Kiliseler Birliğinin Hz.Muhammed kararı

Avrupa Kiliseler Birliği'nin "Kuran'ın Allah Kelâmı ve Hz. Muhammed'in ise Hz. İbrahim'den beri gelen Peygamberler zincirinin bir halka­sı olduğunu ve asla sahte peygamber olamayacağını itiraf ettik" dediği belgelendi.

GİRİŞ 09.02.2010 23:59 GÜNCELLEME 09.02.2010 23:59
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

"Bu toplantıda Kuran'ın Allah Kelâmı ve Hz. Muhammed'in ise Hz. İbrahim'den beri gelen Peygamberler zincirinin bir halka­sı olduğunu ve asla sahte peygamber olamayacağını itiraf ettik"

İnanılması güç ama bu ifadeler Avrupa Kiliseler Birliği üyesi Hıristiyan Dünyasının önde gelen saygın isimleninin altına imza attığı bir toplantıda alınmış ortak karar.

TARİHİ İTİRAF  

Avrupa Kiliseler Birliği'nin 5 -10 Mart 1984 tarihleri arasında Avusturya'nın Pölten Şehri'nde gerçekleştirdikleri konferansta Hz. Muhammed'in Hak Peygamber olduğunu ve Kuran'ın Allah Kelamı olduğunu kabul ve tastik ettikleri ortaya çıktı.

Avrupa Kiliseler Birliği Konferansı'nın Pölten'de gerçekleştirdiği konferansta aldıkları kararlar, 1985 yılında Cenova'da basılan "Seküler Avrupa'da Allah'a Şehadet" adlı kitapçıkta yayınlandı.

Kitapçığın orijinal metni, toplantıya hangi isimlerin katıldığı ve tamamının Türkçe çevirisi, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün yayına hazırladığı, Popüler Kitaplar etiketiyle neşredilen Çan'dan Minare'ye Büyük İtiraf adlı kitapta yayınlandı.  

Çan

KİTAP'TAN

"Bu sebepledir ki; Hristiyanların Muhammed'i bu gele­nek içinde bir peygamber olarak kabul etmeleri mümkündür. Bununla birlikte, bizim Müslüman arkadaşlarımızın iki anlayış arasındaki bazı ince farklılıkları anlayacaklarını umut ediyoruz; zira Hristiyanlar vahyin ancak diğer peygamberlerden daha bü­yük olana gelebileceğine inanmaktadırlar..."

Kitapta yer alan bilgilere göre, "Avusturya'dan 3 papaz; Belçika'dan 2; Kıbrıs Ortodoks Kilisesinden 1; Rusya'dan 2;Danimarka'dan 2; Finlandiya'dan 1; Fransa'dan 2, Alman Kiliselerinden 7; ingiltere'den 7; Yunanistan'dan 1; Macaristan'dan 1; italya'dan 1; Hollanda'dan 2; Norvei'den 1; Polonya'dan 1; Portekiz'den 1; Romanya'dan 1; İspanya'dan 1; İsviçre'den 2; Rus Ortodoks Kilisesinden 1; Katoliklerden Thomas Michel ve 3 papaz daha; Amerikan İncil Cemiyeti'nden bir temsilci; Luter Dünya Federasyonundan bir temsilci; Ortadoğu Kiliseler Konseyi'nden bir temsilci; Dünya Kiliseler Birliği'den bir temsilci; Bazı Müslüman ülke temsilcileri ve Genel Sekreter Drs. Jan Slop'un katıldığı toplantıda, alınan "Bu toplantıda Kuran'ın Allah Kelâmı ve Hz. Muhammed'in ise Hz. İbrahim'den beri gelen Peygamberler zincirinin bir halka­sı olduğunu ve asla sahte peygamber olamayacağını itiraf ettik" kararına itiraz edenler de vardı.

MÜSLÜMAN ÜLKELERDEN GELEN HIRİSTİYAN TEMSİLCİLER İTİRAZ ETTİLER

Bu kararlara özellikle Müslüman ülkelerden gelen temsilci­lerin, "Eğer bu kararları dünyaya ilân edersek, İslam dünyasında Hristiyan kalmaz ve hepsi Müslüman olurlar" diye itiraz ettikleri görülüyor.

KARARLARA KİLİSELER BİRLİĞİNİN WEB SAYFASINDA YER VERİLMEDİ

Kiliseler Birliği'nin 1959 yılından beri yaptıkları toplantılar ve konuların yer aldığı web sitesinde 1984 yılında yapılan toplantı ve konusuna yer verilmiyordu.

1984 tarihli konferansın yer verilmediği liste şu şekilde

1959 Nyborg, Denmark: "European Christianity in Todays Secularized World = Seküler Dünyada Avrupa Hristiyanlığı."

1960 Nyborg, Denmark: "The Service of the Church in a Changing World = Değişen Dünyada Kilisenin Rolü."

1962 Nyborg, Denmark: "The Church in Europe and the Crisis of Modern Man = Avrupa'da Kilise ve Modern İnsanın Krizi."

1964 m.v. Bornholm (at sea): "Living Together as Continents and Generations = Kıtalar ve Nesiller Olarak Birlikte Yaşama."

1967 Pörtschach, Austria: "To Serve and Reconcile: the Task of the European Churches Today = Avrupa Kiliseleri'nin Birleştirici Rolü."

1971 Nyborg, Denmark: "Servants of God, Servants of Men? = "Allah'ın Kulları veya İnsanların Köleleri"

1974 Engelberg, Switzerland: "Act on the Message - Unity m Christ and Peace in the World = "Dünyada İsa'da Birlik ve Banş."

1979 Chania, Crete: "Alive to the World in the Power of the Holy Spirit = Kutsal Ruhun Gücüyle Dünyayı İhya."

1986 Stirling, Scotland: "Glory to God and Peace on Earth = Allah'ı Teşbih ve Yeryüzünde Barış"

1992 Prague, former CSFR: "God Unites - in Christ a New Creation."

1997 Graz, Austria: "Reconciliation, Gift of God and Source of New Life = Allah'ın Hediyesi ve Yeni Bir Hayatın Kaynağı"

2003 Trondheım, Nonvay: "Jesus Christ Heals and Reconciles: Our Witness in Europe = Hz. Isa Manen Tedavi Eder ve Bizi Birleştirir"

kullanPROF. AKGÜNDÜZ KAYIP HALKAYA ULAŞMAYI BAŞARDI

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, yaptığı araştırmalar ve kurduğu temaslar sonucucu söz konusu konfaransın içeriğinin yer aldığı kitapçığa zor da olsa ulaşmayı başardığını belirtiyor.

Prof. Akgündüz, "7 yıldır Hollanda'da İslâm Üniversitesi'nin rektörlüğü­nü yapıyorum ve Hz. Muhammed'in (sav) verdiği müjde­nin gerçekleşeceği günleri bekliyorum. Bütün sıkıntılara rağ­men beni orada tutan sebep, Hz. Peygamber'in verdiği müjde ve Bediüzzaman'ın ısrarla bu müjdenin gerçekleşeceğine dair tespitleridir. Ancak yeni Papanın olumsuz beyanları, Avrupa Devletleri'nin menfî yaklaşımları, Danimarka'daki karikatür olayları, Hollanda'da Wilders gibilerin olumsuz hareketleri, Batıda ve Amerika'da artarak devam eden "Islâmofobi parano-yaklığı" bu ümitlerimizi kırıyordu. Ancak Hollandalı bir araştırmacı ve papazın bana ve de­ğerli meslektaşlarıma yaptığı bir sitem bizi uykudan uyandır­dı. Bu uzun yıllar papazlık yapmış olan insan, daha sonra bu kararları değerlendiren bir makale yazmış ve adını şöyle koy­muş: "Hristiyanların Hz. Muhammed'i Tanımasıyla Alâkalı Tartışmalar." Bu meslektaşımız şunu haykırıyordu: "Siz Avrupalılara ve Hristiyanlara sitem ederken, kendi ku­surlarınızı görmüyorsunuz. Rotterdam İslâm Üniversitesi gerçek manada diyalogun ve Peygamberinizin verdiği müjdeyi gerçek­leştirecek bir adım. Daha ötesi var. Ben size Müslümanların ma­alesef değerlendiremediği ve sonra da ortadan kaldırılmaya ça­lışılan Kiliseler Birliği'nin tarihî bir kararından bahsedeceğim" diye özetliyor bu tarihi belgeyle kendisini buluşturan olayları.

HZ. MUHAMMED'İN HADİSİ ŞERİFİ IŞIĞINDA YAPILAN YORUM

Akgündüz, kitapla ilgili olarak konuk olduğu Ülke TV'nin Sıradışı programında Turgay Güler'in sorularını yanıtlarken, bu eserin ne anlama geldiğini açıkladı ve Avrupa'dan bir İslami devlet doğacağını söyledi.

Akgündüz'un bu öngörüsünün dayanağı, Ahmed İbn-i Hanbel'in "Müsned" adlı Hadis kitabında, Ebu Davud, İbn-i Mace ve İbn-i Hibban'ın "Sünen" adlı eserlerin­de ahirzaman ile alâkalı olarak kaydettikleri çok önemli bir hadis: "Bir gün gelecek Hristiyanlarla (Rum ile) tam bir emni­yet içinde barış yapacaksınız. Siz ve onlar yani Müslümanlar ve Hristiyanlar, kendilerinin dışında müşterek bir düşman ile bir­likte savaşacaksınız. Galip gelecek ve çok kazanımlar elde ede­ceksiniz. Sonra tepeli bir çayıra konaklayacaksınız."

"Bu hadisi belli yerlerde Bediüzzaman da kullanmakta­dır" diyor Akgündüz ve ekliyor, bir kısım İslam alimleri bu Hadis'in, Hıristiyan alemi tarafından "Har-Magedon" veya "Armageddon" adıyla bilinen ve hayır ile şerri birbirinden ayıracak ve dünyanın sonunu getirecek savaş olduğunu açıkladıkları kıyamet alameti olaya işaret ettiğini zikretmektedirler. Bazıları ise Avrupa ve Amerika ile Müslüman Alemi arasında çıkacak büyük bir savaşa işaret ettiğini izah ediyorlar. Ancak biz buna katılmıyoruz. Bediüzzaman'a göre bu ortak düşmün dinsizlik cereyanıdır. Doğru yorumun Bediüzzaman tarafından yapıldığına inanıyoruz"

"Meşrutiyet yıllarında Ezher şeyhlerinden Şeyh Bahit, Bediüzzaman Said Nursi’ye sorar: Avrupa ve Osmanlı konusundaki görüşün nedir?”  Bediüzzaman şu cevabı verir: “- Avrupa bir İslâm Devletine, Osmanlı Devleti de bir Avrupa devletine hâmiledir. Bir gün gelip doğuracaklardır." Aradan 10-15 sene geçmeden Osmanlı doğurur. Avrupa henüz doğumunu yapabilmiş değildir. Ancak doğum sancıları çoktan başladı. Bu belge bunun en önemli kanıtıdır diyor" Prof. Dr. Ahmet Akgündüz. 

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün konuk olduğu Ülke TV'deki Sıradışı programına video kısmından ulaşabilirsiniz.

Habere konu olan kitapla ilgili teknik bilgilere ve internet üzerinden sipariy şartlarına bu linki kullanarak ulaşabilirsiniz.   

KAYNAK: HABER7.COM
YORUMLAR 33
  • hanif koray 14 yıl önce Şikayet Et
    niye türkçe yazdı?. diyelim ki bir "diyalog çalışma grubunda" papazlar, taktikler geliştirdiler. ya da hakikaten dayanamayıp, "itiraf" ettiler. bence birincisi ya, farzımuhal ikincisi olsun. sayın yazar bu itirafı deşifre edince ne yapmalı? bu metin, zaten batı dillerindedir, aynen ya da ingilizce yayınlamalı dğil mi? niye türke propaganda yapıyor, türkçe yazıyor. hiç bir itiraf bir konsilde, toplantıda, topluca yapılmaz. inançlar konsillerin işi olamaz. konsiller yapsa yapsa teslis yapar, diyo-monıfizis yapar. türkçe yazma!
    Cevapla
  • Abdullah BÜLBÜL 14 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Muhammed s.a.v. Allahümme salli ala Muhammedin ve ala eli seyyidine ve nebine Muhammed Assaalatu vesselemu aleyke ya Resulallah,assalatu vesselemu aleyke ya habiballah,assalatu vesselemu aleyke ye seyidinel evveline vel ahirin vel hamdu lillehi rabbilalemin. ALLAHIN RAHMETİ VE BEREKETİ ÜZERİNİZE OLSUN.
    Cevapla
  • ALAİ KOC 14 yıl önce Şikayet Et
    ALDANMAYIN BUNLARA.... Sadece kendi aslı ile oynanmış kendi dinleri ile islamiyeti kendilerine yaklaştırma çabaları bunlar.Madem kabul ediyorsunuz aslınıza dönün o zaman denilse ne derler?Tabiii ki dönmezler.Demekki bu aldatmca.En sonunda anlayacaklar o ayrı konu..Ama buna inanacak saf da olmayalım.. Vatikan dünyayı yöneiyor.Bu açıklamayı yapan kilisler birliğini 5 dakikada aforoz eder çarmıha gerer.Çarmıha gerilmeyen Hz İsayı bile binlerce yıldır geriyorlar ÇARMIHA BUNLAR..
    Cevapla
  • NEZİR YALÇIN 14 yıl önce Şikayet Et
    bahara doğru. bahardan önce kış kıyamet ,fırtına baharın güzel geçeceğine işarettir.
    Cevapla
  • nevzat ipek 14 yıl önce Şikayet Et
    vah müslümanlar vah....!. millet çandan minareye giderken .. biz müslümanlar da minareden çana gidiyoruz.Allah sonumuzu hayırlı eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!