Fatih Belediyesi'nden ücretsiz metrobüs servisi

Fatih Belediyesi tarafından ilçenin belirli noktalarından Metrobüs hattına ulaşmak isteyen vatandaşlar için ring sefer yapan servisler hizmete girdi. Servis güzegahları şöyle:

Fatih Belediyesi'nden ücretsiz metrobüs servisi
Fatih Belediyesi'nden ücretsiz metrobüs servisi
GİRİŞ 01.04.2010 11:33 GÜNCELLEME 01.04.2010 11:33

Halkın ücretsiz olarak faydalanacağı ring seferlerinin açılışında konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, gelen talepler üzerine vatandaşların kolaylıkla metrobüs hattına ulaşması için ring servis başlattıklarını söyledi.

Servislerin başlamasında düzenlenen törende konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Metrobüslerin İstanbullular için hızlı ve konforlu bir ulaşım sağladığını belirterek, “Tarihi Yarımada Fatih’te günde yaklaşık 2 milyon kişi hareket halinde. Dolayısıyla, ulaşım imkânlarının böyle geniş olduğu, araç trafiğinin yaya trafiği kadar yoğun olduğu bir yerde, ilçemizin hemen kıyısından geçen ve şehrin trafiğinden etkilenmeden, hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayan Metrobüs’e Fatihlileri kolayca ulaştırmak için bir çalışma başlattık. Yaşlı, çocuklu, engelli ve hastası olanları Metrobüs istasyonlarına ulaşımını sağlamak için gün içerisinde iki ayrı güzergahtan ücretsiz araç servislerine başladık. Biri Kocamustafapaşa’dan diğeri de Fatih Kız Lisesi önünden olmak üzere iki nokta belirlendi ve servisler vatandaşlarımızın hizmetine girdi.” dedi.

Servislerden biri Kocamustafapaşa Ramazan Efendi Camii’nin önünden, diğeri de Fatih Kız Lisesi önünden hareket edecek. 30 kişilik midibüslerle, sabah 09.00’dan itibaren, saat 16.00’ya kadar ring sefer yapacak. Kocamustafapaşa servisi vatandaşları, Cevizlibağ’a, Fatih Kız Lisesi önünden kalkan servisler ise Edirnekapı istasyonuna ulaştıracak.

Servis Güzegahları;

Fatih Kız Lisesi önü, İsmail Ağa Camii önü, Draman Otobüs Durağı, Halk Eğitim Köşe, Hattat Rakım İlköğretim Okulu önü ve Edirnekapı Metrobüs Durağı

Kocamustafapaşa Ramazan Efendi Cami önü, Etyemez Tekke Sokak girişi ve sonu, Samatya Genç Osman Otobüs Durağı, Uşak Cami önü, Yedikule Otobüs Durağı, Silivrikapı Otobüs Durağı, Cevizlibağ Metrobüs Durağı

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!