Astsubaylara kıdem müjdesi

Yüksek lisans öğrenimi yapan astsubaylar, subaylar gibi yüksek lisans öğrenimi kıdemi alabilecek.

Astsubaylara kıdem müjdesi
Astsubaylara kıdem müjdesi
GİRİŞ 16.06.2009 23:25 GÜNCELLEME 16.06.2009 23:25

TBMM Genel Kurulunda, Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi kabul edilerek, yasalaştı.

Yasaya göre, kendi nam ve hesabına yüksek lisans öğrenimi yapan astsubaylara, subaylar gibi yüksek lisans öğrenimi kıdemi verilecek.

Yasa, subay veya astsubay nasbedildikten (atandıktan) sonra öğrenim, kurs, staj ve sürekli görev nedeniyle yurt dışına gidenler ile Silahlı Kuvvetler hesabına yurt içinde öğrenim yapanların yükümlülüklerini yeniden düzenliyor.

Buna göre, subay veya astsubay nasbediltikten sonra yabancı ülkelere, 6 ay veya daha fazla süreyle öğrenim, staj, kurs, ihtisas, görgü ve bilgilerini artırmak amacıyla gidenlerin yükümlülükleri, masrafların ödenme şekline bakılmaksızın, gidiş ve dönüş tarihleri arasında geçen sürenin 2 katına kadar uzatılacak.

Subay veya astsubay nasbedildikten sonra Silahlı Kuvvetler hesabına yurt içindeki fakülte ve yüksek okullarda, öğrenim veya meslekleriyle ilgili ihtisas yapanların yükümlülükleri, buralarda geçen sürelerin yarısı kadar uzatılacak.

Yurt dışı sürekli göreve atanan subay veya astsubayların yükümlülükleri buralarda geçen süreler kadar uzatılacak; ancak, yaş haddinden veya kadrosuzluktan emekli olabileceklere bu yükümlülük süresi uygulanmayacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı