Çeçenistan'dan 15 yıl sonra uçak kalktı

Çeçenistan ile Türkiye arasında 1994 yılındaki Çeçen-Rus savaşı nedeniyle durdurulan uçak seferleri bugün yeniden başladı.

Çeçenistan'dan 15 yıl sonra uçak kalktı
Çeçenistan'dan 15 yıl sonra uçak kalktı
GİRİŞ 24.12.2009 18:27 GÜNCELLEME 24.12.2009 18:27

Uçakla gelen Çeçen dansçılar, Atatürk Havalimanı'nda yaptıkları gösteriyle yolcu ve çalışanları coşturdu.

Rusya'ya bağlı özerk cumhuriyetin başkenti Grozni'den 113 yolcuyla gelen 9721 sefer sayılı uçak saat 16.40'da İstanbul'a indi. İlk uçuşta Çeçenistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emruddi Edelgriyev, Grozni belediye başkanı Muslim Huçiyev, Kültür Bakanı Muzakayev Dikolu ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda dansçı yer aldı.

Çeçenistan Başbakanlığı özel kararıyla 2007 yılında kurulan Grozni-Avia havacılık şirketinin YAK 42 tipi uçakla yaptığı ilk charter uçuşuyla gelen yolcular, dış hatlarda çiçeklerle karşılandı. Çeçen misafirler, yarın Grand Cevahir Otel'de saat 19.00'da bir etkinlik düzenleyecekleri için havalimanında açıklama yapmadı. Renkli geleneksel kıyafetleri ile dikkat çeken Çeçen dansçılar, pasaporttan geçtikten sonra yolcuların arasında bir gösteri yaptı. Kafkas halk danslarından örnekler sergileyen dansçılar, izleyicilerden alkış aldı. Özellikle çocuk dansçılar hareketleri ile büyük beğeni topladı.

Çeçenistan'dan uçak seferleri, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in, geçtiğimiz Kasım ayında Grozni Havalimanı'nın uluslar arası seferlere açılmasına izin vermesinden sonra yeniden başlatıldı. İlk doğrudan uçuş yine Kasım'ın ortasında, 219 hacı adayını taşıyan Wim Air'e ait uçakla Suudi Arabistan'a gerçekleştirildi.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı