İstanbul'da en çok kaza yapılan noktalar

İstanbul’daki trafik kazalarıyla ilgili hazırlanan raporda, kentin en çok kaza meydana gelen noktalar belirlendi. Çevre yollarında en çok kaza Mahmutbey, Akşemsettin, Sadabat ve Hasdal viyadüklerinde oluyor.

İstanbul'da en çok kaza yapılan noktalar
İstanbul'da en çok kaza yapılan noktalar
GİRİŞ 17.09.2010 00:02 GÜNCELLEME 17.09.2010 00:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını önlemeye yönelik yapılan inceleme ve denetlemelerden yola çıkarak rapor hazırladı.

Raporda, Mahmutbey gişeleri ile Çamlıca gişeleri arasındaki çevre yollar değerlendirildiğinde, Çakmak Rampası paralı yol ayrımı, Molla Gürani Viyadüğü, Okmeydanı ayrım ve katılımı, Seyrantepe mevkisi, Mahmutbey Viyadüğü ve Akşemsettin Viyadüğü'nde yoğun olarak yaralama ve ölümle sonuçlanan trafik kazalarının meydana geldiği belirtildi.

Bu mevkilerde gerçekleşen trafik kazalarının viyadüklerde yoğunlaştığı, kaza tespit tutanaklarında bu kazaların önemli bir kısmının sürücü hatalarından ve özellikle kış mevsiminde viyadüklerde aşırı buzlanmadan kaynaklandığı kaydedilen raporda, şu görüşlere yer verildi:

''Yaralamalı trafik kazalarında, hafif yaralamalı olanları Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gişe sahası ve köprü üzerinde gerçekleşmekte, ağır yaralanmalarla neticelenen kazalar ise ölümlü trafik kazalarında gözlenmekte ve yoğunlukla viyadüklerde meydana gelmektedir. Özellikle Mahmutbey, Akşemsettin, Sadabat ve Hasdal viyadükleri kazaların yoğunlaştığı viyadükler olup, İstoç mevkisinde de sıklıkla gerçekleşmektedir.''


SAHİL KENNEDY CADDESİ
Raporda, Sahil Kennedy Caddesi, Galeria karşısı ve Ataköy 1-9'uncu kısımlarda meydana gelen kazalarda genel olarak aşırı hızın ve Zeytinburnu istikametinden itibaren sahil kuzey yol ile transit yolun birleşmesinden kaynaklandığı bildirildi.

Çözüm olarak Sahil Kennedy Caddesi'nde transit yolun kaldırılarak kuzey ve güney yoldaki şeritlerin artırılması ile sahil yolundaki ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının büyük oranda azalacağı belirtilen raporda, Atatürk Bulvarı'ndaki kazaların da büyük bölümünün sürücü ve az da olsa yaya hatalarından kaynaklandığı ifade edildi.

Raporda, Atatürk Bulvarı'ndaki yayalara çarpmalı kazaların önlenebilmesi için yaya ve alt geçitlerin kullanılmasını teşvik edici tabelalar ve sürücüler için genel uyarı levhaları konulması önerildi.

D-100 KARAYOLU
D-100 karayolunun Cevizlibağ, Ömür ve Sefaköy rampalarındaki kazaların yol ve sürücü hatalarından kaynaklandığı belirtilen raporda, D-100 karayolu üzerine araçların hızlarını gösteren kameralı kontrol sistemi kurularak, tabelalarda sürücülerin hızlarını görmelerinin sağlanabileceği ifade edildi.

Raporda, hal yolunda meydana gelen kazalarda ise sürücülerin hızlarının hava yol ve takip mesafesine riayet etmemelerinden kaynaklandığı belirtilerek, ''Hal yolunda sürücülerin hızlarını yolun şartlarına göre ayarlamaları, takip mesafesine dikkat etmeleri ve sürücülerin hatalarını en aza indirecek şekilde uyarıcı levhaların önemli noktalarda bulundurulması gerekmektedir'' denildi.

İKİTELLİ
Basın Ekspres yolu üzerinde meydana gelen kazaların genel olarak sürücülerin doğrultu değiştirme, manevralarını yanlış yapma ve sürücülerin hızlarını hava, yol ve takip mesafesine riayet etmemelerinden kaynaklandığı belirtilen raporda, yol düzenlemesinin ilgili kurumlar tarafından incelenerek, çözüme kavuşturulması gerektiği görüşüne yer verildi.

BARBAROS BULVARI
Barbaros Bulvarı üzerinde trafik kazalarının ağırlıklı olarak Sait Çiftçi katılımında, M. Ali Bey Sokak Kavşağı, Yıldız trafik ışıkları ve Merkez Komutanlığı trafik ışıklarında meydana geldiği ifade edilen raporda, Merkez Komutanlığı ışıklardan Sait Çiftçi katılımına kadar olan bölgeye trafiği yavaşlatıcı yola dik şekilde çizgiler çizilmesi, sürücülerin yavaşlamaları için ışıklı uyarı tabelası konulması önerildi.

PİYALEPAŞA
Piyalepaşa Bulvarı üzerinde trafik kazalarının ağırlıklı olarak Uzay Otomotiv önü, İSTAÇ önü ve Kasımpaşa ayrımında meydana geldiği belirtilen raporda, Piyalepaşa Bulvarı üzeri Uzay Otomotiv önündeki kontrolsüz kavşağın Dolapdere istikametinden gelip tekrar Kasımpaşa istikametine dönen kesimin tamamıyla kapatılması, Kasımpaşa'ya tekrar dönmek isteyenler için Yeni Kasımpaşa Varyantı'nın çok daha güvenli ve sağlıklı olacağı kaydedildi.

Piyalepaşa Bulvarı'ndan gelip tekrar Piyalepaşa Bulvarı'na dönenlerin güvenli bir şekilde dönüş yapabilmesi için, Dolapdere istikametinden geliş yönüne ''Yavaş'' tabelası ile yanıp sönen sarı ışıklı trafik tabelası konulması ve yola dik çizgiler çizilmesi önerilen raporda, ''Caydırıcı olması bakımından Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) tabelalarının konulması, kazaları azaltıcı bir etken olarak görülmektedir'' denildi.

BÜYÜKDERE CADDESİ
Büyükdere Caddesi üzerindeki trafik kazalarının ağırlıklı olarak Park Orman önü, Gültepe dönüşlerinde meydana geldiği kaydedilerek, çözüm olarak, Park Orman ışıklarda ''Hız kesici'', ''yüksek seviyede yanan sarı ikaz lambaları'' ve sürücülerin göreceği şekilde ''yavaş'' tabelası konulması gösterildi.

GÜLTEPE
Gültepe dönüşlerinde mevcut ışık sisteminin bulunduğu belirtilerek, kavşağa yakın yerde sürücülerin göreceği şekilde yüksek seviyede yanan sarı ikaz lambası konulması önerildi.

DARÜLACEZE CADDESİ
Darülaceze Caddesi üzerindeki trafik kazalarının da ağırlıklı olarak Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü ile Cevahir Otel önünde meydana geldiği ifade edilen raporda, hastanenin önüne yaya üst geçidi yapılması, otel önüne de hız kesiciler konulması istendi.

CENDERE YOLU
Cendere yolu üzerindeki trafik kazalarının ağırlıklı olarak Anıl Beton ve Evyap önünde meydana geldiğine dikkat çekilerek, bölgede radar uygulaması yapıldığı hatırlatılarak, yol çizgisi ve işaretlerin güçlendirilmesi, Evyap ''B'' kapısı önünde yüksek seviyede yanan sarı ikaz lambası ve hız kesicilerin konulması önerildi.

HACI OSMAN
Hacı Osman Bayırı üzerindeki trafik kazalarının ağırlıklı olarak Maslak istikameti, Kefeliköy, Şalvarlı Et ve Saran Holding önünde meydana geldiği kaydedilen raporda, bayırın gidiş-geliş olarak bölünmesine rağmen kazaların genellikle ıslak zeminde meydana geldiği, bu nedenle bayır üzerinde özellikle iniş istikametine ikaz lambası ve hız kesicinin konulması istendi.

TARABYA SAHİL YOLU
Tarabya sahil yolu üzerindeki trafik kazalarının ağırlıklı olarak büfeler karşısı ve Tarabya Oteli önünde meydana geldiği belirtilen raporda, çözüm olarak Tarabya sahil yolu üzerinden Tarabya Meydanı ve Tarabya Oteli önüne hız kesici ve ikaz işareti konulması tavsiye edildi.

KADIKÖY
Kadıköy Dr. Eyüp Aksoy Caddesi üzerindeki trafik kazalarının ağırlıklı olarak Siami Ersek Hastanesi arkasındaki ışıklarda meydana geldiği belirtilen raporda, burada üst geçit yapılması istendi. Kadıköy Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde trafik kazalarının da ağırlıklı olarak Çemenzar, SSK ve Göztepe trafik ışıklarında meydana geldiği ve buraya da üst geçit yapılması istendi.

SELİMİYE KIŞLASI
Üsküdar D-100 Selimiye Kışlası önünde çok sayıda trafik kazası meydana geldiği ve buraya da yayalar için üst geçit yapılması önerildi.

HALİÇ
Haliç kuzey ve güney köprü girişi rampa inişi olması nedeniyle araçların hızını, aracın yük ve teknik özellikleriyle yol hava ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara uydurmamaları nedeniyle birçok ölümlü ve yaralamalı ve maddi hasarlı kaza meydana geldiği belirtilen raporda, ''Çözüm olarak Haliç Köprüsü girişinin iki tarafına şoförler tarafından daha rahat görülecek büyüklükte ve sayıda uyarı levhası konulması ve ayrıca araçların hızlarını gösteren kameralı kontrol sistemi kurularak araçların hızlarını, kurulacak levhalarda göstererek daha yavaş gitmelerinin sağlanması trafik güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır'' denildi.

Bazı bölgelerde aydınlatmanın yeterli olmamasının da çok sayıda kazaya neden olduğu vurgulanan raporda, buralara takviye aydınlatma yapılması ve görevlilerce patlayan lambaların zamanında takılmasına özen gösterilmesi istendi.

YORUMLAR 1
  • Hasan Uluirmak 13 yıl önce Şikayet Et
    Resmen Kaza Olsun Diye Yapilan Yollar. Ben bir avrupa ulkesinde araba kullanmayi ogrendim ve ilk istanbula araba surdugumde sunu gordumki, bazi yollar, kavsaklar, baglanti yollari sirf kaza olsun diye yapilmis sanki. Samandradan gelen yolun TEM e baglanan noktasi gibi. Siz TEM e girerken, TEM de ilerleyipte donmek isteyen cikmaya calisiyor. Bilmiyorum orayi ben cok tehlikeli buldum. Mantiken once otoyoldan cikana kavsak verilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde