Menderes'in sevgilisi Ayhan Aydan öldü

Türkiye'nin sustuğu o günlerde, Yassıada’da askeri mahkemenin huzuruna çıkmış ve Menderes için "Ben o adamı sevdim" demişti.

Menderes'in sevgilisi Ayhan Aydan öldü
Menderes'in sevgilisi Ayhan Aydan öldü
GİRİŞ 20.02.2009 00:15 GÜNCELLEME 20.02.2009 00:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ünlü opera sanatçısı olmasına rağmen adı hep Adnan Menderes ile yaşadığı yasak aşkla gündeme gelen Ayhan Aydan bir süredir yaşadığı Çeşme'de 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1924 yılında doğan, Ankara Devlet Konservatuarı Opera bölümünden mezun olan Ayhan Aydan, Figaro'nun Düğünü operasındaki rolüyle adını duyurdu. 19 yaşında orkestra şefi Hasan Ferit Alnar'la evlendi ve bu evlilikten bir oğlu oldu. Ancak Ayhan Aydan’ın hayatı asıl 1949 yılında bir toplantıda Adnan Menderes ile tanışmasıyla değişti. Aydan 27 Mayıs darbesinin ardından Yassıada duruşmalarına çağırıldı. kullan

Aydan mahkemede Adnan Menderes'den sahip olduğu bebeği öldürmekle suçlandı. Duruşmalarda aşkını doğrulayan ancak bebeği doğum sırasında kaybettiğini anlatan Aydan, o dönemdeki cesur duruşuyla dikkat çekti. Menderes'in asılmasından sonra zor yıllar geçiren Ayhan Aydan uzun süredir İzmir'in Çeşme ilçesinde dostlarının yardımıyla hayatını sürdürüyordu.

VEFAT NEDENİ SOLUNUM YETMEZLİĞİ

Aydan'ın doktoru Tuncay Yılmazer, son bir haftadır yoğun tedavi uygulandığını, ancak Aydan'ın saat 17.10 sıralarında kronik akciğer rahatsızlığına bağlı solunum yetmezliğinden hayata veda ettiğini belirtti. Aydan'ın ölüm haberiyle yakınları ve sevenlerinin evine akın ettiği kaydedildi. Aydan'ın, 3,5 yıldır bakıcılığını yapan aynı zamanda manevi evlatları olan Metin ve Sabiha Ulutaş ile birlikte kaldığı öğrenildi. Birçok ödülü bulunan Aydan'ın, geçen yıl doğum gününde çektirdiği fotoğraf da anılarda kaldı.

MENDERES'E AŞKI

Hayatta tek isteğinin Adnan Menderes'ten bir çocuk dünyaya getirmek olduğunu hayatı boyunca dile getirmiş olan Aydan’ın bu isteği mahkeme tutanaklarına şu şekilde geçmiştir;

"Adnan Menderes'i 1949'da tanıdım. Evli olmasına rağmen büyük bir aşkla sevdim. bütün emelim ondan bir çocuk sahibi olmaktı. Bunu başaramadım. Ancak hangi vicdansız ana, üzerine titrediği bebeğinin öldürülmesine razı olabilir?"

Medyaradar

YORUMLAR 8
  • sancaktar 15 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Lider Adnan Menderes...... Ayhan Aydan'ın şahsında; Merhum Başvekilimiz Adnan Menderes'in aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.Ruhun şad,mekanın cennet olsun.......
    Cevapla
  • ERDEM ESİN 15 yıl önce Şikayet Et
    KIZOĞLAN KIZ GİTTİ. Bazı haklarını hiç kullanmadı; kullanlmadan iade!:)
    Cevapla
  • Eye of the Tiger 15 yıl önce Şikayet Et
    Allah Rahmet Eylesin.... Delikanlılığın kitabını yazan kadın!
    Cevapla
  • Orhan ERDOĞAN 15 yıl önce Şikayet Et
    mekanı cennet olsun. mekanı cennet olsun erkeklerden daha erkekmiş
    Cevapla
  • Esad Kılıç 15 yıl önce Şikayet Et
    menderes den olan herşeye hasbi birşeyer hisseder insan. insan olana özlemdir bu. menderes unutmadık seni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
PKK'yı titretecek haber! 'Efsane Tugay' bölgede sahaya indi...