TSK'dan ayrılan uzman erbaşlara müjde

Yaş sınırı nedeniyle emekli olmadan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılan uzman erbaşların emekliliğe hak kazandıkları tarihe kadar Milli Savunma Bakanlığında ve TSK'da memur olarak çalışabilecekler. Şartlar ise şöyle:

TSK'dan ayrılan uzman erbaşlara müjde
TSK'dan ayrılan uzman erbaşlara müjde
GİRİŞ 19.06.2010 10:31 GÜNCELLEME 19.06.2010 10:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yaş sınırı nedeniyle emekli olmadan Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ayrılan uzman erbaşların emekliliğe hak kazandıkları tarihe kadar Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve TSK'da memur olarak çalışmalarına imkan veren düzenleme Meclis'te kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu, Askeri Mahkemeler Kanunu ile TSK'yı ilgilendiren bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısını dün gece kabul etti. Kanuna göre, askeri mahkemeler 3 askeri hakimden oluşacak. Askeri mahkeme kurulunda bulunanların en kıdemlisi, mahkeme başkanı olacak. Subay üyeler, askeri mahkeme heyetinden çıkarılacak. Subay ve astsubayların işledikleri suçlara ait davalar ile ağır ceza mahkemesinin görevine giren suçlara ait davalar hariç olmak üzere, üst sınırı 5 yıla kadar hapiS cezasını öngören davalara ve suç konusu olmayan eşyanın müsaderesine tek hakim tarafından bakılacak.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında malul olan uzman erbaşlar yeniden istihdam edilebilecek. Bu kişilerin, sözleşmeleri 'sıhhi arıza' gerekçesiyle feshedilemeyecek. Uzman erbaşlara da subay ve astsubaylara olduğu gibi mazeret izni verilebilecek.

Terörle mücadele kapsamında malul olan uzman erbaşlar, kadrolarının kaldırılması veya bu kadrolarda istihdam edilmelerine gerek kalmaması durumunda sağlık niteliklerine uygun kadrolara atanabilecek. Yaş sınırı nedeniyle emekli olmadan TSK'dan ayrılmak zorunda kalan uzman erbaşlar, emekliliğe ayrılmaya hak kazandıkları tarihe kadar Milli Savunma Bakanlığı ve TSK kadrolarında memur olarak istihdam edilebilecek.

Bu kanunun yürürlüğe girmesinden önce yaş sınırı nedeniyle TSK'dan ayrılan ve emekliliğe hak kazanamamış olan uzman erbaşlar da 3 ay içinde Milli Savunma Bakanlığı'na başvurmaları halinde bu haktan yararlanabilecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Müslüm 13 yıl önce Şikayet Et
    UZMAN ERBAŞ. Daglar da senelerdir Vatanı ve Milleti icin mücadele eden, kan dökeni canını feda eden Uzman Erbaslar için, devletin almıs oldugu bu karar çok şey değildir. Onlar bir cok seyi hak ediyor. Ama her zaman engel cıkıyor ve de devam ediyor. Hani nerde Kıdem tazminatı? Nerde eşitlik? Bazı durumları iyileştirmek, Uzman Erbaslar birseyler yaptık anlamına gelmez. Yine de sagolun. Beklentileri karsılamayan bir karar olsa da, buna da Şükür. TSK bünyesinde ki Uzman Erbasların degerini bilen insanların varlıgını özledim
    Cevapla
  • oktay taşdelen 13 yıl önce Şikayet Et
    EMRAH ÇELİK BEE. Kendinizi,canını ortaya koyarak terörle mücadele eden polis ve askerle bir tutmanız doğru değil.
    Cevapla
  • emrah çelik 13 yıl önce Şikayet Et
    ASKERE VAR POLİSE VAR İKM YE NEDEN YOK. YA BU HÜKÜMET i anlayamadım gitti askere polise gelince bol keseden dağıtıyor ama nedense diğer memurlara gelince kaşıkla bile vermiyor ben infaz ve koruma memuruyum ve o kadar suçluyla günde 12 saat iç içeyiz aldığımız maaş sadece 11OO TL şimdi soruyorum adaletmi bu
    Cevapla
  • METEHAN 13 yıl önce Şikayet Et
    BURUK SEVİNÇ, TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN. Fedakar kahraman uzman askeri personelin mağduruyeti sona ermiştir, hayırlı olsun, şemdinlide şehit olanların ruhu şaad olsun Türk milletinin başı sağolsun ailelerine yakınlarına allah sabır versin Allah milletimize dirlik, birlik, güç kuvvet versin mehmetciklerimizin gücü daim olsun, kıyamete kadar zafer mehmetciğin olsun, Allah pkk yı ve onlar gibi düşünenleri bin defa kahretsin onlara destek verenleri bin defa kahrı mahfetsin, pkk görüldüğü her yerde vurulmalı, idam cezası çıkmalı iktidar muhalfet birlİK
    Cevapla
  • hakka kul 13 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. tüm uzman arkadaşlarıma hayırlı olmasını temenni ederim en az onlar kadar sevindim.4 sene uzmanlık yaptıktan sonra ayrıldım.şu an sağlık bakanlığında çalışıyorum bu kanun yapımında emeği geçen herkese teşekkürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi