Üç anket şirketinde partilerin son oy oranları

Türkiye'nin önde gelen iki kamuoyu araştırmacısı ile Andy-Ar araştırma şirketi partilerin son oy oranlarını açıkladı. Seçime 3 ay kala anket şirketlerinin yapmış olduğu araştırmalara göre partilerin oy oranları şu şekilde çıktı:

Üç anket şirketinde partilerin son oy oranları
Üç anket şirketinde partilerin son oy oranları
GİRİŞ 23.02.2011 17:22 GÜNCELLEME 23.02.2011 17:22
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Şemsettin Efe'nin sunduğu Öğle Arası programına katılan A&G Araştırma Derneği Başkanı Adil Gür ve GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen seçime 3 ay kala partilerin oy oranlarını açıkladı.

Adil Gür: Ak Parti, 2007'de aldığı sonuçlara yakın bir sonuç alacak

A&G Araştırma Derneği Başkanı Adil Gür, Ak Parti'nin 2007'de aldığı sonuçlara yakın bir sonuç alacağını; CHP'nin 2007'deki oyunun daha üzerinde olacağını söyledi.

Gür, "CHP'nin kamuoyunda bulunan anketlerdeki rakamlardan daha fazla oy alabileceğini düşünüyorum. Bunun temel nedeni de şu; bu siyasi kutuplaşma var ya, siyasi partilerin aslında projeler üreterek aldığı oylar değil. Siyasi kutuplaşmadan dolayı oy alıyorlar. Yani bugün Ak Parti'ye ağzıyla kuş tutsa oy vermem diyen bir kitle var. Bu kitle de CHP ve MHP arasında gidip geliyor. CHP ve MHP'nin oyunu ben Ak Parti'den daha çok kendilerinin ve birbiri arasındaki polarizasyonun geçişgenliğinin belirleyeceğini düşünüyorum" dedi.. Adil Gür, yaptıkları çalışmalarda MHP'nin barajın üzerinde göründüğünü de söyledi.

Şen; Ak Parti yüzde 46, CHP yüzde 24, MHP yüzde 13 gibi gözüküyor

GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen; "Şu anki seçmen referandum dalgalanması üzerinden oy veriyor. Bu Ak Parti'nin yüzde 38 olan referanduma girdiğindeki oyunu, yüzde 46-47'lere çıkarmış durumda. Biz ikili bir analiz yaptık, partilerin alabilecekleri maksimum oy oranlarını da belirledik. Burda birinci parti olan Ak Parti maksimumda yüzde 53'leri görebiliyor. CHP yüzde 31'i görüyor. MHP, yüzde 28'i görüyor. Saadet Partisi ve HAS Parti yüzde 11'i, BDP ise yüzde 9'u görüyor... Bu rakamlar bütün şartların lehine olduğu bir durumda. Realist olursak Ak Parti yüzde 46, CHP yüzde 24, MHP yüzde 13 gibi gözüküyor.

Andy-Ar'ın Şubat ayı anketinden çıkan sonuçlar

Andy-Ar Sosyal Araştırma Merkezi'nin 20 ilde 16- 20 Ocak 2011 tarihleri arasında toplam 5 bin 106 denek ile yüzyüze görüşme yaparak gerçekleştirdiği Şubat ayı araştrmasında partilerin oy oranları şöyle çıktı:

Ankete katılanlara, 'Bu Pazar günü Milletvekili Genel Seçimleri olması durumunda hangi partiye oy kullanırsınız? sorusu yöneltildi. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra oluşan tablo aşağıdaki gibi çıktı.

AK Parti: Yüzde 48.8

CHP: 26.2

MHP: 10.4

BDP: 6.8

BBP: 2.6

SP: 1.6

HAS PARTİ: 0.9

DP: 0.4

DSP: 0.4

DİĞER: 1.9

SAMANYOLUHABER - HABER 7

YORUMLAR 52
  • Remzi Altunkaya 13 yıl önce Şikayet Et
    fatih günay kardesim. ben MHP liyim ve sen davetini makarnaya kömüre tamah edenlere sakla farkli olmak istiyorsan MHP ye katil türistik sahillere bir bak alman ingilis satin almis halka kredi veren bankalar yabanci akp yi destekleyen sicak para yabanci naeden israil abd ve bdp akp yi cok seviyor biz ne haburu unuttuk ne israili ne cuvali nede sehite kelleyi apo picine sayini Allahima sükür olsun ki bir oyum namusumdur gel katil kervanimiza kömür makarna gecici alin terimizi yiyelim akp ye sallama iftira diyen bunlar yalanmi
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 13 yıl önce Şikayet Et
    49 - 28 - 12. AKP: %49, CHP: %28, MHP: %12.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 13 yıl önce Şikayet Et
    Haciii.... Yine Büyük büyük atmaya başlamışsın? şunu çipli beyninize yazın? Yerel seçim Genel seçimle bir olmaz!! olsaydı Referandumda % 58 EVET oyu çıkmazdı ayrıca Ak partinin anketlerde çıkan oy oranı CHP.nin kendi anketlerinde çıkıyor işte bu yüzden panikteler,resmen tutuştular..Kılıçdaroğlunun Koltuk sallanıyoorr..
    Cevapla
  • ALİ K.ÖNDER 13 yıl önce Şikayet Et
    AKP %51 OY ALMAZSA YAZIK OLUR. Böyle 1 muhalefet varken en az %51 oy vermezse ayıp eder muhaletin nesinden memnunuzki oy verelim elimizi vijdanımıza koyalım taktığımız at gözlüklerini çıkaralım şahsi menfaat veya ideolohiyle değil aklıselimle oy verelim erdoğanın yerine kendimizi koyalım ondan daha iyi yapabilirmiyim diye dürüstçe cevap verirsek yapamazdık ha eksikleri yokmu dersiniz bence çok ama bunların çeşitli sebepleri vardır anayasadan dış ve iç konhektürlerden kaynaklanan sebepler yüzünden yapılamayan çek şey sırayla yapılacaktır
    Cevapla
  • mehmet bulut 13 yıl önce Şikayet Et
    hacı kardeşim:). o dediğin mazide kaldı bugün durum çooook daha iyi bakalım 12 haziranda kim haklı çıkacak kardeşim akpden gerisi yalan chp statükocu projesiz darbeci...mhp desen 2001 de gördük...sonuna kadar RTE
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması