Trafik radar noktaları internete düştü

Ramazan ayına sayılı günler kala tatilcileri eve dönüşe hazırlanırken trafik ekipleri de sürücülere güvenli bir dönüş için radar kontrolünü sürdürüyor. En ince detayına kadar trafik radar noktaları:

Trafik radar noktaları internete düştü
Trafik radar noktaları internete düştü
GİRİŞ 16.08.2009 14:21 GÜNCELLEME 16.08.2009 14:21
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

SERKAN KARA'nın haberi

Ramazan ayına sayılı günler kala tatilcileri eve dönüş telaşı sardı. Daha eve gidilecek, temizlik yapılacak, alışverişe çıkılacak, iftara kimlerin davet edileceği düşünülecek... Bu noktada aile şoförlerine büyük yük düşüyor. 'Ne alakası var?' deyip şaşırdığınız değil mi? Hemen anlatalım...

Tatilcilerin, bu hafta sonunu da tatil beldesinde geçirip hafta içinde yollara çıkacağı tahmin ediliyor. Özellikle de şehirlerarası trafiğin salı, çarşamba ve perşembe günleri çok yoğun olması bekleniyor. Bir an önce eve yetişmek ve Ramazan'a hazır bir şekilde girmek isteyen ailelerin hız sınırını ihlal edeceği aşikâr; tabii Emniyet'in sıkı bir radar kontrolü yapacağı da!..

Yüzlerce kilometre yolu, kazasız-belasız ve cezasız kat ederek evlerine en kısa sürede varmaya çalışan şoförlerin imdadına 'google' (Türk Dil Kurumu yakında google'a 'tıklamalı buldurgaç' ismini uygun görecektir!) yetişiyor. İnternete girerek arama motoruna 'radar noktaları' ya da 'illerdeki radar yerleri' yazan aklı hür, vicdanı hür şoförlerimiz, gideceği güzergâhtaki tüm radar noktalarını en ince ayrıntısına kadar öğrenebiliyor. Bilgiler, aklı evvel birkaç şoförün yıllarca yediği cezaların bir tecrübesi gibi... İçerikte ise radar aracının durduğu yerden nerede yavaşlamanız gerektiğine kadar tüm detaylar yer alıyor.

Buyurun bir göz atın!..

Manisa yolunda sinyal veren yok. Hız sınırlarını aşmak racon gereği. Manisa düzlüğüne dikkat! Akhisar'a girmeden 15 km kadar önce radar var.

Ankara'dan çıkarken Yeni Hipodrom'u geçer geçmez ağaçlığın başladığı yerde radar var (radar kurulan araç resmî plakalı polis aracı).

Ankara'dan otobana çıktıktan sonra Yeniçağ'a gelene kadar radar yok.

Yeniçağ'ı (sağda göl göreceksin) geçince ya da Çaycuma'ya inen uzunca rampanın son bölümüne doğru hem benzinliklerde hem de gezici radar var; koyu mavi Siena. Benzini varsa geziyor, yoksa benzinlik çıkışında duruyor. Çevirme otoyol gişelerinde. Cezayı yedim, kurtuldum zannetme! Otoyol gişelerinden çıkıp Koru Motel'e giderken sağda kırmızı Siena duruyor!

Bolu Dağı çıkışında mutlaka kurallara riayet etmek gerek. Bolu Dağı'nı çıkıp Varan tesislerini geçtikten sonra, önce 70 hız ikazı, sonra 50 hız ikazını göreceksin. Ve daha sonra metalik renkli Siena radar, yolun sağ üstünde duruyor. Radar burada değil ise az ötede Kaynaşlı'nın içindedir. Gişelerden çıktıktan sonra İstanbul gişelerine kadar radar yok.

İstanbul gişelerine varmadan 6-7 km evvel radar var. Cezayı gişeden çıktıktan sonra ödüyorsunuz. Sakin kızıp hızlanmayın! Gişeden 10 km sonra (Kadıköy kavşağı gelmeden) bir radar daha var.

Kaynaşlı'yı geçip Bolu Dağı'na çıkarken yüzde 90 radar kuruluyor. Bu radar inişteki metalik renkli arabadır. Rampayı çıkarken durduruyorlar. Kaynaşlı iniş çıkışında şehirlerarası otobüslere dikkat et, onlar hızlanmışlarsa radar yoktur!

Ankara girişindeki bölünmüş yollarda özellikle Gölbaşı girişinde gri Renault 19'lara dikkat! Ankara-Adana arasında Ulukışla ve Kardeş Gediği mevkiinde de Renault 19'lara dikkat!

Tekirdağ-Keşan yolu üzerinde Şarköy çıkışına gelmeden önceki rampada Mavi bir Hyundai durur. Hatta "34 A" diye başlayan bir polis plakasına sahip.

İstanbul'dan Tekirdağ yönüne gidecekler için... Gaziosmanpaşa'dan başlayıp taa paralı yolun Silivri çıkışına kadarki kısımda "34 RU 828" plakalı gri bir Renault 19, sadece hızı sevenler için değil, yolda makas atmayı seven arkadaşlar için de tehlike arz ediyor.

Bolu'da iki otoban arasındaki meskun mahallerde ciddi can yakıcı radarlar varmış.

Çamlıca gişelerden 1. köprü yoluna bağlanan yolda Fatih Mehmet Köprüsü yolu üzerinden geçtikten sonra gri renkte bir Siena duruyor. Bu aracın kerametini 1. köprü bağlantısında anlıyorsunuz. Bu araç bazen de yolun diğer tarafında duruyor.

Bütün benzinciler radar yerlerini biliyor, depoyu doldururken sormakta fayda var. Radarların ya benzincilerde ya da ağaç altında olduğu konusundaki fikrimin doğruluğunu gördüm.

Sivrihisar yolunda, yol boyunca 4 adet radar var.

Hatay'dan Samandağı yönünde Hancık'a 10 km kala sağda Hatay Samandağı (Samandağı'na giderken) sapağında rampa başında sağda Renault 19!

Adana-Konya sapağına yaklaşırken tırmanılan uzun rampa başlangıcında gene radar var. Cezayı kavşağa 500 metre kala rampanın üstündeki Bölge Trafik'te ödüyorsun.

Aydın-İzmir otobanına girmeden (Söke istikametinden gelirken) önce hafif rampa, asağı inerken sağda benzincide ağaçların arasında!..

İzmir istikametinde Torba ve Selçuk çıkışlarında! İzmir otobanı serbest...

Saruhanlı'ya girmeden Manisa yönünde Boğazhan Petrol'den sonra düzlükte sağda ağaç altında! Susurluk ve Balıkesir zaten biliniyor artık!

Seydişehir-Manavgat yolunda alüminyum cevher sahasını geçip rampa aşağı inerken soldaki benzinlik önünde sivil plakalı trafik arabası. Genellikle Manavgat'tan Seydişehir yönüne kontrol yapıyor. Cezayı Cevher İşletmesi önünde ödüyorsun. Hem de Torosların tam tepesinde. Olmaz böyle şey demeyin!

Konya üzerinden Alanya'ya giderken, "Ohhhh, Torosları indik. Manavgat sapağından Alanya'ya döndük. Yaşasın, yol artık dümdüz!" derken ve Kızılot beldesine yaklaşırken polis durduruyor ve radara yakalandığınızı bildiriyor. Sapakla Kızılot beldesi arasında kesin radar var.

Burdur'u geçtikten sonra Antalya'ya yaklaşık 50 km kala sorunlar da başladı. İlk sorun, bizi 112 km hızla yakalayan radar.

Kumluca çıkışında radar var. 61 km hızla gidene basıyorlar cezayı!

Bir de Finike girişinde var ama meskun mahal mi yoksa 90 km/saat cezası mı yazıyorlar bilmiyorum...

Kavşaktan Marmaris'e dönen, okaliptüslü yol var ya, o düzlükte iki yönde de radar var...

Yatağan girişinde radar var... Bu defa sağda...

***

En iyisi ayağınızı gazdan çekin

Radar kontrollerinde hız limitine göre iki farklı ceza uygulanıyor; 128 ve 265 TL. Eğer cezayı peşin öderseniz 128 liralık ceza 96 liraya, 265 liralık ceza 198 liraya düşüyor. Cezalar şöyle: Otomobillerde 99-117 km hıza 128, 118 ve üzerine 265 lira. Kamyon ve otobüslerde 89-104 km hıza 128, 105 ve üzerine 265 lira. Motosikletlerde 77 km üzerindeki hıza 128 TL. Velhasılı hız yapmak hem can güvenliğiniz hem de cebiniz için önemli.

KAYNAK: ZAMAN-PAZAR
YORUMLAR 22
  • Yücel batal 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye vatandaşını soyan ülke oldu. Aracınıza satılık yazarsanız zabıta resim çekip 250 tl ceza yazıyor artık.
    Cevapla
  • Serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    yaaa arkadaş, bu sınırlar kalkar mı, mantıklı seviyelere gelir mi, itiraz etsen ne olacak, mahkeme kararı çıkana kadar bir sürü harcama yapacaksın. otobüslere, kamyonlara, minibüslere bu kadar ceza yazılıyor mu acaba, bazen yolda şehirlerarası yolcu otobüsünü geçemiyorsunuz, bunlara bu kadar hız yapma hakkını kim veriyor.
    Cevapla
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Bursa karacabey 27. Kilometre de radar!
    Cevapla
  • YKAAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir şey sorucam. Bu kaç yıllık bir haber??
    Cevapla
  • mehmet 14 yıl önce Şikayet Et
    trafik cezaları. sayın yetkililer cezanızı yazın ama lütfen yollarda hız alt ve üst limitlerini de yazınız siz ceza yazmıyor tuzak kuruyor çoluk çocuğumuzun rıskını yiyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti