Yıldız’a hakaretten öğrencilere dava açıldı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın, Erciyes Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katıldığı sırada sloganlar söyleyerek hakaret ettikleri belirtilen iki üniversite öğrencisine dava açıldı.

Yıldız’a hakaretten öğrencilere dava açıldı
Yıldız’a hakaretten öğrencilere dava açıldı
GİRİŞ 08.02.2011 13:20 GÜNCELLEME 08.02.2011 13:20

Tüm Gençlik Birliği üyesi olan öğrenciler, ‘Amerikancı AK Parti, Cumhuriyet'e sahip çık' diye de slogan atmıştı.

Bakan Taner Yıldız, geçen yıl Erciyes Üniversitesi akademik yıl açılış törenlerine katılmak için üniversite kampus alanındaki Sabancı Kültür Merkezi’ne gitti.

Merkeze giriş sırasında üniversitenin iletişim fakültesi öğrencisi olan Ramazan Delifişek ve Lale Delidağ sloganlar atarak protestoda bulunmuştu.

Olay sonrasında gözaltına alınan öğrenciler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardı. Cumhuriyet savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonrasında haklarında dava açılan öğrencilerin yargılanmalarına başladı.

İlk duruşmaya Tüm Gençlik Birliği Kayseri Şube Başkanı Sinan Sungur ve birlik üyesi öğrencilerle gelen Ramazan Delifişek ve Lale Delidağ, duruşma çıkışında açıklama yaptı.

Şube Başkanı Sinan Sungur, mahkemeden çıkacak kararın kendilerini bağlamadığını ve yapacakları protestoları engellemeyeceğini ifade etti. Öğrenciler ise duruşmada ifade verdiklerini ve ileri bir tarihe duruşmanın ertelendiğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil İsrail gece sivllerin olduğu çadırı vurdu! Hepsi çocuk...
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi