İlahiyatçı Çeker: Dekolte giyen şikayet etmesin

AK Parti'li vekillerinTBMM'ye sunduğu "cinsel saldırı suçu ile çocuklara ve reşit olmayana tecavüzden yargılananların hadım edilmesini" öngören tasarıya ilahiyatçı Prof. Dr. Orhan Çeker'den tartışılacak bir yorum geldi.

İlahiyatçı Çeker: Dekolte giyen şikayet etmesin
İlahiyatçı Çeker: Dekolte giyen şikayet etmesin
GİRİŞ 16.02.2011 09:32 GÜNCELLEME 16.02.2011 09:32
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Selçuk Üniversitesi İlahiyet Bölüm Başkanı Prof. Orhan Çeker: "Sorunun odağında kadın var. Sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmaz. Tahrikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değil."
 
AK Parti'li milletvekilleri tarafından TBMM'ye sunulan ve "hadım yasası" olarak nitelendirilen "cinsel saldırı suçu ile çocuklara ve reşit olmayana tecavüzden yargılananların hadım edilmesini" öngören tasarıya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'den tartışılacak bir yorum geldi.

Habertürk gazetesinin haberine göre, her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de tacizcilerin olduğunu belirten Prof. Orhan Çeker, sorunun kökenine inilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Sorunun odağında kim var? Kadın var. Kardeşim sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değildir.

Bu konuda suçu işleyenleri savunduğum anlaşılmasın. Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyinen kadının da etkisi küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Bu konuda tabi ki erkek suçludur ama kadının da suçu gözardı edilirse meseleyi çözümde yanlış adım atmış oluruz. Bu olayda her iki taraf da suçludur."

Prof. Çeker, "Öncelikle belirtmeliyim ki dinimizde böyle bir ceza yok. Bu siyasi otoritenin kararı ile uygulanan bir ceza yöntemidir" dedi.

YORUMLAR 45
  • Hasan Paşa 13 yıl önce Şikayet Et
    Nerede yanlış?. Yazıyı defalarca okudum..Anlamaya çalıştım Hocanın söylediklerinde yanlış nerede diye..Bulamadım.. Hocanın bu sözlerini yanlış bulanlarlar nerede yanlış olduğunu açıklayabilirmi lütfen..
    Cevapla
  • levent 13 yıl önce Şikayet Et
    acilen tedavi olmali. bir kilo beyaz et gorunce havlet olan bu zatin hemen bir psikiyatr a gidip tedavi olmasi lazim - demek acik acik gorunce tecavuz normal - yarim hoca dinden eder diye bunu kastetmisler
    Cevapla
  • enes çakıroğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Yeri ve zamanı. Bence Hoca haklı, Adam şahsi görüşünü dile getirmiş, Mahkemeye görüş bildirmemiş, Kendisi Din alimi ve o pencereden bu konuya yaklaşmış. Cinayetlerde nasıl Ağır tahrik indirimi varsa, Cinsel suçlarda da olması gerektiği gibi bir görüş ortaya atmış. Yapılan konuşma, değişik bir bakış açısından olaya bakmadır ve içerik olarak boşdeğildir. Artık her görüş cesurca tartışılabilinmelidir. Mesele içerik yada söyleyen değil.Asıl mesele söylemin zamanı.Seçimlere ne kadar kaldı ki şurada? Dekolteli seçmene uyarıdır.
    Cevapla
  • murat önal 13 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH NE DİYOR. ALLAH yüce kitabımızda açık giyinmeyin diyor başlarınızı kapatacaksınız diyor neden erkekler tahrik olmasın diye zina çoğalmasın bitsin diye. allah yine yüce kitabımızda taciz tecavüz haramdır uzak durun diyor. SAYIN HOCAMIZ SUÇ ORTAKTIR DİYOR ERKEK BAŞTA OLMAK ÜZERE KADINDA SUÇLUDUR DİYOR. şimdi hoca KURANI MI AÇIKLAMIŞ YOKSA KAFASINA GÖRE KONUŞMUŞ MU! hocam sonuna kadar haklıdır. eleştirecekseniz kuranı eleştirin ve yanın.
    Cevapla
  • Selim Akkale 13 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU SÖZ, DOĞRU ZAMANDA, DOĞRU YERDE, DOĞRU KİŞİYE SÖYLENİRSE DEĞERLİDİR. Muhterem Orhan Çeker hocam bildiğim kadarıyla Fıkıh Ana Bilim dalı öğretim üyesi ! Fıkıhçıların uyanık, cevval ve işini bilen kişiler oldukları bilinen bir gerçektir! Muhtarem Orhan Hocam maalesef içerik olarak sonuna kadar doğru olan bu sözlerini, yanlış kişilere söyledi !!! Onlarda acımasızca istismar ettiler !! Sözün içeriğini çarpıttılar !!! Orhan hocam benzer bir tuzağa bir de köpek mevzuunda düşmüştü !!! Ah hocam ahh !!! Mesajını iletebileceğin hiç mi İslâmi yada insaflı yayın organı kalmamıştı?!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!
Hamas resti çekti! Gazze şartlarında taviz yok