Bingöl'de büyük bir faciadan dönüldü

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 2 köy ve bağlı 5 mezranın kullandığı yola çığ düştü. Olayın gece geç saatlerde meydana gelmesi muhtemel faciayı önledi

Bingöl'de büyük bir faciadan dönüldü
Bingöl'de büyük bir faciadan dönüldü
GİRİŞ 02.03.2011 16:11 GÜNCELLEME 02.03.2011 16:11

İlçeye bağlı Elmalı köyü sınırlarında, Gelincik ve Arpacık mezraları arasındaki bölgeye gece saat 02.00 sularında çığ düştü. Çığın 2 köy ve 5 mezranın kullandığı yola gece saatlerinde düşmesi, olası bir faciayı önledi.

Araç ve yaya trafiğine kapanan yolda yaklaşık 25 metre yükseklikte kar yığınlarının oluşması, çığın ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

Olayı duyar duymaz bölgeye gelerek incelemelerde bulunan İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Sedal, çığın gece düşmesinin muhtemel bir facianın önüne geçtiğini belirterek, kapanan yolun açılması için iş makinelerinin çalışmaya başladığını ifade etti.

İsmail Geçen adlı köylü ise, "Bu çığ insan ve araç trafiğinin yoğun yaşandığı bu yolda gündüz düşmüş olsaydı büyük bir olasılıkla can kaybı olabilirdi. Allah'a şükür ölü veya yaralı yok. Sağ olsun yetkililerimiz de olay yerine gelerek gerekli çalışmalara başladı" şeklinde konuştu.


 
 
    
 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'