Bayramda hava nasıl olacak? Haritalı

Türkiye'nin tamamında gökyüzü açık, ancak iç ve doğu kesimlerde yoğun sis devam edecek. Arife günü Karadeniz, iç ve doğu kesimler boyunca 5 derecelik soğumayla birlikta yağış olacak. Peki bayramda hava nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak? Haritalı
Bayramda hava nasıl olacak? Haritalı
GİRİŞ 26.11.2009 09:05 GÜNCELLEME 26.11.2009 09:05

Bayramda ise havanın çoğunlukla açık olması ve sıcaklığın kasım ortalamasında seyretmesi bekleniyor. 

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle:

İstanbul yine güneşli ama pus da var. Sıcaklık 19 derece, yarın akşam hafif yağmurla hava 4 derece soğuyacak.

Ankara puslu, sıcaklık 15 derece.

İzmir güneşli 22 derece.

Adana'da Perşembe günü yağmur var.

Bursa ise gün içinde hem güneşli hem puslu olacak, sıcaklık 19 derece.

Marmara'da bugün de lodosla Kasım ayını göre ılık bir gün var. Sıcaklık 20 dereceye yakın. Ancak sis hala etkisni sürdürüyor, görüş bazı yerlede 1 km'nin altına düşüyor. Çarşamba akşamı soğumayla birlikte, İstanbul-Sakarya arasına hafif yağmur yağacak. Bayramda hafif rüzgarlı güneşli ve puslu bir hava bekleniyor.

İç Anadolu'da sıcaklık artarken, sis de etkisini artırıyor. 11-15 derece arasında olan sıcaklık arife günü 4-5 derece düşecek. Aynı gün yağış olacak ve Sivas’a kar yağacak. Bayramda ise yağış kesilecek.

Ege'de rüzgar zayıf, hava güneşli ama iç kesimlerde pus var ve hava kirliliğe de arttı. Kıyılarda yarından itibaden rüzgar hızını artıracak, önümüzdeki 6 gün yağış beklenmiyor.

Akdeniz’in iç kesimleri ve Güneydoğu'da da sis oluşabilir, ancak Akdeniz kıyıları güneşli. Arife günü Güneydoğu'da kuvvetli yağmur bekleniyor, Adana, Kahramanmaraş ve İskenderun da yağıştan etkilenecek. Bayramın ilk günü ise Urfa-Diyarbakır arası yağışlı.

Doğu Anadolu'da sisin olmadığı saatlerde hava güneşli olacak. Gündüz sıcaklığı artıyor, gece sıcaklığı ise düşüyor, Erzurum gece -7 derece. Arife ve bayramın birinci günü bölgede yağış var ve yükseklerde kar şeklinde olacak.

Karadeniz'de gökyüzü açık, Bolu- Karabük, Çorum boyunca ise pus devam edecek.  Sıcaklık Bolu'da 15, Trabzon'da 18 derece.. Yarın akşam Zonguldak - Sinop arasında başlayacak yağmur, Perşembe günü Artvin’e kadar uzanacak. Havada soğuyacağından yine dağlara kar yağacak. Ancak bayramın ilk günü sadece Trabzon- Artvin arasında yağış bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

İSTANBUL'DAKİ YOĞUN SİS, ARİFE VE BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜNDE DE DEVAM EDECEK''

Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da etkili olan yoğun sisin arife ve Kurban Bayramı'nın birinci gününde de devam edeceğini bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi genelinde gece havanın açık geçtiğini, rüzgarın hafif estiğini ve yerin radyasyon kaybı nedeniyle aşırı soğuduğunu ifade etti.

Atmosferin üst seviyelerine çıkıldıkça da sıcaklığın artış göstermesi nedeniyle sis oluştuğunu belirten Yıldırım, kentte yoğun sisin yarın da yer yer görüleceğini kaydetti.

Mustafa Yıldırım, ''Sabah saatlerinde yaşanan yoğun sis, arife ve bayramın birinci gününde devam edecek. Kentte hava sıcaklığında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. En düşük hava sıcaklığı hafta boyunca 7-9 derece, en yüksek hava sıcaklığı ise 15-17 derece olacak'' dedi.

Yıldırım, sis nedeniyle başta sürücüler olmak üzere herkesin, ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: NTV-HABER 7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor