Danıştay ve Yargıtay'a tepe mahkeme

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Yargıtay ve Danıştay'ın verdiği kararları Anayasa Mahkemesi'ne götürelebileceğini söyledi. Ergin, Yüksek Mahkemeye bu kararları iptal edebilme hakkı tanındığını açıkladı.

Danıştay ve Yargıtay'a tepe mahkeme
Danıştay ve Yargıtay'a tepe mahkeme
GİRİŞ 12.01.2011 13:40 GÜNCELLEME 12.01.2011 13:40
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Sadullah Ergin Anayasa Mahkemesi’nin, kişisel başvurularda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde inceleme yapacağını ve karar vereceğini söyledi.

Ergin, ANKA’ya TBMM Başkanlığı’na sunulan Anayasa Mahkemesi’nin Uyum Yasası’nda yer alan ve Mahkemenin Yargıtay ve Danıştay kararlarını iptal edeceği şeklinde düzenlenen 50. madde ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ergin, kişisel başvuru ile ilgili kararlarda mahkemenin, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde karar vereceğine dikkat çekerek, "Her karar için söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi çerçevesinde olan kararları inceleyecek. Avrupa’da da örnekleri var. Örneğin İspanya ve Almanya örneklerinde olduğu gibi" dedi

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 19
  • drsntsc 13 yıl önce Şikayet Et
    ama danıştay ve yargıtaydakiler buna kızar?. ama bu hukuksuzluk , öğrenciler ve sendikacılarla genç subaylar avukatlar buna engel olurlar, amerikancılar hukuku da ele geçiriyor, israille diplomatik skandal olur o zaman , nasıl olacak kim amerikancı kim ulusalcı biz kimiz , ergenekon ne , şehit haberleri niye gelmiyo varya çok uyanıksınız , kılıçdaroğlu bulur bi çare , doğan çölaşanla :))
    Cevapla
  • Mehmet KOÇ 13 yıl önce Şikayet Et
    HERKES HESAP VERMELİ. Şimdi ülkem adına daha çok seviniyor ve övünç duyuyorum.Hiç bir kimse ve kurum imtiyazlı olmamalıdır.Çok yerinde bir uyum yasası oluyor. Çıkaranları ve buna katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.İnsanımızın şahsiyetini, gururunu, vakarını ve cesaretinin gelişmesini sağlayacak büyük adımlar.Yani BÜYÜK devlet olma adımları. Yenilerini de bekliyoruz.
    Cevapla
  • Abdullah Osman 13 yıl önce Şikayet Et
    Sevindirici haaaaaaabeeeer. sevindim
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    yalnız ulusalcının zoruna gitmiş. bu ulusalcılar hazmetmeyi de öğrenecekler. yargıtay ve danıştaydaki bir kısım insanlar da tek gücün kendilerinin olmadığını öğrenmeli. Bir de sıkılmadan atatürkçü geçinirler. hani hakimiyet kayıtsız şartsız milletindi? Bunun neresinde yargıtay veya danıştay veya chp geçiyor? sıkışınca sıkılmadan atatürkü öne sürüyorsunuz. Birisi size birşey diyince biz atatürkçüyüz diye yırtmaya çalışıyorsunuz. atatürkçülük adı aldında yemediğiniz nane kalmadı.
    Cevapla
  • tuncay tezel 13 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN, YARGITAY DA ARTIK YARGILANABİLECEK. Bugün Jüristokrasinin yıkıldığı gündür. Gerçek demokrasinin oturduğu, gerçek Avrupai hukukun geldiği gün bugündür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!