Askeri savcının evli kadınla seks kaseti

Genelkurmay Askeri Başsavcılığı'nın etkili ismi Yarbay Zekeriya Duran'a ait görüntüler bomba etkisi yarattı. Duran’ın “yasak ilişkisi” birlikte olduğu evli bayanın kocasının açtığı dava ile ortaya çıktı.

Askeri savcının evli kadınla seks kaseti
Askeri savcının evli kadınla seks kaseti
GİRİŞ 10.07.2009 11:58 GÜNCELLEME 10.07.2009 11:58
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığı’nın yolsuzluk incelemeleri ve yargı süreçlerinde ön planda olan Yarbay Zekeriya Duran’ın “yasak ilişkisi” birlikte olduğu evli bayanın kocası S.Ö.’nün açtığı boşanma davası üzerine ortaya çıktı.

Geçmişte ünlü DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel’in seks görüntülerini andıran olay, Ankara’da 5 yıldızlı bir otelde aşçı olarak çalışan Duran’ın yasak aşkının kocası S.Ö.’nün cep telefonuna gelen mesajlarla başladı.

Aşçı S.Ö.’ye gelen 6 SMS şöyleydi:

İŞTE O MESAJLAR:

1. MESAJ: Askeri savcılıkta çalışan bir personelim. Burada görevli Hakim Yarbay Zekeriya Duran eşinizi kandırarak cinsel ilişkiye girmiş ve videoya kaydederek internete yüklemiştir.

2. MESAJ: Bu şekilde sürekli cinsel ilişkiye girmeye zorlamaktadır. Hatta başka arkadaşlarına da teklif etmektedir. Size internetteki video adresini ve Zekeriya Yarbay’ın telefonunu gönderiyorum.

3. MESAJ: Bu adam hem hem asker hem savcı olduğundan “kocan bana bir şey yapamaz” diyerek kandırıyor. Sık sık telefon değişiyor. Ama eşi G. Duran’dan ulaşın.

4. MESAJ: Bu adam eşinizin videosunu internete koymuş. Adresi şu: www. … 5. MESAJ: Yarbay Zekeriya’nın telefon numarası 0542 …

6. MESAJ: Zekeriya Duran’ın karısının telefonu 0506 … Bunun üzerine kandırıldığını düşünene ve karısı ile konuşan koca S.Ö., eşinden “iftira” yanıtını alınca bir şey yapmadı. Bir süre sonra S.Ö.’nün çalıştığı iş yerine üzerinde “Z. Duran” yazılı bir zarf geldi. Zarfın içinden çıkan CD’de Savcı Duran’ın eşi ile sevişme görüntüleri ve birlikte gezerken bir otomobil içinde çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

3 YILDIR BİRLİKTEYİZ

S.Ö. bunun üzerine eşinin yanına giderek CD’yi bir kez de birlikte izlemek istedi. Ancak eşi Ş.Ö., karakola sığındı. Bayan Ö., karakoldaki ifadesinde Yarbay Duran ile 3 yıldır yasak aşk ilişkisi içinde olduklarını söyledi.

Bunun üzerine S.Ö., eşi hakkında 3 Temmuz’da boşanma davası açtı. Ayrıca Yarbay Duran hakkında da Cumhuriyet Savcılığı ve Genelkurmay Adli Müşavirliğinde suç duyurusunda bulundu.

Bu sırada S.Ö.’yü cep telefonundan arayan ve kendisini “Genelkurmay’da görevli Başçavuş Ömer” diye tanıtan bir kişi “Adli Müşavirimiz görüşecek” gerekçesiyle Genelkurmay’ın önüne çağırdı. Ancak S.Ö. .gitmeyip bu durumu da savcılığa ayrı bir dilekçeyle 7 Temmuz tarihinde bildirdi.

YARBAY: SOSYAL İLİŞKİM VAR

Askeri Savcı Yarbay Zekeriya Durmaz, iddialar ile ilgili olarak şunları söyledi: “Zehirli ağacın meyvesi de zehirli olur. Hanımefendiyle benim sosyal bir ilişkim var. Zaten hanımefendinin derdest bir boşanma davası var. Hanımefendi saygın bir bayan, son derece saygın bir isim. Ben cinsel ilişki görüntülerinden bilgi sahibi değilim ve o görüntülerin bana ait olup olmadığını söyleyemem. Ama bir eve iki kamera konuluyorsa, bunlar lazer güdümlü ve uzaktan kumanda ile yönlendirilip takip edilebiliyorsa, bunun baştan sona bir komplonun ürünü olduğu anlaşılıyor. Komployu düzenleyenler akıllarınca masum bir koca buluyor ve kamuoyuna böyle yansıtmaya çalışıyor ve onun üzerinden de yıpratma harekâtına girişiyor. Biz de bunu soruşturuyoruz, tahkikatını yürütüyoruz. Bu kocanın nasıl kullanılmak istendiğini de biliyorum…” - ‘Sosyal ilişkide olduğunuzu’ söylediğiniz bayanın kocasını yönlendiren kim? - Bu konuda mümkün olan her şeyi söyledim. Zaten bir tahkikat yürütülüyor. Sonuç ortaya çıkacaktır.

- Sizin cinsel ilişki anında çekilmiş görüntülerinize ne diyeceksiniz?

- Ben o görüntüleri görmedim. Görmediğim bir görüntü hakkında tek bir söz söylemem. Araçtaki görüntüler ise sosyal ilişki anında çekilmiş görüntülerdir.

ZEKERİYA DURAN KİMDİR?

Yarbay Zekeriya Duran bugüne kadar birçok önemli davaya baktı. Duran’ın en önemli davası Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatı soruşturmasıydı.

Müteahhit Ali Osman Özmen’in adının karıştığı “Askeri ihale yolsuzluğu ve rüşvet” davasının iddianamesini hazırladı. G.Kurmay’ın TSK’daki yolsuzluk iddialarıyla ilgili kapsamlı bir temizlik harekatı başlattığı 2004–2005 yıllarında içinde üst rütbeli askerlerin de adını geçtiği önemli soruşturmalarda görev yaptı. Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı İlhami Erdil’in yargılanmasında aktif görev alan Duran, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı inşaatı, Kara Harp Okulu Eğitim Tesisleri inşaatı, TSK Rehabilitasyon Merkezi inşaatı ve Aksaz Deniz Üssü inşaatı dosyalarının inceledi.

TOLON’UN EVİNE DE GİTMİŞTİ

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara’da Ankara’da gözaltına alınana Hurşit Tolon’un evine gelerek yapılan işlemlerde görev alan Duran, Taraf Gazetesi’nini Dağlıca baskını haberlerinden sonra, Genelkurmay Askeri Savcılığı adına bilgi isteyen kişiydi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 44
  • MUSTAFA KARAKAŞ 14 yıl önce Şikayet Et
    yav kardeşim. ya yazık o kuruma atın böyle kişileri nice ana kuzuları var elbet birı gelir onun yerine yazik yazik
    Cevapla
  • mustafa kara 14 yıl önce Şikayet Et
    yazık ya. bu şantaj kasetleride artık iyice sıktı ya..şimdi burdan hareketle tüm tsk yı suçlar asker düşmanı yorumcular..hükümet içinde böyleleri yok mu sanki?akp keçiören belediye başkan adayı neden adaylıktan çekildi unutmayın..
    Cevapla
  • Kemal ERGEÇ 14 yıl önce Şikayet Et
    sosyal ilişki. arkadaşlar sosyal ilişki içine girmişler ne zararı var ki. bence ülkedeki aydın insanlarımızın bu tür sosyal ilişkilere girip bizleri yönlendirmesi lazım. kadının kocası zaten beylik görevini yapmakta hanımefendi ise sosyal faaliyet açısından vatan namus bekçimiz olan sayın askerimizin sosyalitesini artırmıştır. yani bir nevi vatan görevi yapmıştır. ne demişler " mevzubahis vatansa gerisi teferruattır
    Cevapla
  • hüseyin şentürk 14 yıl önce Şikayet Et
    bence bu bir komplo.... Ben inanmıyorum. düpedüz karalama ve iftiradan ibaret olduğunu düşünüyorum. adaleti yanıltmak ve hali hazırda devam eden davaları gölgelemek adına iyi tezgahlanmış ve uygulanmış bir komplo gibi duruyor .
    Cevapla
  • Tayfun yıldız 14 yıl önce Şikayet Et
    AMAAN. Aman alan razı satan razı ne yapacan adam dokunulmaz ne yapabilirsin hiçbirşey yapamazsın ne gelir elden zinayı suç saymak çöözüm değil çözüm iman eksikliğini gidermekte.imanı eksik olan dev.memurlarının o ülkeye faydası olmadığı gibi böyle zararı da olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi