Mardin'de çanak anten kirliliği bitiyor

Türk Telekom, Mardin’in tarihi siluetini bozan çanak antenlerin yerine internet üzerinden televizyon yayını yapmak için tüm altyapı hazırlıklarını tamamladı.

Mardin'de çanak anten kirliliği bitiyor
Mardin'de çanak anten kirliliği bitiyor
GİRİŞ 09.02.2011 00:54 GÜNCELLEME 09.02.2011 00:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çanak anten kirliliğini ortadan kaldırmak için Türk Telekom tarafından uygulamaya geçirilecek projeyi desteklediklerini belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, 7 bin yıllık tarihi kentin doğal güzelliğini bozan bütün çirkinlikleri ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Ayanoğlu, "Mardin’e karşıdan baktığınız zaman her evin çatısında bir çanak anten görürsünüz, bu çanak antenler ve kablolar tarihi evlerin siluetini bozuyor. Mardin evlerinin büyülü güzelliğinin daha iyi ortaya çıkabilmesi için bu çanak antenlerin ortadan kaldırılması lazım. Türk Telekom’un internet üzerinden televizyon yayını yapacak olan bu projesini Mardin’in tarihi dokusunun korunması açısından önemsiyorum." dedi.

İnternet üzerinden televizyon izleme imkanı sağlayan Tivibu için Türk Telekom Mardin’deki altyapı çalışmalarını tamamladığını belirten Ayanoğlu” Tanıtım çalışmaları kapsamında televizyon çekimlerine katıldık. Çanak anten kirliliğini sona erdirmek için söz konusu projeyi destekliyoruz. Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında görüntü kirliliğine yol açan her şeyi ortadan kaldıracağız. Çanak antenler görüntü kirliliğine yol açan en önemli unsurlardan birisidir. Çanak antenlerin kaldırılması da en önemli hedeflerimizden birisidir." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 7
  • erdal_ 13 yıl önce Şikayet Et
    bence tutmaz. nedenmi arap ve kürt kanalları yoksa bu pakette hiç kimse itibar etmez ve kimsede çanağımızı zorla söktüremez
    Cevapla
  • BKayaalp 13 yıl önce Şikayet Et
    Hangi dil konuşuluyor meselesi.... Yorumcu arkadaşlarımızın bazıları Mardinde her zaman kürtçe-türkçe konuşulduğunu, kürt kimliğinin yoğun olduğunu belirtmişler. Acaba Arap olan ve arapça konuşan kaç insan olduğunu saymışlarmı? Bir anteni bile ırk ve dil ayrımına götürmek ne kadar doğru sizce? PKKnın tvsi olan rojtvyi izlemeyi maharet sayan zihniyet bunu izleyeceğine kardeşim trt 6 (şeş) izlesin, hiç sıkılmadan utanmadan nasıl bu istekte bulunabiliyor insanlar yaa..
    Cevapla
  • YORUMCU 13 yıl önce Şikayet Et
    EUROBİRD de OLACAK MI. Acaba bu Tivibu Roj tv, mezopotamaya Kürdsat, Kurd1, Newroz, Kürdistan tv. Vin, Korek tvlerinini de verecek mi? aksi durumda Tek çanakla devam edilecek. Aslında yine de iyi bir hizmet olacak anten sayısı Bire inmiş olacak(:..
    Cevapla
  • brindar selhe 13 yıl önce Şikayet Et
    roj tv. özgür arkadaşin soyledikleri %100 doğrudur. evet sokakta her zaman asker polis dolaşmiyor ama askede poliste dolaşiyor bazi durumlarda. ama şoyle bir gercek var ki ordaki insanlarin hepsi kürt ve herkes kürtçe konuşiyor vede evde herkes roj tv seyrediyor, mardinde bulunsn biri olarak evimde her zaman roj tv ve mezopotamya tv yi izliyoruz cokta mutluyuz.
    Cevapla
  • Göksel ŞENTÜRK 13 yıl önce Şikayet Et
    Kızıltepede 2 hafta kaldım.... 2 çanak kullanılıyor ekseri yerlerde ve çanaklardan biri kesinlikle Roj TV (eski Med Tv) nin yayın yaptığı uyduya ayarlanıyor. Turktelekomun muazzam (!) internet altyapısı sayesinde zaten çok aşırı hızlı olan internet şimdi de tv yayını yapacak olması sonucu kesinlikle değilştirmeyecek. Bu arada sokaklarda herkes kürtçe-türkçe karışımı bir dil kullanıyor, dinleyince ne dediğini anlıyorsunuz adamın, Cuma hutbesi Kürtçe veriliyor Kızıltepede, ezanlar Şafii usulü okunuyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor