İzmir'de son 1 saatte 3 deprem oldu

İzmir'de son 1 saat içinde 4,9, 3.7 ve 3,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İzmir'in bazı ilçelerinde ve komşu illerde de hissedildi. Bazı vatandaşlar panikle evlerini terketip sokaklara çıktı.

İzmir'de son 1 saatte 3 deprem oldu
İzmir'de son 1 saatte 3 deprem oldu
GİRİŞ 11.11.2010 22:21 GÜNCELLEME 11.11.2010 22:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ege Denizi'nde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 22.07'de merkez üssü Kuşadası Körfezi (Ege Denizi) olan 4.9 büyüklüğünde orta şiddette deprem kaydedildi.

Bu akşam ayrıca saat 21.45'de 3.4, 21.15'de de 3.7 büyüklüğünde merkez üssü İzmir'in Selçuk ilçesi olan depremler meydana gelmişti.

VALİDEN DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, merkez üssü İzmir'in Selçuk ilçesi olan ve Aydın'da da hissedilen depremin ilde can ve mal kaybına yol açmadığını bildirdi.

Vali Coş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremle ilgili çalışmaların devam ettiğini, şu ana kadar yansıyan herhangi bir olumsuz olayın olmadığını kaydetti.

''Can ve mal kaybımız yok'' diyen Coş, art arda yaşanan depremler nedeniyle vatandaşların tedirginlik yaşadığını ifade etti.

Öte yandan, depremin merkez üssüne yakın olan ve bu nedenle depremin şiddetli şekilde hissedildiği Kuşadası'nda vatandaşlar evlerinden çıkarak, boş alanlara yöneldi. Sarsıntı nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokakta bekliyor ve evlerine girmeye çekiniyor.

İlçe merkezinde deprem nedeniyle hasar meydana gelmediği öğrenildi.

-SELÇUK KAYMAKAMI İNCİ: ''İLÇEDE CAN VE MAL KAYBI YOK''

Merkez üssü İzmir'in Selçuk ilçesi olan 3.7 ve 4.9 şiddetindeki 2 deprem nedeniyle ilçede can ve mal kaybı yaşanmazken, bazı evlerinin camlarının kırıldığı, biri çocuk iki kişinin korkudan bayıldıkları bildirildi.

Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede can ve mal kaybı olmadığını belirterek, şu ana kadar kendilerine yardım talebi gelmediğini ifade etti.

Öte yandan depremler nedeniyle ilçede halkın tedirginliği devam ediyor. Evlerinden çıkarak, kendilerinini sokaklara ve boş alanlara atan ilçe sakinlerinin bekleyişi sürüyor. 4.9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bazı evlerin camları kırılırken, biri çocuk iki kişinin korkudan bayıldığı ve Selçuk Devlet Hastanesine kaldırıldıkları kaydedildi.

-KUŞADASI KAYMAKAMI ESEN:''DEPREM NEDENİYLE İLÇEDE BİR KİREMİT BİLE KIRILMADI''

Depremin merkez üssü olan Selçuk ilçesine en yakın yerleşim yeri Aydın'ın Kuşadası ilçesinde de halk bir süre sokakta bekledikten sonra yavaş yavaş evlerine dönüyor. 3.7 büyüklüğündeki sarsıntıda sakinliklerini koruyan Kuşadalılar, 4.9 büyüklüğündeki ikinci sarsıntıyla kısa süreli de olsa panik yaşadı.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, deprem bölgesinde yaşadıklarını hatırlatarak, vatandaşların paniğe kapılmamalarını istedi. Esen, ilçe merkezinde ve çevresinde en ufak bir çatlağın bile meydana gelmediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

''Ege Bölgesi ve Kuşadası Körfezi aktif fay üstünde olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu tür sarsıntıların olması gayet doğal. Sarsıntıların artçı şokları bir süre daha yaşanabilir. Deprem nedeniyle Kuşadası ve çevresinde en ufak bir kiremit bile kırılmamıştır. Başta Emniyet birimlerimiz olmak üzere tüm kamu görevlilerimizin görevlerinin başındadır. Sıkıntı yaşanacak bir durum yoktur.''

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, ilçe merkezinde emniyet birimlerine intikal eden her hangi bir olumsuz durumun olmadığını gece vardiyasındaki tüm emniyet ekiplerinin hareket halinde görev başında olduklarını belirtti.

Saat 21.15 ve 22.08'de merkez üssü İzmir'in Selçuk ilçesi olan 3.7 ve 4.9 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

YORUMLAR 3
  • Ulusun korkma 13 yıl önce Şikayet Et
    Marmara ve Ege sallanıyor.. Son 1 saat içinde 5 izmirde 2 Aydında oldu ,ayrıca gün içinde Yalova , Bursa , marmara denizi , Edirne de depremler oldu. Allah büyük ve yıkıcı depremlerden korusun.
    Cevapla
  • selçuk KAS 13 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun. bütün izmirli vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun Allah daha büyüklerinden korusun...
    Cevapla
  • esat hayaloğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    manisadan hissedildi. manisadan hissedildi, şöyle bir gidip geldim yatakta. daha ne oluyor demeden ışığı açtım baktım askıdan duran şeyler halen sallanıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama