Polis günde 8, haftada 40 saat çalışacak

Polisin düzensiz mesai sistemi değişiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu konuda hazırlanan bir proje üzerinde çalışıyor. Projenin hayata geçmesiyle polisler günde 8, haftada 40 saat çalışacak.

Polis günde 8, haftada 40 saat çalışacak
Polis günde 8, haftada 40 saat çalışacak
GİRİŞ 28.03.2010 09:53 GÜNCELLEME 28.03.2010 09:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sedat Güneç'in haberi

Emniyet Genel Müdürlüğü, polisin düzensiz çalışma sistemine el attı. Mevcut sistemde polis, normal zamanlarda 12 saat mesai yapıp 24 saat dinleniyor. Kritik günlerde ise 12 saat mesaide kalıp 12 saat istirahat edebiliyor. Bu sistemin kaldırılması amacıyla ilk adım atıldı. İki emniyet müdürünün hazırladığı proje Emniyet Stratejik Kurulu'nda masaya yatırıldı. Projenin hayata geçirilmesi halinde polisler günde 8, haftada 40 saat çalışacak.

Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu'nda görev yapan, aynı zamanda Amerika'da doktora yapan iki polis şefinin hazırladığı çalışma, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın başkanlık ettiği Stratejik Kurul'da ele alındı.

Projeye göre 81 il emniyet müdürlüğünde uygulanan 12/24 ile doğu-güneydoğu illerinde kritik dönemlerde devreye sokulan 12/12 modeline son verilecek. Polisler günde 8, haftada 40 saat çalışacak. Mevcut sistemde polisler haftada 55-56 saat çalışıyor. Başta polis merkezleri olmak üzere diğer birimlerde uygulanan günlük grup sayısı 3'ten 5'e çıkarılacak.

Bir, iki ve üçüncü gruplar suç oranlarının yüksek olduğu sabah ve akşam saatlerinde görev yapacak. Suçların az görüldüğü gece saatlerinde dördüncü grupta yer alan polisler çalışacak. Beşinci grupta ise eğitim yer alacak. Gece yarısından itibaren yaya ve motorize devriyelerin de sayısı azaltılacak. İl ve ilçe merkezlerinin güvenliğini akıllı sistem Mobese kameraları sağlayacak. Stratejik Kurul, projeyi olumlu buldu. Proje, ilk etapta pilot seçilecek iki küçük ilde denenecek. Uygulama, sonuçlarına göre kademeli olarak 81 ile yayılacak.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 10
  • Levent 13 yıl önce Şikayet Et
    polis. Zaten fazla mesai paralarını alamayan , bir AİLEsinin olduğu unutulan , BAYRAM TATİLİ , HAFTASONU TATİLİ , YAZ TATİLİ ve diğer ARA TATİLLERden mahrum olan Hakettiği İSTİRAHAT saatleri bile kendisine çok görülen istirahatli olduğu saatte parasını bile alamadığı ek görevlerle boğuşan , buna rağmen kendisinden %100 pozitif verim beklenen bir teşkilatız . ALLAH hepimizin yardımcısı olsun !.. eğer gerçekten birileri bizi ve bunun sonucunda halka götüreceğimiz hizmetin kalitesini düşünüyorsa 12/36
    Cevapla
  • Eşref AN 14 yıl önce Şikayet Et
    herkes önce kendisini eleştirsin.. karşınızdan dürüstlük beklemeyin siz dürüst olun..
    Cevapla
  • ali askar 14 yıl önce Şikayet Et
    Densizler..... Bizim ülkemizdeki kadar polisin battığı başka ülke var mı bilmiyorum.300.000 kişinin çalıştığı bu göreve Çorbacı mesleğidiyen şahsiyete ne yazsam az gelir.Mahalle kafeteryasında yatan diyen muhtereme:son 24 saatin 21 saatini çalıştım desem küçük dilini yutacak.Birde bakıyorum her konuya maydanoz olan tipler var.Yazı içeriklerinden belli,bir konu olsada eleştirsek bekleyen tipler.Oturun oturduğunuz yerde ...Saçmalamayın yeter..
    Cevapla
  • güngör 14 yıl önce Şikayet Et
    tuğrul devrem. biz şikayetçi değiliz vatan için 48 saat ayakta da durdum 72 saat desinler yine dururum 8 saat olmasa da olur biz bu mesleği ALLAH rızası için yapanlardanız!!!
    Cevapla
  • darbeleredurde 14 yıl önce Şikayet Et
    hasetlik kötüdür kötüü !. şartları biliyoruz diye sonsuza bu şekilde çekmelimiyiz ?şartların düzeltilmesi isteği veya girişiminden neden rahatsızlık duyuyorsunuz ?biz hiç kimsenin çalışma şartlarının daha iyiye getirilmesine,maaşlarında yapılabilecek düzenlemeye karşı çıkmıyoruz.hasetlikten vazgeçin uslu ve cici olmayı deneyin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı