Özbek: Aday değilim demem bekleniyor

HSYK'da yaşanan toplu istifaları dün bir basın toplantısıyla duyuran eski HSYK Başkanvekili Kadir Özbek, istifasıyla ilgili konuştu. Özbek, "'Yargıtay Başkanlığı'na aday değilim' dememi bekliyorlar" iddiasında bulundu.

Özbek: Aday değilim demem bekleniyor
Özbek: Aday değilim demem bekleniyor
GİRİŞ 12.10.2010 10:24 GÜNCELLEME 12.10.2010 10:24
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Habertürk'e konuşan Kadir Özbek şunları kaydetti: "Hiç kimseyi etkileme olmayacak dediler. Halka siz referandum öncesinde diyeceksiniz ki 'kürsüden kurul seçilecek', ama yine siz kendi bürokratlarınızı, birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızı göreve getirerek kayda alacaksınız. Adalet Bakanlığı içinde, bugüne kadar hiyerarşik düzen içerisindeki çalışanların kurula taşınması demektir bu. Seçimi, yargıyı etkileyecek şeylerdir.

Habertürk muhabirinin 'Yargıtay Başkanlığı'na aday olmadığını açıklasın' şeklinde ifadeler kullanılıyor. Böyle bir düşünceniz var mı?' sorusuna ise Özbek, şöyle cevap verdi:

"Böyle bir zorunluluk altında olduğumu düşünmüyorum. Birisinin telkiniyle böyle bir açıklamayı basın huzurunda yapmak son derece yakışıksız olur. Ne zamanı ne yeridir. Benim 'aday değilim' ifadesini kullanmamı bekliyorlar. O tür bir ifade kullansam bile farklı şekilde kamuoyuna sunacaklardır."

Özbek sözlerine şöyle devam etti:

"Ben olduğum yere yıllarca süren başarılı çalışma hayatım sayesinde geldim. Kurul üyeliğine, seçime katıldığım ilk gün rekor sayılacak bir oyla seçildim. Bir Yargıtay üyesi olarak çalışmalarımı sürdüreceğim."

Kadir Özbek, istifasının ardından ailesinin de mutlu olduğunu belirterek "Bir şekilde evde de o stres ortamının dağılacağını umuyorlar. Elbette dışarıda yaşadığınız stresin içeriye yansımadığını söylemek mümkün değil. Yargı bağımsızlığını koruma adına, meslektaşlarımızın bağımsızlığını koruma adına, üzerimize düşeni yapabildiysek, stresi ve sıkıntıyı azaltır. O stres bir günde geçecek gibi değil" açıklamasında bulundu.

HABERTÜRK

YORUMLAR 21
  • NEZİR YALÇIN 13 yıl önce Şikayet Et
    ne yüzmüş be. kanuni esasiye bir madde eklendiydi ya bundan böyle gavura gavur denmeyecek diye ona göre..
    Cevapla
  • FatheR 13 yıl önce Şikayet Et
    SENDEN CACIK OLMAZ.. HSYK gibi bir kurumun itibarını verdiğiniz skandal kararlarla iki paralık ettiniz. Sürekli adalet bakanı ile çatışma içerisinde oldunuz. Yargıtaya aday olmak için istifa şov yaptınız, şimdide aday değilim dememi bekliyorlar deyip adaylığınızı resmileştirmek için kılıfı hazırlamış oluyorsunuz. Kadir Özbek senden değil başkan cacık dahi olmaz. Seni mümkünse yargının hiçbir kurumunda görmek istemiyoruz. Git emekli ol al maaşını yat. Seni nefretle anacağız bundan emin ol.
    Cevapla
  • Küskün yorumcu 13 yıl önce Şikayet Et
    valla yargıtayda olsanız da olmasanızda. Bu ulkenin demokrasisi büyük beyler. O yüzden ya siyasete girin ya da emekli olun. Hic ugrasmayın yargıtayla sayıstayla. Bu islerin fikir babası seyfi amca nerde malum. Eee 367 yi ortaya koyanların da sesi artık kesildi. Bence kendinizi yıpratmayın
    Cevapla
  • Yusuf BAĞCI 13 yıl önce Şikayet Et
    DEVLETİN İÇİNE SIZMIŞ ŞER GÜÇLER. Devlet kalkınmış kalkınmamış bunların nesine kimisi kargaşa yaratmak için bomba atar,kimisi camileri yakar,bombalar,kimisi yandaşlarını kayırmak için hukuku çiğner,kimileri hakimlere yapılan saldırıyı sapıtmak için allah allah nidası attı der sonra foyası çıkar bunlardan devletin temizlenmesi aklanması lazım gerçek tarafsız vatan evlatları gelmesi lazım.Erzurum olaylarını,Erzincan olaylarını,Seyfi oktay olaylarını saymakla bitmez bu millet unutmadı Yargıtay ve Danıştaydaki seçimlere hazırlandığınızı herkez
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    karamanın koyunu sonra çıakr oyunu. hem şov yaptılar, hem yargıtaydaki koltuğu sağlama aldılar. kurnazlıkta çooook ileriler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti