İstanbul'da okullar tatil mi edilecek?

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte domuz gribi konusunda stabil bir durumun söz konusu olduğunu ve vaka sayısında fazla artış olmadığını söyledi. Güler, gerekirse okulları da tatil edebileceklerini söyledi..

İstanbul'da okullar tatil mi edilecek?
İstanbul'da okullar tatil mi edilecek?
GİRİŞ 23.10.2009 00:02 GÜNCELLEME 23.10.2009 00:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Güler, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere, İstanbul'daki domuz gribi vakalarıyla ilgili  yaptığı açıklamada, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı'na gelen domuz gribine ilişkin testlerin sonuçlarının alınmaya devam ettiğini, Anadolu'dan da vakaların buraya geldiğini belirtti.

Güler, yarın (bugün) yapılacak toplantı sonrası da okulların tatil edilip-edilmeyeceğine karar vereceklerini söyledi.

Vali Güler, şöyle devam etti:

''Şu anda domuz gribi konusunda stabil bir durum var. Fazla artış yok. Aynı sınıf ve okullarda domuz gribi vakasında bir kümelenme söz konusu değil. Böyle bir durum tespit edersek, elbette okulları tatil cihetine gideriz, ancak, ayrı sınıflarda olmaları veya her okulda 1-2 öğrenci olması, tatille ilgili bir zorunluluğu gerektirmiyor. Önemli olan koruma tedbirlerinin alınmış olmasıdır. Veliler, domuz gribi vakalarının hangi okullarda görüldüğünü ısrarla bize soruyor, ama İstanbul'un bütün okulları Dünya Sağlık Örgütü'nün 12 Haziran'da ilan ettiği gibi risk altındadır.''

Vali Güler, İstanbul'da bugüne kadar 1300'ün üzerinde grip vakasında tahlil yapıldığını, 14 Mayıs tarihinden bu yana 283 domuz gribi vakasının tespit edildiğini söyledi.

Güler, bu vakaların hepsinin tedavilerinin sürdürülmekte olduğunu, hastanede yatan kimsenin bulunmadığını bildirdi.

Bugün domuz gribinden bir kişinin öldüğü yolunda alınan bilginin de doğru olmadığını ifade eden Vali Güler, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Temmuz ayından itibaren 180 domuz gribi şüpheli vakanın geldiğini, bunlardan 50'sinde domuz gribi görüldüğünü, bunların da tedavilerinin yapıldığını ve tek bir ölüm vakasının olmadığını söyledi.

Güler, domuz gribinin daha önce yurt dışı bağlantılı vakalarda görüldüğünü dile getirerek, artık yerli vakaların görülmeye başlandığını vurguladı.

Koruma tedbirlerinin sürdürülmesi ve dezenfekteye büyük önem verilmesi gerektiğini kaydeden Vali Güler, domuz gribi aşıları geldikçe riskli gruplar öncelikli olmak üzere aşıların da uygulanacağını dile getirdi.

280 civarında domuz gribi vakası görüldüğünü bunların tedavisinin evlerinde sürdüğünü belirterek İstanbul'da korku ve paniği gerektirecek bir durum olmadığını koruycu tedbirlerin devam edeceğini belirtti. Vali Güler aşı ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın testi bittikten sonra talimatlar doğrultusunda öncelikli gruplardan itibaren aşılamanın yapılacağını açıkladı. Okulların tatili için yarın yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü de Vali Güler ile birlikte basın toplantısına katılarak okullarda alınacak tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundular.

AA

YORUMLAR 9
  • sencer aslan 14 yıl önce Şikayet Et
    kobay olmayın. bu aşı henuz test aşamasında ne tarz yan etkileri var belli değil türk insanını kobay olarak kullanıyorlar bi de niye bu hastalık hep okullarda çıkıyor başka bi adresi yok mu çocuklarınızı kobay olarak kullandırtmayın zamanında yurtdışından radyasyonlu diye gelen fındıkları okullarda bizlere bedava dağıtıp sevindirdikleri gibi allah hepsinden hesabını sorsun onları bize yedirenlerin sırtından inmicem öbür dünyada hakkım haram olsun çocuklarınıza yapılacak bu aşı için yasal hakkınızı arayın aşı yaptırmayın
    Cevapla
  • atakan güngör 14 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Vali ne bekler. Hastalığın birden artmasınımı. Sayın Vali hastalık yayılırsa bunun altından nasıl kendini kurtaracan vicdanın rahatmı olur. 1 hafta tatil edip okullar tek tek ilaçlanmalı.Gerekirse okullara maaske dağıtılmalı
    Cevapla
  • sahinhaber60 14 yıl önce Şikayet Et
    domuz gribi için tatil şart... sayın istanbul valisi gülerin gerekli organlarla toplantı yaptıktan sonra tatil olup olmayacagı kararlaştırana kadar, tüm okullarda ne gibi tedbirler alınmalıdır gibi toplantı yapılması daha ii olur derdim. tabii toplantı sonrasına kadar domuz gribi olanların saysı artış göstermesse.!!..
    Cevapla
  • dj sessiz 14 yıl önce Şikayet Et
    birileri para kazanacak. her zamankı gıbı bırlıerın ceblerı dolacak yurt dısından getırılen onca domuz grıbı asısı ellerınde kalınca 1 kac okul one atılarak boglelıkle ortamın gerılmesı ıle bırlıkte herkes tıpıs tıpıs gıdecek grıp asısı vurulacak boglelıkle gelen butun asılar tukenmıs olup bırlerıde bu ısten paralrı cebıne ındırecek en guzel reklamda zaten ası olmanın yolu bu sekılde gecer
    Cevapla
  • pınar aydın 14 yıl önce Şikayet Et
    çoçuğumun sağlığı eğitimden önce gelir.... ben bu rahatlık havasına muammer gülerin çok karşıyım....eğitimi aksayacak diye çoçuğumu ve başkalarınıda riske atamam açıkçası...bana göre domuz gribi görülen ildin tamamı okullar kapatılmalı dezenfekte edilmeli...yada yarı yıl tatili erken girmelidir....kimse bu riski göze alamıyor....evlatlar kolay büyümüyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...