Kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan yollar

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle karayollarının bazı kesimlerinde ulaşım sağlanamıyor. Ulaşımın sağlanamadığı yollar şöyle:

Kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan yollar
Kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan yollar
GİRİŞ 12.12.2010 12:45 GÜNCELLEME 12.12.2010 12:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Dumlupınar-Altıntaş, Akşehir-Tuzlukçu-Yunak, Çat-Karlıova yolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

İkizdere-İspir yolunun 22-44. kilometreleri arasındaki Ovit Dağı mevkisinde ise kar, tipi ve çığ tehlikesi nedeniyle 17.00-07.00 saatleri arasında can ve mal emniyeti bakımından yol ulaşıma kapatılacak.

Trabzon-Rize yolunun 27. kilometresindeki (Araklı Tüneli mevkisi) Araklı şehir geçişine bağlantı yolunda mekanik gabari montajı çalışmaları nedeniyle bağlantı yolu ulaşıma kapatılarak ulaşım servis yolundan sağlanıyor.

Anamur-Silifke yolunun 23-28. kilometreleri arasında (Yanışlı köyü mevki) yarın 13.00-16.00 saatleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol ulaşıma kapatılacak.

Maçka-Torul yolunun 2. kilometresindeki Zigana Tüneli'nde bakım ve yıkama çalışmaları nedeniyle 07.00-17.00 saatleri arasında ulaşım tek şeritten kontrollü veriliyor.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 0-26. kilometreleri arasındaki (Karacabel Tüneli mevkisi) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Giresun-Trabzon yolu üzerinde bulunan Tirebolu-2 Tüneli ve Tirebolu-Doğankent Köprülü Kavşağı'nda yapılan elektro-mekanik çalışmalar nedeniyle 08.30-17.30 saatleri arasında yol trafiğe kapatılarak ulaşım Tirebolu şehir geçişinden sağlanacak.

TEM Otoyolu'nun Dil İskelesi ile Batı Hereke köprülü kavşakları arasındaki muhtelif kesimlerde yol üst yapı onarım çalışmaları nedeniyle 5-25 Aralık 2010 tarihleri arasında 22.00-06.00 saatlerinde çalışmalar sırasında Dil Ovası gişeleri tamamen trafiğe kapatılacak olup, ulaşım karşı yönden gidiş-geliş olarak verilecek.

Anadolu Otoyolu'nun Çeltikçi Kavşağı-Gerede Kavşağı arasında aydınlatma ve yol bilgilendirme çalışmaları nedeniyle 30 Kasım 2010-31 Aralık 2010 tarihleri arasında 07.00-19.00 saatleri arasında sol şerit taşıt trafiğine kapatılarak ulaşım diğer şeritlerden kontrollü sağlanacak.

Anadolu Otoyolu'nun Akıncı Gişeleri-TAİ Kavşağı arasında (36-37. kilometreleri arasındaki) asfalt üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle 31 Aralık'a kadar ulaşım tek şeritten verilecek.

Ankara-Bala ayrımı-Kulu ayrımı yolunun 20-25. kilometreleri arasındaki asfaltlama çalışmaları nedeniyle 17 Aralık'a kadar ulaşım bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü olarak sağlanacak.

Söğüt-Korkuteli-Antalya yolunun 9-11. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol ulaşıma kapalı olacak.

Ortaklar-Söke-Milas yolunun 57-61. kilometreleri (Bafa Gölü) arasında sürdürülen patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı, çarşamba ve perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında yol aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Marmaris-Gökova yolunun 20-21. kilometrelerinde (Gökçe çıkışı mevki) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle çarşamba ve cumartesi günleri 13.00-15.00 saatleri arasında yol aralıklarla ulaşıma kapatılacak.

Milas-Yatağan yolunun 4-19. kilometreleri arasındaki (Kozağaç, Boğayokuşu ve Karaltı mevkileri) patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle salı ve perşembe günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yol kısa süreli aralıklarla trafiğe kapatılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanacak.

Menemen-Manisa yolunun 0-29. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol her gün 14.00-17.00 saatleri arasında ulaşıma kapatılacak.

Hasankeyf-Gercüş yolunun 4-7. kilometreleri arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle 31 Aralık'a kadar her gün 24.00-06.00 saatleri arasında ve patlatmanın yapılacağı günlerde haftanın iki günü 12.00-15.00 saatleri arasında yol trafiğe kapalı olacak.

Tirebolu-Torul yolunda asfalt yapımı çalışmaları nedeniyle 18.00-24.00 saatleri arasında yol trafiğe kapatılarak bekleyen araçlar için 20.00-20.15 ile 22.00-22.15 saatleri arasında trafiğe geçiş verilecek.

ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE HAKKARİ-ŞIRNAK KARAYOLU İLE 58 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari, Bursa ve Bilecik'te etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Hakkari-Şırnak karayolu ile 58 köy yolu ulaşıma kapanırken, şehiriçi ulaşımın güçlükle sağlandığı kentte, yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 2 metreye kadar düştü.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, kar kalınlığının kent merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye ulaştığını belirterek, yağışın gün içinde devam edeceğini kaydetti.

İl Özel İdaresi yetkilileri de kar ve tipi nedeniyle 58 köy ile 140 mezra yolunun ulaşıma kapandığını vurgulayarak, yağışın yoğun olduğu bölgelerde yol açma çalışması yapamadıklarını söyledi.

Karayolları 114. Şube Şefliği yetkilileri de Hakkari-Şırnak karayolunun 60. kilometresinin yoğun kar yağışından dolayı ulaşıma kapandığını, yolun ulaşıma açılması için çalışmalara başlandığını bildirdi.

BURSA'DA KÖY YOLLARI AÇILIYOR

Bursa'da ulaşıma kapalı 50 köy yolunu açma çalışmaları sürüyor.

Bursa İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı İsmail Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek kesimlerde cuma gecesi başlayan ve cumartesi günü kent merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 120 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Dün gece geç saatlere kadar süren çalışmalarda kapalı köy yollarının önemli bölümünü açtıklarını ifade eden Aksoy, şu bilgiyi verdi:

''Özellikle yüksek kesimlerde zaman zaman etkili olan tipi, açılan yolları tekrar kapatıyor. Şu anda 50 köy yolumuz kapalı ve açma çalışmaları sürüyor. 10 greyder, 4 kar bıçaklı makine ile ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Bugün akşama kadar yolların tamamını açmayı planlıyoruz.''

BİLECİK'TE 80 KÖY YOLU KAPALI

Bilecik'te iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 80 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdare ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Akil Şahin, köy yollarının ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalışma yaptığını belirterek, karla mücadele çalışmalarının 6 greyder, 2 kar bıçaklı kamyon ve ekiplerin yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

İl ve ilçelerden gelen ihbarlar doğrultusunda ekiplerin köy yollarına sevk edildiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

''Vali Akpınar ve İl Genel Sekreterinin emirleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devam eden kar yağışı ve tipi, çalışmaları bazen zorlaştırıyor. Operatörler köy yollarını iyi bildikleri için tamamen kapalı köy yollarını titizlikle açıyorlar. Kaymakamlık ve köy muhtarlarımızın taleplerini değerlendirerek, imkanlarımız ölçüsünde gece geç saatlere kadar köy yollarını açmaya çalışıyoruz.''

Pazaryeri ilçesi Arapdede ve Sarıdayı köy yolunu açma sırasında kayarak kara saplanan bir otomobil, greyderin yardımıyla kurtarıldı. Yetkililer, köy yollarında araç kullanacak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Karayollarının kar temizleme çalışmalarının sürdüğü bölgede trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları, zincir, takoz ve çekme halatı bulunmadan trafiğe çıkmamaları yönünde uyardı.

Bilecik'te kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde 50 santimetreye ulaştı. Kentin meydan, cadde ve sokaklarında oluşan kar birikintileri de belediye ekiplerince temizleniyor.

KENTTE ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 8 İLÇE MERKEZİ İLE TOPLAM 448 KÖYE ELEKTRİK VERİLEMEZKEN, 314 KÖY YOLUNDA ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 ilçe merkezi ile toplam 448 köye elektrik verilemezken, 314 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan başkanlığında kurulan kriz masasından yapılan açıklamada, Kastamonu-Ankara karayolunun 50. kilometresindeki Ilgaz Dağı Geçidi'nde kar ve buzlanmadan dolayı kamyon ve tırların kayması nedeniyle zaman zaman ulaşımın aksadığı belirtildi.

Şenpazar, Doğanyurt, İhsangazi, İnebolu, Araç, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçe merkezleri dahil toplam 448 köye elektrik verilemezken, 314 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığı ifade edildi.

Açıklamada, elektrik verilemeyen ilçe ve köylerle ulaşıma kapalı olan köy yolları için ekiplerin çalışmalarını hızlandırdığı kaydedildi.

DİĞER KAPALI OLAN YOLLAR ŞÖYLE: 

Etkili kar yağışı nedeniyle Denizli'de 40, Bartın'da 29, Karabük'te 109 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Malatya'nın Pütürge ilçesi Kubbe Dağı bölgesinde ulaşım yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanırken, yolda mahsur kalan minibüsteki 12 kişi 5 saat sonra kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle geceyi Denizli'de yakınlarının yanında, yurtlarda geçiren vatandaşlar, bugün yeniden yola çıktılar.

Denizli-Acıpayam Yolu Kelleci Kardeşler Kavşağı'nda uzun araç kuyruğu oluşurken, polislerle vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Vatandaşlar kapalı yolların yolların açılmasını istediler.

Araç kuyruğunda zincir satmaya çalışanlar ise zincir fiyatını 20 liradan 100 TL'ye çıkarırken, vatandaşların bu duruma tepki gösterdiler.

Aydın'a gitmek üzere dün saat 12.30'da Antalya'dan otobüsle hareket ettiklerini söyleyen turizmci Hüseyin Şimşek (40), 24 saattir Serinhisar'da beklediklerini, kaldıkları dinlenme tesisinde elektriklerin olmadığını, parası olmayanın bir şey yiyemediğini anlattı. Kadın ve çocukların soğukta mağdur olduklarını dile getiren Şimşek, hamile bir kadının fenalık geçirdiğini söyledi.

Son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığı Denizli'de 40 köy yolunda ulaşım sağlanamazken, yol açma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Babadağ'da 6, Buldan'da 5, Denizli merkezde 3, Çal'da 11 köy, Güney'de iki köy hariç diğer köyler ile Çameli, Beyağaç ve Kale ilçelerindeki köyler olmak üzere 40 köy yolunun ulaşıma kapandığı kaydedildi.

Denizli şehir merkezinde kar kalınlığı 21 santimetre olarak ölçüldü. Bu rakam, 6 Ocak 2002'de 38 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığından sonraki en yüksek değer olduğu kaydedildi.

-BARTIN VE KARABÜK'TE DURUM-

Bartın'da 29, Karabük'te 109 köy yolunun yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bartın merkezde 11, ilçelerinden Ulus'ta 6, Amasra'da 6 ve Kurucaşile'de 6, Karabük'te merkezde 14, ilçelerden Eskipazar'da 49, Ovacık'ta 42 ve Yenice'de 4 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İmar ve kentsel iyileştirme müdürlükleri ekipleri, iş makineleriyle yolları ulaşıma açmaya çalışıyor.

-KUBBE DAĞI ULAŞIMA KAPANDI-

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya'nın Pütürge ilçesi Kubbe Dağı bölgesi kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Malatya'dan Kubbe Dağı'na gitmekte olan bir yolcu minibüsü kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Minibüste bulunan 12 kişi, karayolları ekiplerine ait iş makineleri ve karla mücadele ekiplerinin çalışmalarıyla yaklaşık 5 saat sonra kurtarılabildi.

-KURUBAŞ GEÇİDİ'NDE ULAŞIM KONTROLLÜ SAĞLANIYOR-

Van'da öğlen saatlerinden itibaren etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, özellikle sürücüleri hazırlıksız yakaladı.

Van-Hakkari karayolunun 7. kilometresindeki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi'nde aniden bastıran kar yağışı ve tipi, sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolunda ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, araçlarını yol kenarına çekerek bir süre karın şiddetini azaltmasını bekledi. Bazı sürücüler de araçlarına zincir takarak yola devam etti.

Ulaşımın kontrollü sağlandığı geçitte, yolun ulaşıma kapanmaması için tuzlama çalışması başlatan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Van-Hakkari karayolundaki Güzeldere Geçidi ile Yeni Köprü mevkisinde karla mücadele ekiplerinin hazır bekletildiğini belirtti.

Karayolları ekipleri, şiddetini artıran yağış nedeniyle araçlarında zincir ve çekme halatı bulunmayan sürücülerin yola devam etmemesi konusunda uyarıda bulunuyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar yağışının aralıklarla çarşamba gününe kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdiler.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Miraç 8 yıl önce Şikayet Et
    Niğdeden malatyaya gidiş yolu kapalımı
    Cevapla
  • Mustafa Tosun 13 yıl önce Şikayet Et
    başlıkta sorun. Valla ben de başlığa kanarak boşu boşuna okudum şu haberi
    Cevapla
  • bahadır 13 yıl önce Şikayet Et
    haber başlığı çelişkili. başlık ile haber tamamen tutarsızlık gösteriyor. haber içinde geçen yollardan sadece bir kaçı kardan kapalı olmasına rağmen başlıktan tüm yolların kardan kapalı olduğu yazıyor.... biraz dikkat lütfen. iyi yayınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış