Cumartesi anneleri Erdoğan'ın konuğu

Başbakan Erdoğan, kayıp yakınlarının bulunması istemiyle her cumartesi günü Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yaptıkları için kendilerine ''Cumartesi Anneleri'' denilen grubun temsilcilerini kabul etti.

Cumartesi anneleri Erdoğan'ın konuğu
Cumartesi anneleri Erdoğan'ın konuğu
GİRİŞ 05.02.2011 18:30 GÜNCELLEME 05.02.2011 18:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin önünde gazetecilere açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa, Başbakan Erdoğan ile görüşmeye kendisinin, İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyesi Sebla Arcan ve kayıplarını arayan 12 kişinin gireceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'a taleplerini bir dosya şeklinde sunacaklarını belirten Boğa, ''Cumartesi Anneleri''nin İHD İstanbul Şubesinin Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonunun düzenlediği bir etkinlik olduğunu, ''Cumartesi Anneleri'' diye bir ekibin olmadığını vurguladı. Boğa, ''Cumartesi Anneleri''nin sembol bir oluşum olduğunu, sadece İstanbul'da değil, Batman'da, Diyarbakır'da, İzmir'de ülkenin birçok yerinde cumartesi günü oturma eylemi yapıldığı için Arjantin ve Şili'den örnek alınarak bu ismin verildiğini belirtti.

Boğa, Türkiye'de kayıp ve faili meçhul cinayetlerin sayısının 17 bin 500 olduğunu öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın kabulüne Abdülbaki Boğa ve Sebla Arcan eşliğinde kayıp Cemil Kırbayır'ın annesi 103 yaşındaki Berfo Kırbayır, kayıp Hayrettin Eren'in yakını Elmas Eren, kayıp Kasım Alpsoy'un yakını Erdoğan Alpsoy, kayıp Fehmi Tosun'un yakını Hanım Tosun, kayıp Abdurrahman Coşkun'un yakını Hediye Coşkun, Rıdvan Karakoç'un yakını Hasan Karakoç, kayıp Hasan Ocak'ın yakını Hüseyin Ocak, Hüseyin Taşkaya'nın yakını Serpil Taşkaya, İsmail Şahin'in yakını Kiraz Şahin, kayıp Nurettin Yedigöl'ün yakını Zeycan Yedigöl, Tolga Ceylan'ın yakını Kadriye Ceylan ve Murat Yıldız'ın yakını Hanife Yıldız katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Cumartesi Anneleri'' denilen grubun temsilcileriyle yaptığı görüşme sona erdi.

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • sstaseri 13 yıl önce Şikayet Et
    birzamanlar kızdıklarımız haklı çıktılar. ergenekon,pkk işbirliğinin yaptığı bu ortak cinayetlerde, ortadan yakını kaybolan bu insanlara artık yardım elini uzatmak gerekiyor.zalim ordan buradan farketmez zalim zalim dir.başbakanımıza birkez daha hayranlığımı iletiyorum.
    Cevapla
  • wehbo welat 13 yıl önce Şikayet Et
    efe kardes. acaba senin bir yakinin kayip olsa sen ne yapardin? Insaalah senin basina gelmez ama ya gelirse???
    Cevapla
  • adnan paydaş 13 yıl önce Şikayet Et
    efe. umarım seninle de dost olur yakın zamanda....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İzmir'de deprem!