Van Valisi: BDP'li Üçer hadsizlik yapıyor!

BDP'li Van Belediyesi'nin hazırladığı 2011 yılı bütçesini iki kez veto ederek yeniden düzenlenmesini isteyen Van Valisi Münir Karaloğlu, kendisi için ağır ifadeler kullanan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer’e sert yanıt verdi.

Van Valisi: BDP'li Üçer hadsizlik yapıyor!
Van Valisi: BDP'li Üçer hadsizlik yapıyor!
GİRİŞ 25.01.2011 11:17 GÜNCELLEME 25.01.2011 11:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Van Valisi Münir Karaloğlu, kendisini "Aklına başına alsın, aksi durumda ise kendisine de Van halkı tarafından saygı gösterilmeyerek" diyen Van Milletvekili Özdal Uçal'ın, hadsizlik yaparak, tehditler ederek halkı galeyana getirmeye çalıştığını kaydetti.

Vali Karaloğlu, çeşitli kalemlerdeki eksiklikler nedeniyle Van Belediyesi'nin 2011 Bütçesi'ni onaylamaması üzerine, çıkan tartışmalara yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi.

Van Valisi Münir Karaloğlu şunları kaydetti:

"Van Milletvekili Sayın Özdal Üçer: Son bir haftada muhtelif nedenlerle yaptığı konuşmalarda; şahsıma, makamıma ve kurumlarımıza karşı hakaretamiz ifadeler kullanmaktadır.

Sayın Milletvekilinin bu davranışı ile ilgili olarak hem Van Valiliği, hem de şahsımın hakları hukuk yoluyla aranacaktır, korunacaktır.

Özdal Üçer’in kullandığı ölçüsüz ve provakatif ifadeler; ne siyasi ne de insani bir duruştur.

Açıklamaların bahanesi olarak, İl Genel Meclisi 2011 Bütçesi’nin, Meclise iadesi gösterilmektedir. Daha önce de açıkladığım üzere: Yapılan bütçe, Van’ın ihtiyaçlarına, yatırım programına, kanun ve yönetmeliklere aykırıdır. Doğal olarak Meclise iade edilmiştir. Yanlış bir bütçedir. Bu yanlışa ortak olmamız istenmektedir. Kanunun verdiği yetki kullanılmıştır. Bütçe, iade edilmiştir. Doğru yapılmıştır.

Bütçe’nin neden iade edildiği; resmi kanallardan meclise bildirilmiş, yapılan çarpıtmalardan sonra da kamuoyu ile paylaşılmıştır. Van’ın stratejik planına, yatırım ve hizmet ihtiyaçlarına, personel ve araç gereç gereksinimlerine, 2009, 2010 bütçesine, bütçe kanun ve yönetmeliklerine bakıldığında bütçenin yanlış olduğunu herkes görecektir.  

Sayın Üçer; iadeyi bahane ederek, Van’ın bugünü ve geleceğini siyasete alet etmektedir.

Haddini aşan ifadeler kullanarak; hadsizlik yapmakta, tehditler savurmakta, halkı galeyana getirmeye çalışmaktadır.

Maalesef milletvekilimiz; kin, öfke, umutsuzluk, göz yaşı, kan, tohumları ekmektedir.

Kendisini: Barışı, huzuru, kardeşliği, kalkınmayı, yatırımı, muhabbeti dinamitlemekten vazgeçmeye davet ediyorum."

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 5
  • Erkan yildiz 13 yıl önce Şikayet Et
    seçilmiş olan kim. Vana yaşamıyorsunuz yorum yapmayın milleti tehtit ederek sandığa gidenleri engelleyerek bayram günü milletin bayramını zehir ederek 3-5 cahili toplayıp her türlü provagatif işi yapan özdal uçer denilen adammı yoksa vanın iyiliği için çalışan valimi kusura bakmayın ama bu yorumla haddinizi aşıyorsunuz biraz okuyun objektif olun sonra adam olun öyle yorum yapın
    Cevapla
  • onur bozkurt 13 yıl önce Şikayet Et
    vekil olmuş adam olamamış !. baskılarla aldıkları oylarla meclise giden provakatörlerden biri sadece özdal efendi..sadece orda değil ki tüm illerde valilere kaymakamlara emniyet müdürlerine ve amirlerine saldırıyorlar..alışmışlar dağdan emir almaya burdada kanunlar böyle yürüyecek sanıyorlar..bu millet sizden o gömleğide çıkartır merak etmeyin..konuşun saldırın sağa sola kervan yürüyor !
    Cevapla
  • eyüp bulut 13 yıl önce Şikayet Et
    HADDİNİ BİLMEYEN KİM ACABA. ATANMIŞ VALİ Mİ YOKSA SEÇİLMİŞ ÜÇER Mİ? acaba atanmış vali akp belediyesinin önceki seçim yapmış olduğu hukuksuzlukları görüyormuydu? ya da eski valiler akp belediyesinin BÜTÇESİNİ İADE ETME CESARETİNİ GÖSTEREBİLDİ Mİ? peki şu an hangi valinin haddi var ki akplilerin b ir talebini red etsin. HEMEN MERKEZE ÇEKİLECEĞİNİ BİLİRLER.. neyse herkes HADDİNİ BİLSİN
    Cevapla
  • ZEKİ 13 yıl önce Şikayet Et
    özdal provakatördür. Münir bey, vana gelmiş en iyi valilerimizin başından gelmektedir. Yaptıkları ortadadır. Vana hiçbir milletvekilinin yapamadığı hizmetleri yapmıştır. bu birilerini belliki rahatsız etmektedir. Amacı üzüm yemek değilde bağcı dövmek olan provakatör Özdal bey artık şunu bilmeliki, kürtler artık, kimin neyin hesabını yaptığını çok iyi bilmektedir.seçimdede sizin cevabınızı sandıkta vereceklerdir. bende Kürdüm.eğer Kürtleri biraz seviyorsanız. böyle insanlara destek olun. saygılı olun. Eğer Kürtleri seviyorsanız?
    Cevapla
  • fatih fidan 13 yıl önce Şikayet Et
    valinizin kıymetini bilin. münir karaloğlu kocaeli de çok başarılı hizmetler vermiştir burdaki tecrübesini van halkı içinde kullnmaya çalışıyor van halkına seslenmek istiyorum sayın vali çok kıymetli bir insdandır değerini bilin ve ona sahip çıkın görüceksiniz en kısa zamanda meyvelerini alıcaksınız saygılar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?