Özel Harekat Birimi'ne personel alımı

Terörle mücadelede oldukça başarılı olan ve emniyet teşkilatının ''göz bebeği'' olarak nitelenen Özel Harekat Birimi'ne takviye amacıyla yeni kursiyerler alınacak. Özel harekat kursuna katılacak personelin şartları:

Özel Harekat Birimi'ne personel alımı
Özel Harekat Birimi'ne personel alımı
GİRİŞ 24.06.2010 10:20 GÜNCELLEME 24.06.2010 10:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı tarafından 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen genelgede, ''39. Dönem Temel Özel Harekat Kursu'' açılmasının planlandığı kaydedildi. Başkan Vekili Cahit Cemil Yurtseven'in imzasıyla yayınlanan duyuru çerçevesinde, özel harekat kursuna katılacak personelin şartları belirlendi.

Buna göre, rütbeli personel için komiser sınıfından yaşı 32'den büyük olmayanlar özel harekat kursuna katılabilecek. Polis memurları 28 yaşından büyük olmayacak. Memurlar, özel harekat temel eğitimleri ve görev şartlarının gerektirdiği fiziki ve sağlık şartlarını taşıyacak.

Özel harekat kursuna katılmak isteyen personel son üç yıl içerisinde kıdeme cezası almamış, son üç yıl içerisinde olumsuz sicili bulunmayanlar arasından seçilecek. Özel harekata başvuracak personelin asaleti tasdik edilmiş olacak. Ayrıca daha önce özel harekat biriminden ya da kursundan ilişiği kesilen personel kursa başvuramayacak.

Kursa başvuran personel dört aşamalı spor testine tabi tutularak mülakat yapılacak. Kursa başvurular 30 Haziran tarihine kadar yapılabilecek.

Halen Özel Harekat Daire Başkanlığı bünyesinde 6 bine yakın personel bulunuyor. Bu personel Doğu, Güneydoğu bölgeleri başta olmak Ankara, İstanbul, İzmir ile bazı merkezlerde görev yapıyor. Özel harekat mensupları ayrıca Bağdat Büyükelçiliği'nin de korumasını yürütüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • nizami cedit 13 yıl önce Şikayet Et
    photoshop mı diye düşünen arkadaş. o resme bakınca aklına ilk bu geldiyse ne diyeyim sana ben :)) Özel Harekat Dairesinde 6 bin Özel Harekat Polisi çok az arkadaşlar.. bu sayının en az 50-100 bin olması gerekir. zaten neden sayılarının çok az olduğunu iyi anlıyorum. Özel Harekatı lav edenler onun tamamen yok olmasını da arzulamış olmalı.. sayıları çok azmış. bunun sebebi olsa olsa yerli işbirlikçilerin Özel Harekatı yok etmek istemesi olabilir. çünkü biliyorlardı ki Özel Harekat terörün yükselişini önleyecek bir güçtü, önlenmesi gerekirdi.
    Cevapla
  • DADAŞ 13 yıl önce Şikayet Et
    aziz tekin. mhp ile derdini dede cevaplayalım.yaran derin galiba..vesselam
    Cevapla
  • sırrı polat 13 yıl önce Şikayet Et
    hadi bakalım. güneydoğuyu hallaç pamuğu gibi atar , terörü 1 günde bitirirler artık
    Cevapla
  • adnan kara 13 yıl önce Şikayet Et
    ınsallah karanlık ıslere karısmazlar. gecmis donemlerde ozel harekatın guneydoguda karıstıgı olaylar herkesce malum insallah bu kisiler onların yaptıkları hatalara dusmez o guzel kurumun adına leke surmezler ve ınsana ınsanca terorıstede hakettıgı gıbı davranırlar unutulmasınkı guneydoguda yasayan herkes terorıst degıldır
    Cevapla
  • EmRaH ŞİŞMAN 13 yıl önce Şikayet Et
    Vay yiğitlerim vay aslanlarım... Photoshop değil dikkat ederseniz hepsi varklı.. Bunlardan kim korkmaz . ALLAH zeval vermesin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?