İstanbul'da mesai saatleri yeniden düzenlendi

Bakanlar Kurulunun aldığı karar gereğince saatlerin 25 Ekim Pazar gününden itibaren bir saat geri alınacak olması dolayısıyla İstanbul'da mesai saatleri yeniden düzenlendi.

İstanbul'da mesai saatleri yeniden düzenlendi
İstanbul'da mesai saatleri yeniden düzenlendi
GİRİŞ 22.10.2009 15:02 GÜNCELLEME 22.10.2009 15:02
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, gün ışığından yararlanıp, enerji tüketiminin azaltılmasının yanı sıra sabah ve akşam saatlerinde trafik yoğunluğu da dikkate alınarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 100. maddesi gereğince mesai saatlerinin İstanbul'da 26 Ekim Pazartesi gününden itibaren 08.00-12.00, 12.30-16.30 olarak uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, yarım saat öne çekilen çalışma saatlerine mutlaka riayet edileceği, özel kanun, tüzük ve yönetmeliklere göre çalışma saatlerinin düzenlenmesi zorunlu olan kamu kurum ve kuruluşlarına ait hükümlerin saklığı olduğu kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • mustafa kaya 14 yıl önce Şikayet Et
    belli. bu kadar yorum yapmanızdan belli. çekememezlik had safhada. hepiniz aslında fırsatını bulabilseniz kapağı devlete atacaksınız. şimdi memurları karalıyorsunuz. sizin işiniz gücünüz ne acaba? klavye delikanlılığı mı?
    Cevapla
  • Nihat KAÇAN 14 yıl önce Şikayet Et
    SALLA BAŞINI AL MAAŞINI. Ben oldum olası ( istisnalar hariç) Memurların aldığı parayı hakkettiğine inanmıyorum. Birine iş yaptırmak ölüm. Sanki babasının hayrına yapıyor. Salla başını al maaşını boşua dememişler
    Cevapla
  • Aklı Selim Vatandaş 14 yıl önce Şikayet Et
    ÖZ-ELLEŞTİR-ME. Memur görevini yapmıyor. Memur çalışmıyor. Memur az mesai yapıyor. Memur aldığı parayı hakketmiyor. Memur çok çalışıyor. Memur az ücret alıyor. Memurun çalışma koşulları ağır. .... Bunlardan kurtulmanın tek yolu.... TEK ÇÖZÜM ÖZELLEŞTİRME..... Özelleştirme yapılınca vatan satılıyor deniliyor. Yorumları yazanlar ne dediğinizin farkındamısınız bilmem. Eli olan yazıyor. (Ağzı olan konuşuyor) Nedense beyni olan düşünmüyor.
    Cevapla
  • abdulvahap yıldırım 14 yıl önce Şikayet Et
    YETER ARTIK İLERİ GERİ. kim bunu TC uyguladıysa artık elini çeksin sabit kalsın saatler sinir ediyor beni erken gitmektense işi geç dünmeye üzülüyom eve dünüşü üzgünüm devlet serbest çalişan atölyelerde 12 saat çalişiyoz çüzüm bulsun hep öğrençiyi ve devlet çalşanı düşünüp ileri geri alıyorlar saatleri çalişan ve ezileni düşünen yok yokki çareler tükenmez çare bulun?
    Cevapla
  • Mimiga 14 yıl önce Şikayet Et
    Biri hala çalışıyor burada :(. Saatlerdir aralıksız çalışıyorum, sabah bir açma yedim, öğlen tatili yapmadım, öğlen yemeği yemedim, bir kaç bardak soğumuş çay içtim. Haftalardır, yorulduğumda ara verip köşe yazılarını ve gündemi takip edemedim. Oysa memur olmak patron olmaktı. Olsun... üzerime yapışan "kurumun enayisi" ve "sen bunu yaparsın" etiketini gururla taşıyıp işini yapmayan memur arkadaşlarımın bütün işlerini yaptım. En azından aldığım ücreti hak ettiğime ve Allah'ın bana bu konuda hesap sormayacağına dair umutlarım var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı