ın örnek verilmesi çok güzel olmuş. :) Rahmetli, zamanında halkı dolandıranlara yine halkın dilinde ne de güzel yanıt verirdi. Malatyalı hemşehrimize Allah'tan rahmet dilerim...
    Cevapla
  • Esad Kılıç 15 yıl önce Şikayet Et
    özel güvenlikçilere gün doğması için bekçi sayısı az tutluyor 10000 bekçi alın gariban ekmek yesin. bu devlet neden ihale paralarını geciktiriyor bu paralar piyasaya çıkmaz ise nasıl bu memlekette piyasa açılacak adam sana iş yapmıuş parasını alamıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi