Bıçak taşıyana 100 lira para cezası

Ankara ve ilçelerindeki meskun mahallerde kişilerin ani olaylarda kullanılacak biçimde kesici ve delici alet taşıması yasaklandı.

Bıçak taşıyana 100 lira para cezası
Bıçak taşıyana 100 lira para cezası
GİRİŞ 30.07.2009 09:37 GÜNCELLEME 30.07.2009 09:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bıçak taşıyanlara Kabahatlar Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca  100 TL idari para cezası kesilecek.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, şehirde zaman zaman meydana gelen yaralama ve öldürme olaylarının genellikle kesici ve delici aletler kullanılarak gerçekleştirildiği, özellikle sabıkalı kişilerin mutlaka bıçak taşıdıkları ve bunları da en basitinden teşhir ederek toplumda korku ve paniğe neden olduklarının tespit edildiği belirtildi. Öğrencilerin de bıçak, kesici ve delici alet taşıma özentisinin bir gerçek olduğunu belirten Valilik, “Bu özentinin ilkokul seviyelerine kadar inme eğilimi gösterdiği görülmektedir” açıklamasını yaptı.

VALİLİK: ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUN YETERSİZ

6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkındaki Kanun ve diğer mevzuatın bu konuda etkin mücadele için "yeterli olmadığı" belirtilen Ankara Valiliği açıklamasında, kötü niyetli kişilerin mevzuat yetersizliğini ve lehine olan durumları suistimal ettiği de kaydedildi.

BIÇAK TAŞIYANA 100 TL ANINDA PARA CEZASI

Bu nedenle Ankara şehir merkezi ve ilçelerde bıçakla yaralanma ve öldürme olaylarının önlenmesi, kamu güvenliğinin korunması amacıyla, tek ve çift ağızlı bıçaklarla saldırı ve savunmada kullanılan sivri uçlu her türlü kesici ve delici aletlerin ruhsatlı av-spor dükkanları hariç seyyar olarak veya tabla üzerinde sergilenmesi ve satışı yasaklandı. Bıçakların meskun mahalde veya şehir içinde bavul, valiz, takım veya el çantalarında, çuval, bez torba veya ambalajlarda, araçların bagaj veya torpido gözlerinde, ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şeklin dışında her ne suretle olursa olsun taşınmasına da yasak getirildi.
İl İdaresi Kanunu kapsamında getirilen yasak uyarınca, yasağın aksine hareket edenler hakkında işlenen fiil ayrı bir suç teşkil etmediği taktirde Kabahatlar Kanunu uyarınca 100 TL idari para cezası kesilecek, bıçaklara da el konulacak.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 2
  • taner delibaş 14 yıl önce Şikayet Et
    turkiyedeki sınıf farkı. zengin parayı basacak ruhsatlı silah alacak onla masum fakir kızların insanların canına kıyacak garip oglu cinayeti vb leri gibi fakir bicak taşıyacak 100 ytle makbuz kesecek turkiyede adalet yok kanun yok anayasa yok boyle giderse laz devleti icin boluculuk baslata bılırız ne yapayım ben tc kımlıgını sokak yan kesici hırsız ıt sız dolu guvenlık yok ne yapayım bn tc kımlıgını 5 kuruş para veririler yuksek kdv oranlarıyla gerı alırlar ne yapayım ben tc kımlıgını kahtolsun ateist tc cumhuriyetiyaşasınşeriat
    Cevapla
  • alper pioter 14 yıl önce Şikayet Et
    ha ha ha:))). Şaka mı yapıyor bunlar.Etraf eşkiya dolu.Çekiyor bıçağı ver paraları diyor.Hatta bıçak bile bitti nerdeyse silah var çoğu kişide.Gaspçılar h "her nedense" birkaç saat kalıp nezarette çıkıyor zaten dışarı.Karşımdaki çekecek bıçağı ben de "aaa kardeş yapma ,elindeki çok kötü.yasak birsey.Sok onu yerine.Polis amcalara veririm seni" mi diyeceğim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!