Ceyhan'da kurtuluş coşkusu yaşandı

Adana'nın Ceyhan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü törenlerle kutlandı. Törende halk oyunu gösterisi sunan açık cezaevindeki hükümlüler büyük beğeni topladı.

Ceyhan'da kurtuluş coşkusu yaşandı
Ceyhan'da kurtuluş coşkusu yaşandı
GİRİŞ 06.01.2011 14:23 GÜNCELLEME 06.01.2011 14:23

Kutlamalar muharip gazilerin Ceyhan Kaymakamlığı mehter takımı eşliğinde tarihi demirköprüden yürümesiyle başladı.

Mehteran takımı eşliğinde Atatürk Caddesi ve Kızılay caddesinden törenin yapılacağı Cumhuriyet meydanına kadar yürümeye başlayan muharip gazilerin havaya sık sık ateş açması vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Cumhuriyet meydanındaki törende Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, geçmişte ecdadın yaptığı kahramanlıkların bugün çocuklara anlatılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra, Ankara Seymenler Kulübü ile Gamze Bağcı Kuyumcu yönetimindeki Ceyhan Açık Cezaevi hükümlülerinin halk oyunu gösterisi yer aldı.

35 yaşındaki doğuştan iki ayağı sakat olan ve tahliyesine 19 gün kalan Hüseyin Gürbüz adındaki hükümlünün halay başı olarak yapmış olduğu gösteriler uzun süre alkışlandı. Hükümlülerin ortaya koymuş oldukları halk oyunu gösterisi katılanlara farklı bir kurtuluş günü yaşattı. Ceyhan Kaymakamlığı mehter takımının verdiği konser ise coşkuyla izlendi. Daha sonra şiir, resim ve kompozisyon, atletizm ve santraç dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Törene Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, AK Parti milletvekilleri Necdet Ünüvar ve Vahit Kirişçi, MHP Adana milletvekilleri Muharrem Varlı, Kürşat Atılgan, Yılmaz Tankut ve çok sayıda protokol katıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki atamalar Can Ataklı'yı bile rahatsız etti: Olur mu ulan böyle bir şey?
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı