Oğur. "CHP-BDP ittifakını Öcalan istedi"

Taraf Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, son günlerde sıkça dillendirilen CHP – BDP seçim ittifakının Abdullah Öcalan’ın önerisi olduğunu iddia etti.

GİRİŞ 24.11.2010 17:55 GÜNCELLEME 24.11.2010 17:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ali Değermenci’nin hazırladığı ve Seda Selek’in sunumu ile ekrana gelen Günün Manşeti programının bu günkü konuğu Taraf Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur oldu.

Oğur, CHP – BDP ittifakının aslında Abdullah Öcalan’ın önerisi olduğunu iddia etti. Bu fikrin bir anda ortaya çıkmış ve böyle büyük bir adımın sivil siyasetçilerin kendi kendilerine aldıkları bir karar olamayacağının açık olduğunu söyledi. Taraf yazarı, "1970’li yıllardan gelen bir görüş kökeni olarak BDP her zaman kendini CHP’ye daha yakın hissetmiştir. Geçmişte SHP ile yaptıkları ittifak bu yakınlığın somut örneğidir." dedi.

YORUMLAR 3
  • Sedat KAYGUSUZ 13 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine. Biri ölümü gösteriyor, öteki sıtmaya razı etmeye kalkıyor. Boşuna dememiş atalarımız "Küfür tek millettir" diye.
    Cevapla
  • akif ceylan 13 yıl önce Şikayet Et
    ortak payda.... her iki parti de din ve demokrasi düşmanı.Her iki parti de kendi militerlerine göbekten bağlı ve onların sözlerinden çıkmıyorlar.Onlar ittifak yapmayacaklar da başka kim yapacak.
    Cevapla
  • mustafa bulut 13 yıl önce Şikayet Et
    diğer. partilerdende istesin belki çıkarırlar dışarıyza
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor