Yozgat'ta TOKİ konut satışları başlıyor

Yozgat Sorgun'da TOKİ konut satışları başlıyor.

Yozgat'ta TOKİ konut satışları başlıyor
Yozgat'ta TOKİ konut satışları başlıyor
GİRİŞ 22.06.2010 19:17 GÜNCELLEME 22.06.2010 19:17

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nca, yaptırılan 352 konutluk "Dar Gelir Grubu Konut Projesi" başvurularına 08-27 temmuz tarihleri arasında başlanacak.

TOKİ konutlarının satışına ilişkin olarak makamında bir basın açıklaması yapan Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, "Sorgun'da yaptırılan 2 projeden bir tanesi olan ve dar gelir gurubu konutları dediğimiz 85 metrekarelik 2+1 olan 352 adet konutların satışına başlanacak. Bu konutlar için peşinat talep edilmeyecek" dedi.

Okul, cami ve sağlık ocağı gibi sosyal tesislerin daha sonra ihtiyaca göre yapılacağını ifade eden Başkan Şimşek, "Okul yapılacak, yalnız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyaca uygun olarak bir okul yapılacak. Yine cami ihtiyaca uygun olarak vatandaşlarımızın yaptıracağını düşündük. Sağlık ocağına ihtiyaç duyulursa Sağlık Bakanlığı'nın yaptıracağını düşünüyoruz. Eğer biz bunların hepsini TOKİ'ye yaptırsaydık maliyetler belki 1.5 katı olacaktı. Bu binalar dar gelirli insanlar için yapılıyor.Bu şekilde
taksitlerini ödemekte güçlük çekeceklerini düşündük" diye konuştu.

Başvuru yapmak için aylık hane gelirinin, en fazla 2 bin TL olması gerektiğini vurgulayan Sorgun Belediyesi İmar Müdürü Metin Kayhan ise, "Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 30 yaş üzeri olması gerekmektedir. Yine diker TOKİ konutlarında olduğu gibi şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerin kuraya girmeden konut alma hakkı sağlanacak. 267 lira taksitlerle başlayan fiyatlar, yılda 2 kez memur maaşına yapılacak olan zamma uygun olarak artırılacak. En düşük 54 bin 650 lira olan konut fiyatlarının yüzde12 si peşin olarak alınacaktır" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak