Türkiye'ye yerli malı Skorsky teklifi

Amerika'nın en büyük şirketlerinden birisi olan United Technologis, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a, ürettikleri düyaca ünlü Skorsky'ler için "Helikopterleri sizde üretip bölgeye satalım" önerisi geldi.

Türkiye'ye yerli malı Skorsky teklifi
Türkiye'ye yerli malı Skorsky teklifi
GİRİŞ 23.05.2010 05:18 GÜNCELLEME 23.05.2010 05:18
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Skorsky helikopterleri başta olmak üzere birçok alanda yatırımları bulunan şirket, Türkiye'de uçak yedek sanayi ile helikopter alanında yatırım yapmak istediklerini aktardı.

Şirket yöneticileriyle yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Bakan Zafer Çağlayan, United Technologis'in Türkiye'de uçak ve helikopter aksanı üretimine girmek istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bunlar Skorsky helikopterleri üreten firma. Daha çok askeri uçak üretiyorlar. Uçak motorları üretmek istiyorlar. Sabiha Gökçen'de bunu yapmak istediklerini aktardılar. Aynı zamanda OTİS asansörleri, soğutma sistemleri yapıyorlar. Çok büyük bir firma. Bunlar teknoloji ve uzay teknolojisi konusunda yatırım yapmak istediklerini ilettiler."

HELİKOPTER ÜRETMEK İSTİYORLAR

United Technologis şirketinin Türkiye'de 109 helikopterin modernizasyonu için teklif verdiğini de hatırlatan Çağlayan, "Bu helikopterlerin parça üretimi yapmak ve Türkiye'de bunların modernizasyonu için bir bakım ünitesi açmak istiyoruz. Ayrıca Sikorsky'nin bazı modellerini tüm bölgelere satmak için ülkemizde yatırım yapmak istiyorlar" dedi.

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Böyle bir yatırımdan memnuniyet duyacaklarını ifade eden Çağlayan ise şirket yöneticilerinin Türkiye'deki Ar-Ge Kanunundan haberdar olmadıklarını söyledi. Söz konusu kanunla proje bazlı uzay yatırımları için teşvik verildiğini hatırlatan Çağlayan, "Diğer sektörlerden 10 puan daha fazla teşvik veriyoruz. Her türlü lojistik desteği vermeye hazırız; yeter ki siz elinizi çabuk tutun" mesajını verdi.

Çağlayan, Amerika'nın en önemli şirketlerinden birisi Ünited Technologis'in sadece helikopter yatırımıyla yetinmeyeceğini sözlerine ekledi.

ÇORBA PARASINI ÇIKARDIK

ABD Gezisi hakkında gazetecilere teknik bilgi de veren Çağlayan, siyah incir ve nar konusunda 2,5 yıldır yaşanan krizi çözme aşamasına geldiklerini belirterek, "En azından yol masraflarımızı, bir çorba parasını çıkardık" espirisini yaptı.

 Habertürk

YORUMLAR 27
  • Mehmet Ali Samaci 13 yıl önce Şikayet Et
    Calisanla, calismayan bir olur mu?. AKP hukumetinin bir cok eksikleri olmasina ragmen simdiye kadar gördugumuz hukumetlerin en iyisi oldugu cok bariz bir sekilde görmekteyiz.Bu basarida dogal olarak gecmisteki göruslerinden ziyade ekibe alinan kisilerin yeterliliklerini kriter almalarindan kaynaklaniyor.Sn.Tuzmen, Sn.Caglayan,Sn.Gunay ve benzeri kisiler guzel bir mozaik olusturup ulkemiz icin guzel isler yapmaktalar.Emegi gecen herkese minnettariz.Yetersiz olan anayasa paketi icinde sukranlarimi sunuyorum insallah guzel sonuca ulasacaz...
    Cevapla
  • haci akdogan 13 yıl önce Şikayet Et
    Skorsky ve AW149, HANGISI. Hemen sevinmeyi. Bu ay veya gelecek ay, Simdilik 130 civari, genel maksat helikopteri alim ihalesi var. Bu baslangic, ileriki 10 yilda 100lerce yeni helikopter alinicak. Skorsky bugune kadar yedek parca siparisi veririz, Turkiye yerine Plonyaya kurdugumuz fabrikanin ihtiyaclarinin bir kismini sizden karsilariz diyordu. Galiba ihalede geri kalmaya baslamislar, takdik degistirmisler, iyi haber. Italyanlarsa AW149 ile kodlar dahil herseyi beraber uretelim, teknoloji verelim diyorlar. Hadi aslanim AW149
    Cevapla
  • tek türkiye 13 yıl önce Şikayet Et
    DİKKAT!. Editörün Notu: Lütfen yorumunuzun tamamını büyük harflerle yazmayınız. Selamlar...
    Cevapla
  • bülent 13 yıl önce Şikayet Et
    ne yerli malı ama. bu laflara karnımız bizim halk olarak tok ama siyasi irade hala daha akıllanmamışa benziyor. bu ve bunun gibi teklifler bizim teknoloji haraketlerimizi sınırlamak daraltmaktır. ilkokula giden çocuğa sor bunu bilir. Birçok projemiz var İsmet İnonü gibi kendi projelerimizden vazgeçip yabancıların verdikleriyle mi yetinecez artık akıllanın. f16 yıptıkta ne oldu montaj yaptık yıllarca hani teknoloji transferi nerde bunun cevabını verin bi siz
    Cevapla
  • VATANSEVER DEMOKRAT 13 yıl önce Şikayet Et
    gene aynı zihniyet. ucuzcular iş başında :((((( çok yazık çok. Türkiyenin üretemeyeceği hiç bir şey yok neden böle yapılıyor anlamıyorum cok yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!