Ömer Öngüt Hoca vefat etti

Tasavvuf alanında yaptığı çalışmalarda ve son dönemde adı Ergenekon iddianamelerinde geçen Ömer Öngüt Hoca vefat etti. Bu sabaha karşı vefat eden Ömer Öngüt 83 yaşında idi.

Ömer Öngüt Hoca vefat etti
Ömer Öngüt Hoca vefat etti
GİRİŞ 28.06.2010 16:30 GÜNCELLEME 28.06.2010 16:30
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Tasavvuf alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Adapazarılı Ömer Öngüt Hoca vefat etti.

Ayakkabı tamirciliğiyle başladığı hayat yolculuğunda, tasavvufa meyleden Ömer Öngüt, 1927 senesinde Yugoslavya'da doğdu. Daha sonra Türkiye'ye gelen ve Düzce'ye yerleşen Ömer Öngüt, 31 ciltten oluşan Kalplerin Anahtarı Külliyatı isimli kitapları bulunuyor. Öngüt'ün kitapları Hakikat Yayınevi tarafından yayınlandı.

83 yaşında vefat eden Ömer Öngüt, kamuouyunda organ bağışı konusunda yaptığı açıklamalarla tanınmıştı. "Organ bağışlayan boynunda halkayla cehennemde yanacak. Nakle izin veren Diyanet katliama ortak oldu" sözleri kamuoyundra çok tartışılmıştı.

Daha sonra Adapazarı'na geçerek dergahını burada kuran Ömer Öngüt'ün adı, Ergenekon iddianamesinde de geçmişti. Dursun Çiçek imzalı "İrticayla Mücadele Eylem Planı" belgesinde, Ömer Öngüt'ün adı, İskender Evranasoğlu ile birlikte "hazır kıta bekletilen elemanlar" olarak nitelendirilmişti. Belgede bu isimler şöyle geçmişti:

“İskender Evrenesoğlu, Ömer Öngüt gibi hazırda beklettiğimiz elemanlara medyatik eylemler ve söylemler yaptırılacak ve bu kişiler FG'ciler başta olmak üzere diğer irticai gruplarla özdeşleştirilerek, kamuoyunun tüm bu gruplar arasında benzerlik kurması sağlanacak.”

ÖMER ÖNGÜT İDDİALARI YALANLAMIŞTI
Haberin devamına bu linkten ulaşabilirsiniz

Cafesiyaset

YORUMLAR 91
  • Yusuf arkın 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım şefaatine nail olanlardan hoş gelip hoş göçenlerden eyle.... amin
    Cevapla
  • Ali Avni 13 yıl önce Şikayet Et
    &quotSizden hicbir ucret istemeyenlere taabi olun, onlar dogru yoldadirlar". Allah rahmet eylesin,bizleri onun sefaatine nail eylesin. Omer Ongut Efendinin elini opmek ve ondan ders almak bana nasip oldu ve ayrica kendi yazdiklari bir kitabi (ucretini hakikat vakfina odeyerek) imzaliyarak bana hediye etmesi ayrica kendilerinin ustun karekter ornegidir. Efendi hazretlerinin dini dunyaya alet edenlere hitaben "Kuran ve Sunnet" delilleri ile yazmis olduklari kitaplara zamaninda tekzip yayinlayamayanlarin Zaatin olumunden sonra attiklari iftiralar kisilerin aczini gosterir..
    Cevapla
  • Osman akbiyik 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Mnur icinde yatirsin allah.ve beygamber.sallalahu.aleyhi.vesellemle birlikte.eylesin bizide onlarin sefaatine nail eylesin
    Cevapla
  • Metin Yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Furkana.... Beyim siz, alim denilince kimi ve neyi anlıyorsunuz ? Kaç türlü ilim vardır, senin bundan haberin oldu mu hiç ? Elinde kağıt parçası olanları mı ? Bilmediğin ve aklının ermediği konularda ahkâm kesme ! Çünkü, bundan muhakak ki hesaba çekileceksin !
    Cevapla
  • Mustafa Öksüz 13 yıl önce Şikayet Et
    İlim. Âlem-i billah olan Hazret-i Allah&8217ı bilir, ancak onlar Hakk&8217tan konuşur.Onların halk ile işleri olmaz,halka muhtaç değillerdir.Bu gibi kimseler hiç bir zaman madde, makam, menfaat üzerinde durmazlar.Çünkü onlar gerçekten Hakk&8217ta fani olmuşlardır. Allah-u Teâlâ&8217nın nasıl tecelli edeceğine ne hükmedeceğine bakarlar.Onların ilimleri vehbi&8217dir, Hakk&8217tan gelir.
    Cevapla
  • AHMETFURKAN 13 yıl önce Şikayet Et
    &quotCahilin sofusu şeytanın maskrasıdır". İrşad için önce ilim gereklidir.Arapça ilmine vakıf olmayan,Kuranı ve Hadisi aslından okuyup manasını vermekten aciz insanların mürşitlik ve şeyhlik iddiası hayalden öteye haddini bimemezliktir,hem dâll hem de mudill olmaktır.Merkum müteveffa da bize bunları hatırlattı,Ve herkes kendine yakışan verilen vazifeleri yapıp bu alemden göçüyor,asıl hesaplaşma ise mahkeme-i kübrada.Aynı görevi ifa eden "Hakan İslam" ile orada nasıl hesap verirler?Neticeye katlanacaklar artık.
    Cevapla
  • Yuşa 3 yıl önce Şikayet Et
    Cebrail A.S Peygamber efendimize okuma yazma bilmediği halde ilk " Oku!" Emrini vermiştir. Ve bunu 3 kez tekrarlamıştır. Bunun ne demek olduğunu ve manasını bir düşünün .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi