Kabe'den hiç yayınlanmayan görüntüler GALERİ

Harem-i Şerif'te, Arafat'a çıkmadan önce son cuma namazı kılmak isteyen hacı adayları, Mekke'nin sokaklarını doldurdu. Hacı adayları sabah namazından itibaren Kabe'ye akın etmeye başladı.

Kabe'den hiç yayınlanmayan görüntüler GALERİ
Kabe'den hiç yayınlanmayan görüntüler GALERİ
GİRİŞ 12.11.2010 18:49 GÜNCELLEME 12.11.2010 18:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

HABERİN FOTO GALERİSİNE BU LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ

Dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 4 milyon hacı adayı, sabah namazından önce Kabe'ye akın etmeye başladı. Öğlen namazına kadar Harem-i Şerif'e bağlantılı bütün cadde ve sokaklar araç trafiğine kapatıldı. Hacı adayları, otellerinden saatlerce yürüyerek cuma namazı için Kabe'ye ulaşma mücadelesi verdi.

Hacı adayları, Arafat'a çıkmadan önce Kabe'de son cuma namazını kılmak için akın akın Harem-i Şerife yürüdü. Cadde ve sokaklarda adeta insan selini andıran görüntüler oluştu. Hasta ve yaşlı hacı adayları tekerlekli sandalyeler ile çocuklar ise kucaklarda taşındı.

Hava sıcaklığının 44 dereceye ulaştığı Mekke'de, bazı hacı adayları güneşten korunmak için  seccadelerini şemsiye yaptı.

Harem-i Şerif'e ulaşamayan hacı adayları ise seccadelerini yola sererek cuma namazını  kılabildi.

Namazın ardından Harem-i Şerif'ten ayrılmak isteyen hacı adayları, uzun süre kalabalığın dağılmasını beklemek zorunda kaldı.

-HUTBEDE BİRLİK MESAJI

Cuma namazı hutbesinde haccın faziletleri anlatıldı. İslam aleminin birliği ve beraberliği için dua edilen hutbede, dünyanın pek çok yerinde sıkıntı çeken Müslümanlara Allah'tan yardım dilendi.

Dualara yüksek sesle ''amin'' diyen hacı adayları, cuma namazını huşu içinde kıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet Yenici 13 yıl önce Şikayet Et
    Dualar, Aminler.... Allah (c.c.) haccınızı ve ibadetlerinizi kabul etsin. İnşaallah bizlere de oraları görmek, KABEye yüz sürmek nasib olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi