Konya İl Jandarma Komutanı gözaltında

Balyoz soruşturması doğrultusunda bugün 13 ilde operasyonlar düzenlendi ve biri mekli 18 asker gözaltına alındı. Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban'ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı listesi:

Konya İl Jandarma Komutanı gözaltında
Konya İl Jandarma Komutanı gözaltında
GİRİŞ 26.02.2010 15:00 GÜNCELLEME 26.02.2010 15:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gözaltına alınan askerlerden bazıları:

Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban

Üsteğmen Erdinç Atik (Batman Jandarma Bölge komutanlığı), Astsubay Abdil Akça (Batman Jandarma Komutanlığı), Astsubay İmdat Solak (Şırnak Jandarma), Astsubay Mutsafa Kelleci (Jandarma-Diyarbakır), Astsubay Selahattin Gözmen (Jardarma-Diyarbakır Silvan) , Astsubay Musa Faris (Jandarma-Mardin), Astsubay Fikret Coşkun (Elazıg-Karakoçan).

KONYA İL JANDARMA KOMUTANI GÖZALTINDA

Konya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Özçoban'ın da Balyoz darbe planı soruturması operasyonunda gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan 13 ilde düzenlenen operasyonlarda 1 emekli astsubay, 4'üs subya 4'ü astsubay muvazzaf asker gözaltına alındı.

Laikler ve dindarlar arasında çatışma çıkarmaya hedeflemekle suçlanan zanlıların, "Balyoz darbe planı"nın aşamları olan Çarşaf, Sakal, Suga ve Oraj'ın keşif, istihbarat ve uygulama kademelerinden oldukları için gözaltına alındığı öğrenildi.

ELAZIĞ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI BÜNYESİNDE GÖREVLİ BİR ASTSUBAY, GÖZALTINA ALINDI

''Balyoz Planı'' iddiaları kapsamında, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli bir astsubayın gözaltına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Jandarma Komutanlığında görevli bir astsubay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi doğrultusunda, yürütülmekte olan ''Balyoz Planı'' iddiaları çerçevesinde, öğlen saatlerinde gözaltına alındı.

8. Kolordu Komutanlığı Merkez Komutanlığına getirilen astsubayın İstanbul'a gönderileceği belirtildi.

'ÇARŞAF' VE 'SAKAL'DA NE VAR?

"Balyoz" darbe planında geçen "Çarşaf" planı Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Topuz'a atfediliyor. "Sakal" planı ise Jandarma Binbaşı Hüseyin Özçoban'ın hazırladığı öne sürülüyor.

İddiaya göre; "Çarşaf"ta Fatih, "Sakal" planında ise Beyazıt Camii'nde bombalı saldırılar düzenlenmesi öngörülüyor. Amaç önce bombalama yapıp sonra da kalabalığı kışkırtmak.

Planlara göre çeşitli timler oluşturalacak. Buna göre keşif, patlayıcı temini, patlatma ve kışkırtma eylemlerini önceden belirlenen ayrı ayrı timler gerçekleştirecek.

Planlar uyarınca eylemlerden sonra televizyonlarda kimlerin yorum yapacağı bile önceden kararlaştırılacak.

KAYNAK: AA-NTV
YORUMLAR 4
  • ali toros 14 yıl önce Şikayet Et
    Keyif ordusu. evimiz konya il jandarmanın orada. Bu adam oraya lüks bir konut yaptı kendine. Bahçesinde tenis kortu falan var. Milletin imkanını har vurup harman savuruyorlar. Daha bir kerede tenis oynayan görmek nasip olmadı.
    Cevapla
  • mehmet BAGCI 14 yıl önce Şikayet Et
    ADALET. kim olursa olsun ister asker isterse siyasi suc islemisse cezasi verilsin.Suc sucdur kim islerse islesin.
    Cevapla
  • Hür General 14 yıl önce Şikayet Et
    ordumuz. temizleniyor kaybettiği itibarını kazanacak..
    Cevapla
  • kaan 14 yıl önce Şikayet Et
    herkes hesabını versin.... alın alın..herkes hasabını versin..gerçekler ortaya çıksın..darbe planımı değilmi belirlensin..ama şu bürokratlarda hesap versin....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı