Askeri helikopterle domuz avı keyfi!

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli subayların arama kurtarma helikopteriyle domuz avına çıktıkları ortaya çıktı. Bozulan helikopterin faturası ise...

Askeri helikopterle domuz avı keyfi!
Askeri helikopterle domuz avı keyfi!
GİRİŞ 24.07.2009 09:25 GÜNCELLEME 24.07.2009 09:25
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli subayların UH-1 tipi bir helikopterle domuz avına çıktığı iddia edildi. Kayısı bahçelerinde helikopterle gerçekleştirilen domuz avının ardından askeri helikopter arızalanırken, devlete 1 milyon dolarlık fatura çıkarıldı.

Devletin bütçesinin büyük bölümünü ayırdığı askeri helikopterlerin amaçlarının dışında kullanıldığı öne sürüldü. Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli Albay A.Y., Binbaşı M.M.A., Yüzbaşı R.A. ve Üsteğmen E.A.'nın askeri helikopteri görev alanın dışında keyfi olarak kullandıklarını gösteren fotoğraflar ve videolar internet ortamına sızdı. Sanal aleme düşen görüntülere göre; subaylar Malatya ovasındaki kayısı bahçelerinde arama kurtarma helikopteriyle domuz kovalıyor. Bu sırada toprağa o kadar yaklaşılıyor ki domuzların kaçarken çıkardığı tozla helikopterinki birbirine karışıyor. Yerden 5-6 metre yükseklikte uçularak helikopterin limitleri zorlanarak, uçuş emniyeti ve can güvenliği de hiçe sayılıyor.

ASKERİ HELİKOPTERLE BÖYLE DOMUZ AVLADILAR / GALERİ

Zaman zaman helikopterle domuzların arasındaki mesafenin daha da kısaldığı gözleniyor. Aşırı kumanda helikopterin uçuş aletlerini olumsuz yönde etkilerken, askeri araçta ağır hasarlar meydana geliyor. İnternet sitesinde yer alan belgelere göre pilotların helikopterle derin ve kayalık vadilere sert dalışlar yaptığı, bundan dolayı da askeri araçta ciddi hasar oluştuğu belirtiliyor.

Cobra helikopterlerin yapabildiği bu tür dalışların UH-1 arama kurtarma helikopteriyle yapılması sonucu oluşan arızanın devlete faturası milyon dolarları buluyor. Görüntülerle birlikte yer alan belgelere göre; helikopterin aşırı zorlamadan kaynaklanan sorunlardan dolayı tamire alındığı ve maliyetinin de yaklaşık 1 milyon dolar olduğu kaydedildi. Bunun üzerine tamiri yapılamayan helikoptere 25 Kasım 2008 tarihinde 'uçamaz' kararı çıkartıldığı da belgeler arasında yer alıyor. Bunun yanında subayların, maksat dışı kullandıkları helikopter ile yolculuklarında hatıra olarak sık sık fotoğraf çektirdikleri de fotoğraflarda gün yüzüne çıktı.

KAYNAK: (ZAMAN)
YORUMLAR 117
  • çağrı uysal 14 yıl önce Şikayet Et
    YALAN HABER!!!. 1- o helikopter UH-1 , istersen hurdasını metal olarak sat , istersen içindeki kabloları zaten gazetenizin -sözde tutarını -yayınladığı miktara ulaşamaz! 2- o helikopter UH-1 o helikoptere Arama Kurtarma görevi verilmiyor!üzerine oturduğunuz yerden atmayın! 3-o helikopterin limitlerini ve uçuş emniyetini ne kadar biliyorsunuz ki tozun dumana karışması sizi bu kadar rahatsız ediyor? (UH-1 helikopterinin uçuş yükseklik limiti 10.000feet üzerinde başlar yani ne kadar alçaktan uçtuğunuz tamamen sizekalmış)
    Cevapla
  • soner 14 yıl önce Şikayet Et
    yanlışlık olmalı. fotokopidir o fotokopi
    Cevapla
  • bamsi beyrek 14 yıl önce Şikayet Et
    iftira. son 1 yildir ordu uzerinde oyunlar oynaniyor. ozellikle kurt acilimi savsatasi ciktigindan beri tum yalan ve iftira haberlerle orduyu kucuk dusurmeye calisiyorsunuz. nedeni ise gucsuz ordu cunku biliyorsunuz ki ordu sizin isbirlikci eylemlerinize engel olacak. bir yandan siz bir yandan dogan medyasi saldiriya devam. tipki padisahinizin dedigi gibi durmak yok iftira ve fakiri yolmaya devam...
    Cevapla
  • bahtiyar can 14 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadarı da fazla. Şimdi bu haber mi? Belge yok kanıt yok. Mesnetsiz haberler, bel altı vurmalar, kasıtlı olduğunuza delalet eder aman dikkat. Böylece gözümüzden düşmeyin. Tarafsız habercilik bekleriz.
    Cevapla
  • ömer mirza 14 yıl önce Şikayet Et
    vergi. inşallah benden ve akrabalarımdan kesilen vergiler oraya gitmemiştir.yoksa hak var hukuk var.benden yanı.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu