İran'a giden alüminyuma el kondu

Rusya'dan İran'a götürülmek istenen füze yapımında kullanılan ve piyasa değeri yaklaşık 86 milyon avro olan 50 kilogram zenginleştirilmiş alüminyum ele geçirildi. Alüminyum Nükleer Araştırma Merkezi'ne götürüldü.

İran'a giden alüminyuma el kondu
İran'a giden alüminyuma el kondu
GİRİŞ 12.11.2009 23:15 GÜNCELLEME 12.11.2009 23:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya'dan İran'a götürülmek istendiği öğrenilen zenginleştirilmiş alüminyum, incelenmek üzere Nükleer Araştırma Merkezi'ne götürüldü.

Alınan bilgiye göre, bir ihbar üzerine harekete geçen İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler'de bir atölyeye baskın düzenledi. Operasyonda atölye içerisinde yapılan aramalarda yaklaşık 50 kilogram zenginleştirilmiş alüminyum maddesi ele geçirildi. Bunun üzerine işyeri sahibi E.M. gözaltına alındı.

İddiya göre, zenginleştirilmiş alüminyumun kendisine ait olduğunu itiraf eden E.M, maddeyi Rusya'dan getirdiğini ve amacının İran'a satmak olduğunu söyledi. Ele geçirilen 50 kilogram zenginleştirilmiş alüminyumun piyasa değerinin yaklaşık 86 milyon avro olduğu, büyük sıcaklıkta eriyen alüminyumun Türkiye'de işlenemediği öğrenildi.

Füze başlığı ve uzay sanayinde kullanılan zenginleştirilmiş alüminyumdan alınan bir parça, Küçükçekmece'deki Nükleer Araştırma Merkezi'ne gönderildi. Burada yapılacak incelemenin ardından alüminyumun radyoaktif tehlikesi olup olmadığı ortaya çıkacak.

Emniyet yetkilileri, maddenin ülkeye nasıl sokulduğu, kimlere satılmak istendiği ve alüminyumun nerede kullanılacağıyla ilgili araştırmanın devam ettiğini belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • Cenk kel 14 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık. Zenginleştirilmiş alüminyum hiç bir işe yaramaz. saçma salak bir haber ve insanlara tamamen salaklar.
    Cevapla
  • yukselkoyuncuoglu 14 yıl önce Şikayet Et
    YA BIRAKIN TARTIŞMAYI. Tartın hurdaya kilosu 7 kaattan 350 yapar.mis gb para ne yapacan elin iranını rusunu israilini.hurdacılarda eve ekmek götürecek.gelin sanayiye döktürelim dökümcüye daha iyisini.
    Cevapla
  • kubilay türkcan 14 yıl önce Şikayet Et
    ERDAL UZUNAYA. Arkadaş sen bu işlerden anlıyosun gibi geldi bana.Mali Şubede mi çalışıyosun yoksa fotoğrafı sen mi çektin? Yaptığın yorumu okuda bi gül sana zahmet. Ya da bu konuda bildiklerini paylaşta aydınlanalım sayende.Zenginleştirilmiş Alüminyum ne demekmiş, hurda mı yoksa servet mi açıklayıver bize.Yada hurdacıdaki ile bunun arasındaki farkları anlat.Anlat ki cümle alem bi baba yiğit görsün.Lütfen bilmediğin konularda böyle komik yorumlar yapıp kendine güldürme arkadaşım.Sana tavsiyem olsun.Ellerine sağlık Mali Şb.
    Cevapla
  • Muammer Fatih ÖZER 14 yıl önce Şikayet Et
    yapma erdal.. arkadaşın metalurjiden anlamadığı belli oluyor. Altını en değerli metal mı sandın sen yoksa :) aliminyum doğada saf olarak bulunmaz. Saflaştırılması yani zenginleştirmesi çok büyük maliyet ve teknoloji isteyen bir iştir. yüzdesine göre fiyat biçilir.
    Cevapla
  • murat ethem 14 yıl önce Şikayet Et
    ADAMLAR HALA GÜÇLÜ. AKP durmadan temizlik yaptığı halde, derin devlet yani israil ağı hala güçlü görünüyor. İran ile Türkiye arasında tam da dostluk köprüleri kurulacakken böyle bir durumun ortaya çıkması insanı derinden düşündürüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...