Sezen Aksu'dan Erdoğan'a tam destek

Hükümet'in demokratikleşme açılımına ünlü sanatçı Sezen Aksu'dan destek geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Aksu, şu ifadeleri kullandı:

Sezen Aksu'dan Erdoğan'a tam destek
Sezen Aksu'dan Erdoğan'a tam destek
GİRİŞ 19.08.2009 13:15 GÜNCELLEME 19.08.2009 13:15
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Sezen Aksu'dan Başbakan'a: Açılımınızı ailece canı gönülden destekliyoruz   
"Kürt açılımının karşısında duranları iki cihanda lekeli kabul ediyoruz. Sürecin güzel bir şekilde tamamlanması için elimden geleni yaparım"

Hükümet'in demokratikleşme açılımına ünlü sanatçı Sezen Aksu'dan destek geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Aksu, "Açılımınızı ailece canı gönülden destekliyoruz. Bu sürecin karşısında duranları iki cihanda da lekeli kabul ediyoruz" dedi. Kardelenler Projesi kapsamında bir dizi konser veren ve son olarak Tunceli'de Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne katılan milyonların sevgilisi Sezen Aksu, bu kez hükümetin demokratikleşme açılımına katkı sağlamak üzere harekete geçti.

GÖNÜLDEN DESTEK

Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayan Aksu, açılımla ilgili görüşlerini iletti ve destek mesajı verdi. Aksu, "Annemle, babamla konuştum. Son açılımınızı hep birlikte, canı gönülden destekliyoruz. Sürecin güzel bir şekilde tamamlanması için elimden geleni yapmaya hazırım. Annem ve babam, bu sürecin karşısında duranları iki cihanda lekeli kabul ediyorlar, ben de öyle görüyorum. Türkiye'nin her köşesinde ayrı bir güzellik var. Türkiye'nin her karesi aynıdır, bizim ayrımız gayrımız yok, olamaz da" dedi.

"ÖNCE KARDELEN"

Sezen Aksu, daha önce Turkcell'in başlattığı Kardelenler Projesi kapsamında bir dizi konser vermişti. Doğu ve Güneydoğulu kızların okumaları ve eğitimde fırsat eşitliğine destek sağlanması amacıyla 2000 yılında başlatılan proje kapsamında Aksu, sahneye beyaz elbiseler giymiş kızlarla çıkıyordu. Proje için Kardelen isimli bir şarkı da besteleyen Aksu konserlerinde, "Bütün çocuklar eşit doğar. Ancak hayat bazılarına daha çok şans tanır. Hayatın herkes için eşitlenmesi insanın en kutsal amacı olmalıdır. İşte ben, bunun için buradayım" diyerek mesajını iletmişti. Aksu'nun çıkardığı albümün tüm geliri de projeye aktarıldı.

KÜRTÇE ŞARKI

Birkaç gün önce Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne katılan Aksu, binlerce hayranını Tunceli'ye çekmiş, 2 saat süren konserinde Zazaca ve Kürtçe şarkı söylemişti. Aksu, konserde "Ben doğanın değerleriyle ilgili bütün kalbimle şuna inanıyorum, doğanın hakkı aynen insan hakkı gibi bir şey. Taşın, toprağın, denizin, ağacın, suyun hakkı var. Bu bir ekolojik hak. Bu dengeyi bozdukça, hepimiz bozulduk. O yüzden bu doğanın hakkının karşısında, tıpkı insan haklarının karşısında eğildiğim gibi saygıyla eğilmek istiyorum" diye çevre mesajı da vermişti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'LA KARDELEN BULUŞMASI

Sezen Aksu'nun 25 Kasım 2005'te Ankara'da verdiği Kardelenler konserine Başbakan Tayyip Erdoğan da eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılmış, sahnede duygulu anlar yaşanmıştı.

KAYNAK: (SABAH)
YORUMLAR 34
  • Mithat BAŞLAN 14 yıl önce Şikayet Et
    açılım. Sezen aksu yasya destek verdiyse iş bitmiştir sezen demek % 47 demektir Allah aşkına sezen destek verse ne olur vermese ne olur Sezen aksu vatandaş olarak başbakanı aramışta destek vermiş bende vatandaş olarak arıyorum ama danışmanına dahi ulaşamıyorum
    Cevapla
  • çağlarr 14 yıl önce Şikayet Et
    normaldir..... sezen gibi..zamanında ermenileri destekleyen birinden beklenir...iyiki bizim yanımızda olmadın..sizinle aynı düşünceyi taşıtmadığı için allahıma şükrediyorum....aydın akil insanlar sizin olsun ..sezenin sizin olsun..şivan pperveriniz sizin olsun..allahımıza şükürler olsun ki böyle şahsiyetlerle bizi bir tutmuyor..tam adamını bulmuşlar .. akp=dtp=pkk=sezen aksu=12 kötü adam muhteşemsinizzz...allahım 2 cihandada bizleri uzak tutsun sizin gibi lekelilerdennnn.. aminnn
    Cevapla
  • aytek yıldızben 14 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş. geçmişinde de böyleydi. bir şarkısı vardı ona çok kızardım. Müslümanı yahudisi urumu diye istanbulu tasvir ederdi. halbuki istanbulun fethi bizans ve batı dünyasınca kabullenilemediği gibi hep yeniden ele geçirmek için çaba sarfetmişlerdir. işte bu bayan da o amaca hizmet etmiştir. benim olmasın sizinde olsun. ama peygamberim o fetih için askerini de kumandanını da övmüştür. ben mi lekeliyim iki cihanda yoksa sen mi. kendi lekene bak.
    Cevapla
  • E.Y. 14 yıl önce Şikayet Et
    .... minik serçeye desteklerinden dolayı teşekkür ederim. aklın yolu bir...
    Cevapla
  • rümeysa hacer 14 yıl önce Şikayet Et
    bu bayan. kardelenci değilmiydi yaw?kardelen de çydd,add kampanyası değilmiydi??yanlış mı hatırlıyorum acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi