Deniz Feneri e.V davasında iki beraat

Almanya'daki Deniz Feneri e.V soruşturmasını yürüten savcının gönderdiği yazıya ''geç cevap vererek, soruşturmanın gecikmesine yol açtıkları ve bu şekilde görevlerini kötüye kullandıkları'' iddia edilen 2 banka yöneticisine beraat.

Deniz Feneri e.V davasında iki beraat
Deniz Feneri e.V davasında iki beraat
GİRİŞ 16.09.2010 12:02 GÜNCELLEME 16.09.2010 12:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bir bankanın Merkezi Operasyon İşlemleri Müdürü Kürşat Hakan Bütün ve Müdür Yardımcısı İhsan Mete Topaloğlu ile avukatları katıldı.

Sanıklar, savunmalarında, Cumhuriyet savcısının gönderdiği yazının 24 Ağustos 2009'da bankaya, 14 Eylül 2009'da ise görev yaptıkları Operasyon İşlemleri Müdürlüğüne geldiğini anlattı.

Yazının bankaya gelmesinden kendilerine ulaştığı tarihe kadar geçen 20 günlük süre konusunda kendilerine bilgi verilmediğini ileri süren sanıklar, yazıya, tanınandan daha kısa süre içinde, 10 günde cevap verdiklerini bildirdi. İhmallerinin olmadığını belirten sanıklar ile avukatları, beraat talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Emine Şencan Sarp da sanıkların beraatlarını istedi.

Yargıç Abdülhalik Yıldız, sanıkların beraatlarına karar verildiğini açıkladı.

İddianamede, sanıkların, ''görevi kötüye kullandığı'' öne sürülerek, 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • murat akman 13 yıl önce Şikayet Et
    yargıda eşitlik. ergenekon davasına verilen önem neyse deniz feneri davasına da aynı önem verilmeli. deniz fenerinde davasında toplumun aklı hala karışık. ergenekon ya da deniz feneri. hukuk herkes için aynı işlemeli. bu kuralı ihlal edenler ALLAHın huzurunda hesap vereceklerini unutmasınlar.
    Cevapla
  • sessiz çığlık 13 yıl önce Şikayet Et
    gerçekler ve bülent gibileri için soru. Almanyada türklere yönelik kundaklama olayları yaşandı 8 kişi öldü ve 100 e yakın ev kundaklandı.Alman polisi kimseyi bulamadı. Alman savcılığı hiç kimseyi mahkemeye sevketmedi.Oysa Almanyadaki sistemin ve onun kurduğu düzenin ne kadar katı olduğunu herkes bilmektedir.Aynı adli sistem bakın Deniz Feneri Davasında ne kadar becerikli. Neden? Çünkü bu davanın başka hedefleri var.Neden alman savcılığı apar topar davayı mantıklı bi açıklama dahi yapmadan türkiyeye gönderdi? cevabınız varmı?
    Cevapla
  • serdar 13 yıl önce Şikayet Et
    yazık. bu bir garibanın davası olsaydı şimdiye kadar elli kere ceza almıştı,deniz feneri olunca salla bakalım nereye kadar ,bakalım zaman aşımına ne zaman uğrayacak
    Cevapla
  • BEKTAŞ KILIÇ 13 yıl önce Şikayet Et
    bülent. bende çok merak ediyorum ::) ama tahminim ergenekon :D:D
    Cevapla
  • Bülent 13 yıl önce Şikayet Et
    :). Bu parayı da kesin ya ergenekon, ya MHP yada CHP çalmıştır :) Kılıfı gerçekten çok merak ediyorum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi