Askeri hedef alan yüzbaşı Özel Kuvvet!

Şırnak'ta bir yüzbaşının Mehmetçiği hedef tahtası haline getirerek atış talimi yaptığı görüntüler TSK'yı harekete geçirdi. "Böyle bir atış yöntemimiz yok" diyen TSK 'Güven Atışı'na dikkat çekti.

Askeri hedef alan yüzbaşı Özel Kuvvet!
Askeri hedef alan yüzbaşı Özel Kuvvet!
GİRİŞ 17.02.2011 12:24 GÜNCELLEME 17.02.2011 12:24
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, dün ortaya çıkan bir yüzbaşının Mehmetçiği hedef tahtası yaparak atış talimi yaptığı görüntüler üzerine TSK'nın soruşturma başlattığını duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'taki ''atış talimi'' görüntüleri ile ilgili, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitiminin yer almadığını'' belirterek, görüntülerde yer alan subay hakkında gerekli işlemin başlatıldığını bildirdi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gönül, ''Şırnak'ta bir birlikte bir yüzbaşının erleri dizerek atış talimi yaptığına dair'' görüntülerin medyada yer aldığının belirtilmesi üzerine, ''Olay doğruysa fevkalade üzüntü verici, olmaması gereken, fevkalade yanlış ve müessif bir olay. Genelkurmay gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatmış durumda'' dedi.

DAHA ÖNCE GÜVEN ATIŞI YAPMIŞ

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitiminin yer almadığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın web sitesinde yapılan açıklamada “güven atışı” olarak adlandırılan bir atış şeklinin önceki yıllarda, askerleri hedef tahtası yapan yüzbaşının da katıldığı bir gösteride, TSK Özel Kuvvetler personeli tarafından icra edildiğini ve televizyonlarda da gösterildiğine dikkat çekti.

Açıklamanın tam metni şöyle: "Bir subay tarafından yapılan tabanca atış görüntüleri bazı medya organlarına yansımıştır. Yapılan araştırma sonucu, olayın Şırnak/Akçay’da konuşlu 6’ncı Mot.P.Tugayı’nın Seslice’deki üs bölgesinde meydana geldiği tespit edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitimi yer almamaktadır. Ancak “güven atışı” olarak adlandırılan bir atış şekli, önceki yıllarda bizzat adı geçen personelin de katıldığı bir gösteride, TSK Özel Kuvvetler personeli tarafından icra edilmiş ve televizyonlarda da gösterilmiştir. Anılan subay hakkında gerekli işlem başlatılmıştır."

Şırnak 6. Motorlu (İç Güvenlik) Piyade Tugayı Seslice Taburu’nda gerçekleştiği ileri sürülen olayda, daha önce Özel Kuvvetler’de görev yaptığı belirtilen Yüzbaşı Metin Gürcan, emrindeki askerlerle atış talimi yapıyor. Hedef tahtasını iki askerin eline veren yüzbaşı, iki manga askeri de hedef tahtasının iki yanına ve altına diziyor. Hedef tahtasından uzaklaşan yüzbaşı tabancasını, korku dolu bakışlarla ellerinde hedef tahtasını tutan Mehmetçikler’e doğru yönlendiriyor. Kendinden emin hareketlerle canlı hedef tahtasının karşısına geçen yüzbaşı, arka arkaya ateş ediyor.

İşte dehşet görüntüler / VİDEO

Kare kare skandal talim / GALERİ

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR 63
  • mahmut sönmez 13 yıl önce Şikayet Et
    subaydan gurur duyan arkadaslar. anlasılan yasları çok küçük bir çocukları yok bu yorumları yazanların burada subayın yaptıgı akıl ve mantıkla bagdasacak bir sey değil artı SUNU EKLİYORUM YAPTIGI ATIS BASARISIZ ya orda çocugun teki olse bir düşünün cocugunuz yoksa bile abinin kardesinin o da yoksa kuzeninin cenazesi evinizin önune geldiğinde neler yasanır KAHRAMANLIKLA AHMAKLIK BİRBİRİNE ÇOK YAKIN SEYLERDİR
    Cevapla
  • Oflu 13 yıl önce Şikayet Et
    MAREŞAL HAMZA D. VE DİĞER GENERAL ARKADAŞLAR. Yahu en azından ben Elhamdülillah Müslümanım,çok belli olmuyor ama öyle olduğunuzu söylüyorsunuz.Demekki din kardeşiyiz.E bu kadarda atılmaz sallanmazki.Bakın bu atışı yapan Rambo Yüzbaşı :) zamanında bu atışı Demokrasi kahramanımız Eski GKB Org. Hilmi Özkök önünde yapmış ve bizzat eli sıkılarak tebrik ve taltif edilmiş.Demekki Başkandan olur alınmış,e hadi bakalım Gazozkapağı Mareşalleri alalım yorumlarınızı Hilmi Paşamın tavırı ve tutumu hakkında.
    Cevapla
  • ONURSELAM 13 yıl önce Şikayet Et
    hangi baba. hangi baba oğlunun hedefin yanında olmasını kabullenir? herkez kendi oğlunu koysun hedefin yanındaki askerlerin yerine savasarak ölmek baska hedef talimi yapılmak baska bu ayrıntıyı çok önemlidir
    Cevapla
  • Kamil 13 yıl önce Şikayet Et
    cemal. biz o birlikleri ezbere biliriz,mangalda kül bırakmayanlar helikopter olmadan dışarı bile çıkmazlar,çatışmaların nasıl olduğunu da çok iyi bilirim,bir taburla 5 pkk lıyı kuşatıp eliboş dönenler kameralar karşısında askerler üzerinde çok güzel talim yapıyorlar
    Cevapla
  • hakkınfedaisi 13 yıl önce Şikayet Et
    Türk Askeri. Cesur ve Kabiliyetli. Videodan bu anlaşılıyor. Askerlerin güveni ve cesareti komutanlarına tam. Komutan da çok rahat bir şekilde hedefi de vuruyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar