Afyon- Ankara- Antalya yolu kapandı

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Afyonkarahisar-Ankara, Afyonkarahisar-Antalya karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapandı.

Afyon- Ankara- Antalya yolu kapandı
Afyon- Ankara- Antalya yolu kapandı
GİRİŞ 08.03.2011 16:34 GÜNCELLEME 08.03.2011 16:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Afyonkarahisar ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara ve Antalya karayolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kar yağışı ile buna bağlı meydana gelen trafik kazaları nedeniyle Afyonkarahisar-Antalya ile Afyonkarahisar-Ankara karayollarında ulaşım sağlanamıyor.

Afyonkarahisar-Antalya karayolunun 25. kilometresindeki Damlalı mevkisinden itibaren Karayolları ekiplerince başlatılan kar temizleme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan, ulaşımın sağlanamadığı Afyonkarahisar-Ankara karayolu Köroğlu mevkisinde de karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

YATAĞAN-ÇİNE KARAYOLU KAR YAĞIŞI NEDENİYLE TRAFİĞE KAPANDI

Aydın'da Yatağan-Çine karayolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolu ekipleri 6 greyderle Yatağan ile Çine Adnan Menderes Barajı arasındaki yolu ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentin Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, kent merkezinde görülen karla karışık yağmur, yollarda gizli buzlanmaya neden oluyor.

Kar temizleme ve tuzlama çalışmaları kesintisiz sürdürülürken, trafik ekipleri de sürücülerden kar yağışı ve buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını istedi.

İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

-KASTAMONU-

Kastamonu merkez ve ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 201 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, Kastamonu merkezde 12, Abana'da 3, Araç'ta 4, Azdavay'da 6, Bozkurt'ta 26, Çatalzeytin'de 30, Devrekani'de 12, Doğanyurt'ta 10, Hanönü'nde 1, İhsangazi'de 7, İnebolu'da 58, Küre'de 31 ve Seydiler'de 1 köyle ulaşım sağlanamıyor.

-AMASYA-

Amasya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, gece etkili olmaya başlayan kar yağışı sonucu merkezde 5, Merzifon'da 13, Suluova'da 4, Göynücek'te 7, Gümüşhacıköy'de 8, Hamamözü'nde 4, Taşova'da 8 olmak üzere toplam 49 köy yolu ulaşıma kapandı.

Toplam 529 kilometre uzunluğundaki kapalı köy yolunun ulaşıma açılabilmesi için İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarına devam ediyor.

-KIRIKKALE-

Kırıkkale'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 38 köy yolu ulaşıma kapandı.

Öğleden sonra kentte etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için Kırıkkale İl Özel İdare ekiplerince 6 kamyon, 2 greyder ve 8 ekiple çalışmalarına devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kenan iğdeci 13 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim. Yollarda kalanlara yardım etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor