Başbakanın sesi kısıldı konuşamadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığınca yaptırılan Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi'nin açılışını yaptı. Başbakanın ses tellerinden raahatsı olması herhangi bir açıklama yapmamasınada neden oldu.

Başbakanın sesi kısıldı konuşamadı
Başbakanın sesi kısıldı konuşamadı
GİRİŞ 18.12.2009 17:11 GÜNCELLEME 18.12.2009 17:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dağsu Mahallesi'ndeki merkezin açılış törenine, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Devlet Bakanı Faruk Özak, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Bardakoğlu, insanların Kur'an ve sünneti anladıkları sürece, hem bu dünyalarını hem de ahiretlerini kazanmış olacaklarını belirterek, ''İslamiyet 14 asırlık ilim geleneğine sahiptir'' dedi.

İslamiyetin, ''oku'' emriyle başladığını hatırlatan Prof. Dr. Bardakoğlu, şunları söyledi:

''O günden itibaren de, anlaşıldı, yaşandı ve bütün dünya coğrafyasına rahmet olarak ulaştı. Bize düşen, Kur'an ve sünneti anlayıp intibak etmektir. 14 asırlık ilmi, yeni nesillere aktarmalı ve İslamın aydınlık yüzünü göstermeliyiz. Dinimiz bilgi ve hikmet medeniyetidir. Bugün açtığımız eğitim merkezi, sadece din alimi yetiştirmeyecek, bölgedeki diğer ülkelere de hizmet götürecek. Bu nedenle önemli bir merkezin açılışını yapıyoruz.''

DEVLET BAKANI ÇELİK'İN KONUŞMASI

Devlet Bakanı Faruk Çelik de bilgiyi üreten ve kullanan milletlerin dünyanın gidişatına yön verdiği bir çağın yaşandığını belirterek, ''Bundan dolayı en fazla rekabet edilen alan, bilgiye sahip olma alanıdır ve insan ve insanlığa hizmet etmek, mutlu toplum oluşturmaktır'' dedi.

İslam coğrafyasında yaşanan olumsuzlukların altında, Kur'an ve sünnete uygun bir yaşam anlayışı olmamasının yattığını belirten Bakan Çelik, şunları kaydetti:

''Bu gelişmelerin farkında olan Diyanet işleri Başkanlığının, toplumu aydınlatma gibi bir görevi vardır. Din görevlilerinin, yaşanan olaylara bakıldığında önemi ortaya çıkmaktadır. Din görevlileri artan sorumluluklarını yerine getirebilmek için mesleki alanlarıyla ilgili donanıma kavuşmaları gerekir. Tereddütsüz güven veren bir duruş sergilemeleri, bilgiyle mümkündür. Kadın, aile, uyuşturucuya varıncaya kadar, Diyanet İşleri Başkanlığı, yoğun bir çalışma içinde. Bu geniş hizmet ağı ve geniş kadronun daha iyi hizmet vermesi, hizmetlerini geliştirmesi için diploma yeterli değil. Din görevlilerimizin daha iyi niteliklere kavuşması için bugün açılışı yapılan eser gibi eserlerin artmasında önem var.''

Törende, Başbakan Erdoğan'ın, ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle konuşma yapmayacağı anons edildi.

Kürsüye davet edilen Başbakan Erdoğan, merkezin yapımını katkısı bulunanlara plaket verdi.

Rize Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı da, Başbakan Erdoğan'a plaket ve eğitim merkezinin maketini hediye etti.

Daha sonra, Başbakan Erdoğan ve protokol üyeleri, kurdeleyi keserek açtıkları Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi'ni gezdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2006 yılında yapımını başlanan Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi, 9 bin 900 metre kare kapalı alanı üzerine kuruldu. Kütüphane, 6 derslik ve konferans salonu gibi bölümleri bulunan merkezde, müftülere yönelik eğitim verileceği ve din eğitim verilmek üzere bölge ülkelerden de öğrenci kabul edileceği belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rize'de valilik ve  belediye başkanlığı ziyareti ile AK Parti İl Başkanlığınca sivil toplum örgütlerine verilecek akşam yemeği programını ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle iptal ettiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı, ancak ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle konuşma yapmadı.

Erdoğan, Rize Valiliği, Belediye Başkanlığı ziyareti ve AK Parti İl Başkanlığınca sivil toplum örgütlerine verilecek akşam yemeği programı da ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle iptal etti. Başbakan Erdoğan'ın, Güneysu'daki evinde istirahat edeceği belirtildi.

Başbakan Erdoğan, açılışını yaptığı tesisten Güneysu'ya gelişinde hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Aracından inerek çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan, bir vatandaşın hatırını sorması üzerine, ''Üşüttüm'' dedi. Erdoğan, daha sonra babaevine geçti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • şehmus kurtdişi 14 yıl önce Şikayet Et
    mazlumun ahındandır. o tekel işçisinin ahıdır allah büyüktür sayın başbakanın o kadar zülme maruz kaldık sadam halepçede yapmıştı sende ankarada onlar mazlum işçilredi ekmek leri için ordadık başka bir amaçları yoktu seni seviyordum ama şimdi asla
    Cevapla
  • mete KAAN 14 yıl önce Şikayet Et
    bende dün kültür merkezinde anlamıştım bunun sesinin gideceğini. Milleti bilmiyorum ama Konyanın ilçelerinde akp çok büyük hızda oy kaybediyor bozkır,beyşehir,ılgın,seydişehir gibi ilçeler ya mhpye geçti yada geçme aşamasında.Konya merkezi boşver konyanın yerlisinden korkacan.Şemsi tebrizi dışlamış bir halktan ne beklenirki.aklını kullanmaz emanet eder.Bu ne derse peşinden gider.kimse kızmasın ne yazık ki En yakın arkadaşım ben akpye oy verirken saadete veriyordu şimdi ben akpyi desteklemiyorum o destekliyor.siz hep bir adım geriden mi gelmek zorundasız ey ......halk
    Cevapla
  • mustafa bulut 14 yıl önce Şikayet Et
    sesi mi kesilmiş. o şehitlerimizin ruhu daha nefesini bile keser imam_hatip li olduğuna göre o nun ne anlana gelfdiğini bilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi