Heron'dan görüntü var, TSK'dan ses yok

Hakkâri-Çukurca'da 6 askerimizin şehit edildiği Hantepe saldırısıyla ilgili iddialar, başta şehit aileleri olmak üzere toplumun farklı kesimlerinde infiale yol açtı. ortaya çıkan saldırı görüntüleri, kamuoyunu dehşete düşürdü.

GİRİŞ 05.08.2010 09:58 GÜNCELLEME 05.08.2010 09:58
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

NURULLAH KAYA, HAMİT KAVAK, SELİM KUVEL, HASAN DEMİR'in haberi

Termal kameraların çalışmadığı, helikopter desteğinin geciktiği, uyarılara rağmen tedbir alınmadığı yönündeki bilgilerin yanında ortaya çıkan saldırı görüntüleri, kamuoyunu dehşete düşürdü. Heronların saldırı anında karargâha ulaştırdığı görüntülerin komutanlar tarafından kare kare izlendiği iddiası ise 4 gündür cevapsız. Başta Hantepe şehitlerinin aileleri olmak üzere siyasîlerden emekli askerlere kadar herkes, Genelkurmay'dan açıklama bekliyor.

Şehit ailelerinin oluşturduğu dernekler, konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, "Milli Savunma ve ordu konuya el atacak mı, atmayacak mı? Sabrediyoruz ve gelişmeleri izliyoruz. Ardından bütün derneklerle irtibata geçip mahkemeye gideceğiz." diyor.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da, iddiaların spekülasyona ve muallaklığa yer verilmeden cevaplanmasını istiyor. Vural, "Ordu ivedilikle soruşturma başlatmalı. Varsa sorumlular tespit edilmeli. Aksi takdirde terörle mücadele eden kurumlar sıkıntıya düşer." uyarısında bulunuyor.

Emekli Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin'e göre ise Hantepe görüntülerinin izahı mümkün değil; hıyanet ya da gaflet...

Şehit dernekleri: TSK gereğini yapmazsa mahkemeye gideriz

Karakolları basacak teröristlerin Heronlar tarafından günler önce tespit edilmesine rağmen saldırılara karşı herhangi bir tedbirin alınmamasına tepki gösteren şehit dernekleri mahkeme yolunda.

Görevini yerine getirmeyenlerin cezasız kalmaması gerektiğini söyleyen şehit dernekleri, bir araya gelerek haklarını yargıda arayacak. Olayları yakından takip ettiklerini ve sabırlarını sonuna kadar koruyacaklarını belirten Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, "Şehit Aileleri Derneği olarak yaşanan tüm olayları mahkemeye taşımak için bekliyoruz. Hükümet, Milli Savunma Bakanlığı ve ordu yaşanan bu olaylara el atacaklar mı, atmayacaklar mı? Şu an sabrediyoruz ve yaşananları gözlemliyoruz. Eğer bunlar bir şeyler yapmazlar ve suçlular cezasız kalırsa, biz Gaziantep Şehit Aileleri Derneği olarak bütün derneklerle irtibata geçeceğiz." diye konuşuyor.

İşte saniye saniye baskın anı / VİDEO

Kare kare PKK'lıların sızışı / GALERİ

Şehit dernekleri olarak güçlerini birleştirerek olayları mahkemeye taşıyacaklarını anlatan Bayındır, teröristleri koyun ve çoban zannettiklerini söyleyen komutanlara da tepki gösteriyor.

Uydu ve Heronlar yetersiz kalıyorsa daha iyi aletlerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı sözlerini şöyle sürdürüyor: "Ordudaki komutanların çıkıp da 'ben 250 kişiyi çoban zannettim' demeleri doğru değil. 250 kişiyi çoban zanneden komutan var ya isterse babam olsun, gördüğü şeyler değil, kendisi koyundur. Çoban bir ya da iki tane olur. Aktütün'deki karakol baskınında haftalarca katırlarla dağın başına top tüfek çekiliyor. Bu komutanların nasıl haberi olmuyor? Bu komutanlar yüzde yüz rüşvet yiyor. Çocuklarımızı kana bulayıp bayrağa sarıp gönderiyorlar."

Meselenin Türk-Kürt ayrımı olmadığını belirten Bayındır, terör yüzünden Gaziantep'in 180 şehit verdiğini, bunların da 52 tanesinin Kürt kökenli olduğunu aktarıyor. Bütün partilerin birleşerek terörü temizlemesi gerektiğini ifade eden Bayındır, "Şehit Aileleri Derneği olarak bütün partilere sesleniyoruz. Analar ağlamasın. Gözyaşlarının aktığı yeter. Biz barış, birlik, beraberlik içinde çalışalım. Bu mesele Kürt-Türk meselesi değildir. Eğer bu Kürtlük, Araplık, Türklük sorunu ise Gaziantep'te 180 şehit var 52 tanesi Kürt. Mesele Kürtlük meselesi ise 52 Kürt çocuğunu niye vurdular?" diye soruyor.

Anadolu insanının asırlardır girmiş olduğu savaşlarda alnının akıyla ve çok az zayiatla çıktığını hatırlatan Bayındır, Türk askerinin gerçek gücünü göstermediğini kaydetti. Darbe teşebbüsünde bulunan ordu mensuplarına da değinen Bayındır, "Heronları düşürün diyen komutanlar ve milletimize darbe yapmak isteyenler nasıl oluyor da hâlâ ordunun içinde barınıp da terfi alıyor anlamıyorum." ifadelerini kullanıyor.

Elbistan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Taki Tapancı ise basına yansıyan görüntülerin, şehit ve gazi yakınlarının kanını dondurduğunu söylüyor. Tapancı, "Hantepe'deki olaylar maalesef biz şehit aileleri ve gazileri derinden yaralamıştır. Gencecik Mehmetçiğimiz, kendi kaderlerine terk edilerek oracıkta hainler tarafından şehit düşürülürken, o çok güvendiğimiz bazı birimler Heronların önceden uyarmasına rağmen olaya adeta film sahnesi gibi seyirci kalmışlardır." diyor.

Bu görüntüler sonunda şehit aileleri ile gazilerin akıllarına, içinden çıkılmayacak soruların takıldığını anlatan Tapancı, "Acaba bizim evlatlarımız can verirken kimler seyirci kaldı? Bizlerin kolu bacağı koparılırken kimler bu hainlerle işbirliği içine girdi? Daha acısı, artık millet evladını o canından aziz bildiği vatan görevine göndermeye sakınır hale geldi." diye konuşuyor.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Bir zafiyet varsa sorumlular cezalandırılmalı

Heronların uyarısına rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığı ve Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe'de 6 askerin şehit olmasıyla ilgili iddialara her kesimden tepki yağıyor.

"Ordu manipülasyonlara kapı aralamadan iddiaları cevaplamalı." diyen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ortaya atılan iddiaların ordu tarafından hiçbir manipülasyona, spekülasyona ve muallâklığa yer bırakmadan bütün çıplaklığıyla cevaplanması gerektiğinin altını çiziyor. Vural, "Ordu, ivedilikle gerekli soruşturmayı yapmalı. Varsa sorumlular, varsa bir zafiyet tespit edilmeli. Nerede bir hata varsa ve kim yapmışsa ortaya konmalı. Aksi takdirde terörle mücadele eden kurumları sıkıntıya sokar." diye konuşuyor.

İddialarla ilgili ortada bir zafiyet varsa, bunu devletin kurumlarının ortaya çıkarması ve sorumluları cezalandırması gerektiğini söyleyen Vural, hükümetin konuya idari açıdan bir cevap bulması gerektiğini kaydediyor. "İddialar tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarılmalı." diyen Vural, ancak bu yapılırken terörle başarılı şekilde mücadele eden güvenlik görevlilerinin haklı mücadelesine gölge düşürülmemesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Emekli Binbaşı Şahin: Hantepe baskınında ya gaflet ya hıyanet var

Emekli Jandarma Kurmay Binbaşı Kemal Şahin, 6 askerin şehit düştüğü Hantepe baskınına ilişkin ortaya çıkan görüntüleri izah etmenin mümkün olmadığını söyledi. Şahin, "İstihbarat değerlendirme merkezleri bu bilgileri değerlendirip de o birliğe destekte bulunmuyorsa bu ya kasıtlıdır, hıyanet içerisindedir yahut da gaflet içerisindedir. Bunun başka türlü izahı yok." dedi. Jandarma Genel Komutanlığı'nda terörle mücadele operasyonlarının yönetildiği birimlerde görev yapan emekli Binbaşı Şahin, Genelkurmay Başkanlığı'nın şimdiye kadar tatmin edici bir açıklama yapmadığına dikkat çekiyor.

Ortaya çıkan bilgilerle 'Görüntü alamadık, hava muhalefeti vardı' gibi açıklamalarla izah etmenin mümkün olmadığını ifade ediyor. Terörist grubun saldırıdan sonraki rahat tavırlarının da şüphelerini artırdığını anlatan Şahin, baskın düzenleyen terörist grup ya da nizami birliğin oradan hızla uzaklaşmasının temel prensip olduğunu söylüyor. Emekli Binbaşı Şahin, Balyoz ve benzer davalarda haklarında tutuklama kararı verilen ya da ciddi iddialarla yargılanan komutanların hâlâ görevlerinin başında olmalarının da terörle mücadeleyi zaafa uğrattığını dile getiriyor.

ZAMAN

YORUMLAR 67
  • fevzi demirci 13 yıl önce Şikayet Et
    namaz kılan birini bulsalardı çoktan tepesine çullanmışlardı.. malum tsk`da ihanet, faili meçhul, işkence, kendi askerini koruyamamak, casusluk, devletin gizli belgelerini perinçekimsilere vermek, fuhuş, terör örgütleriyle işbirliği, komutana suikast gibi fiiller suçtan sayılmıyor. bunlar normal şeyler. amaaaa. değil namaz kılmak, eşinin başörtülü olabilme ihtimali bile affedilmez suç. ellerinden gelse öldürecekler. belki de kaç subayı bu sebeple öldürdüler de bilmiyoruz. şimdilik.
    Cevapla
  • mesut cezmi demirhan 13 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun içimizdeki hainler. askeriyenin elindeki teknoloji geliştikçe,hainler daha net görünmeye başlıyor
    Cevapla
  • M Serdar 13 yıl önce Şikayet Et
    TSK istemezse bir askerimiz bile ölmez. bu görüntülerden açıkça anlaşılıyor ki, TSK istemezse, o pkklı teröristler bir tek askerimize bir tek mermi bile atamaz!
    Cevapla
  • FatheR 13 yıl önce Şikayet Et
    TSK Terörü neden bitiremiyor? İşte cevabı bu görüntülerde.... Yıllardır aklım takılır. Silah desen silah, para desen para, destek desen tüm Türk halkının desteği var bir orduda olması gereken herşey ordumuzda var buna rağmen neden ülkemizde hala terör bitirilemiyor? Bu sorunun cevabını düşünürdüm ve cevabını bulamazdım. Şimdi cevabını net bir şekilde biliyorum. İçimizdeki PKK lılar yüzünden terör bitirilemiyor, askerlerimiz pisi pisine ölüme terkediliyor, TSK çıkıp elle tutulur bir açıklama dahi yapamıyor. TSK içerisindeki PKK lılar temizlensin askerlerimiz ölmesin.
    Cevapla
  • ahmet 13 yıl önce Şikayet Et
    ÖZ URFALI. pkk eşittir tsk başka ne biye biliriz ki bir vatandaş olarak ama kurumun tekrar eski güvenini kazanması lazım yoksa ülke için kötü olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!