Kar yağışının kapattığı yollar- LİSTE

Yoğun kar ve kuvvetli tipi nedeniyle yurt genelinde özellikle yüksek kesimlerde birçok yol ulaşıma kapandı. İstanbul'da da kar yağışı dün geceden beri etkisini sürdürüyor. Kapalı yolların listesi ise şöyle:

Kar yağışının kapattığı yollar- LİSTE
Kar yağışının kapattığı yollar- LİSTE
GİRİŞ 09.03.2011 16:14 GÜNCELLEME 09.03.2011 16:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'da kar sadece yüksekleri değil Boğaz ve tüm ilçeleri beyaza bürüdü. Bugün rüzgarın kuvvetli şekilde yıldız ve karayel yönlü esmeye başlaması karın etkisini artırdı.

Kar akşam, gece ve yarın sabah daha kuvvetli ve iri taneli yağacak. Bu gece sıcaklığın da sıfırın altında -2 dereceye inmesiyle yağacak kar, örtü kalınlığını artıracak ve tutacak.

Yarın da İstanbul güne bembeyaz uyanacak. Yarın akşam saatlerine kadar devam edecek kar yağışı, cuma günü kesiliyor. Bu geceden cuma gecesine kadar buzlanmaya karşı dikkatli olunmalı. Hafta sonu İstanbul güneşli, sıcaklık artışı pazardan itibaren hissedilecek.

Ankara'da pazartesi gecesi iyice kuvvetlenen kar bugün daha da yoğunlaştı, 30-35 santimetreyi bulan kar örtüsüne bugün 15 santimetre daha eklenecek. Yarın kar yağışı devam edecek ama kuvvetini kaybedecek.

İzmir'de kuvvetli rüzgar ve Çeşme'de fırtına sürüyor. Sıcaklık 4 dereceye kadar indi, yağış miktarının az olması İzmir'e etkili kar yağışının gelmesini engelledi ama zayıf kar yağışı bugün de Bornova ve yükseklerinde devam edecek.

KAR YAĞIŞI YOLLARI KAPADI

AA muhabirinin Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, yurt çapında etkisini gösteren kar ve tipi, birçok noktada karayolu ulaşımında aksamalara neden oluyor.

Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin olumsuz hava koşullarına karşı mücadelesi sonucu özellikle Başkent civarındaki karayolları ulaşıma açık halde bulunuyor.

Buna göre, Ankara-İstanbul, Ankara-Kırıkkale, Ankara-Konya, Ankara-Kızılcahamam, Ankara-Beypazarı, Ankara-Polatlı, Ankara-Sivrihisar ve Ankara Çevre Yolunda herhangi bir sorun bulunmuyor.

Yetkililer, özellikle zincirsiz araçların yolda kalması, makaslaması ve kazalara karışması sonucu bu yollarda zaman zaman tıkanıklar ve aksamalar yaşandığını belirterek, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre sürücülerin, bugün ve yarın kesinlikle zincirsiz yola çıkmamasını öneriyor.

''Karla mücadele edilebiliyor ama zincirsiz araçlarla mücadele edilemiyor'' değerlendirmesinde bulunan yetkililer, önlem almayan taşıtların yüzlerce aracın yollarda mahsur kalmasına neden olduğunu ifade ederek, sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.

Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri, TIR'ların özellikle bugün Ankara ve civarında trafiğe çıkmaması tavsiyesinde bulundu.

-ESKİŞEHİR-KÜTAHYA KARAYOLU YOĞUN KAR YAĞIŞI VE BUZLANMA NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

Eskişehir-Kütahya karayolu yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, dün geceden beri özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Eskişehir-Kütahya, İnönü-Kütahya ile Eskişehir-Sarıcakaya-Mihalgazi karayolu tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.

Burada bekleyen araçlardaki sürücüler ile yolcular, karayolları ekiplerinin yolu ulaşıma açmak için sürdürdüğü çalışmaları tamamlanmasını bekliyor.

-ULAŞIMA KAPALI YOLLAR-

Öte yandan yurdun dört bir yanında etkili olan kar ve tipi nedeniyle özellikle yüksek kesimlerde bazı yollar trafiğe kapandı.

Kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan yollar şunlar:

''Konya-Bozkır ayrımı-Akören,
Konya-Karaman ayrımı-Çumra,
Konya-Seydişehir ayrımı-Akören,
Konya-Seydişehir ayrımı-Bozkır,
Konya-Çumra,
Başyayla-Ermenek,
Hadim-Sarıveliler,
Karaman-Ermenek,
Kolay-Çakıralan,
Alaçam-Kızlan,
Bozcalı-Aybastı,
Gözeli-Sivrice,
Yomra-Özdil-Taşköprü-Yağmurdere,
Yomra-Özdil-Taşköprü-Yağmurdere,
İkisu-Şiran,
İkizdere-İspir (Ovit Dağı mevki),
(Borçka-Muratlı ayrımı-Camili,
Çaykara-Bayburt (Soğanlı Dağı mevki),
Çaykara-Bayburt (Soğanlı Dağı mevki),
Şalpazarı-Sisdağı,
Araklı-Dağbaşı-Uğrak (Salmankas Dağı mevkii),
Araklı-Dağbaşı-Uğrak (Salmankas Dağı mevki),
Beşikdüzü-Şalpazarı-İskenderli,
Beşikdüzü-İskenderli-Tonya,
Van-Çatak ayrımı-Bahçesaray,
Yüksekova-Şemdinli-Alan,
Yüksekova-Dağlıca,
İkizdere-İspir,
Erzurum-Çat ayrımı-Konaklı Kayak Merkezi,
Kağızman-Tuzluca ayrımı-Cumaçay,
Akşar-Gaziler-Karaurgan,
Gaziler/Gaziler-Karaurgan ayrımı,
Uludağ-Sarıalan,
Uludağ-Soğukpınar,
İnegöl-Tavşanlı,
İnegöl-Domaniç,
Suşehri-Refahiye ayrımı-İmranlı,
Suşehri-Şerefiye-Zara,
Mursal ayrımı-Divriği-Arapkir.''

-''KARA'' TREN YOLUNA DEVAM EDİYOR-

Olumsuz hava koşulları karayollarında ulaşımı olumsuz yönde etkilerken, demiryollarında herhangi bir sorun yaşanmıyor. TCDD Genel Müdürlüğü yetkilileri, kar ve tipi nedeniyle demiryolları ulaşımında yurt genelinde bir sorun yaşanmadığını bildirdi.

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) yetkilileri, otobüslerin Ankara'ya varış saatlerinde şu ana kadar bir gecikme olmadığını, AŞTİ'den yola çıkan araçların ise zincir takıp takmadıklarının kontrol edildiğini kaydetti.

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI TİPİYE DÖNDÜ

D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı mevkiinde iki gündür devam eden yoğun kar yağışı sabah saatlerinden itibaren tipiye dönüştü.

Beklenen kar hızlı geldi. Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı yoğun kar yağışına teslim oldu. İki gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolu'nda zemin kar tutmaya başladı. Tipiye dönüşen yağış sürücülere zor anlar yaşatırken, karayolları ekipleri hemen alarma geçti. Abant Kavşağı'ndan itibaren Düzce il sınırına kadar tuzlama ve kar kürüme çalışması yapan ekipler, yolların kapanmaması için yoğun çaba sarf ediyor. Gece boyunca süren ve sabah saatlerinde etkisini iyice artıran kar yağışının devam edeceği belirtilirken, gün boyunca yollarda çalışmaların devam edeceği belirtildi.

ANKARALILAR, DÜN AKŞAM ESKİŞEHİR YOLU ÜZERİNDE KALAN ARAÇLARINI ÇEKMEYE ÇALIŞIYOR

Başkentli sürücüler, yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde Eskişehir Yolu üzerinde kalan araçlarını kaldırmaya çalışıyor.

Eskişehir Yolu ODTÜ ve Bilkent kavşakları arasında, kar yağışı sebebiyle dün akşam yol kenarında bıraktıkları araçlarını almaya gelen bazı sürücüler, kendi imkanlarıyla araçlarını çıkarıyor.

A.A muhabirine konuşan bazı araç sahipleri, belediye ekiplerinin kendilerine yeterince yardımcı olmadığından yakındı. Bazı vatandaşlar ise yol kenarlarındaki araçlarını akraba ve tanıdıklarının yardımıyla çekmeye çalıştı.

Otomobilinin içinde ailesiyle bekleyen bir başka sürücü ise Kocaeli'den dün yola çıktığını, akşamki kar yüzünden yolda kalan aracı bırakıp geceyi otelde geçirdiklerini, kar altında kalan otomobili hareket ettirmek için çekici çağırdıklarını söyledi.

GÜMÜŞHANE VE BAYBURT'TA TOPLAM 49 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışının ardından Gümüşhane ve Bayburt'ta 49 köy yolu ulaşıma kapandı.

Trabzon, Rize, Bayburt ve Artvin şehir merkezleri ile yüksek kesimlerdeki ilçelere bağlı köylerde ise kar etkisini kaybetti. Bu illerde zaman zaman ulaşıma kapanan köy yolları İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin yaptıkları çalışmalarla ulaşıma açıldı.

Gümüşhane'de il genelinde 45 köy yolu kar yağışı dolayısıyla ulaşıma kapalı bulunuyor.

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bayram Akçay AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde hafta başından itibaren etkili olan kar yağışı sonrası 130 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti. Akçay, ekiplerin yaptığı yol açma çalışması sonrası Gümüşhane merkez ilçede 20, Kürtün'de 18 ve Torul ilçesinde 7 olmak üzere kapalı köy yolu sayısının 45'e düştüğünü bildirdi.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı turizm merkezi Ayder Yaylası'nda kar kalınlığı 70 santimetreyi buldu. Rize'nin yüksek kesimlerinde iki gündür etkili olan kar yağışı yayladaki işletmelerin hizmet vermesine engel olamadı.

Karayolları ve Çamlıhemşin Belediyesi'ne bağlı ekipler, kara yolunu açık tutabilmek için çalışma yapıyor. Sürücüler, zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı Dumlu, Günbuldu, Kavlatan ve Yazlık köylerinin yolları ulaşıma kapalı bulunuyor. Ekipler, hava koşulları elverdiği sürece yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

-ZONGULDAK

Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle Ereğli karayolunda TIR ve büyük araçların geçişlerine izin verilmiyor.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışından dolayı merkeze bağlı 35, Ereğli'de 17 ve Devrek'te 18 olmak üzere toplam 70 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine ait 11 greyder ve 2 kar makinesi ile yol açma çalışmaları sürdürülüyor. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının milli parklardaki yaban hayvanlarını çok fazla etkilemediğini, yoğunluğun artması ve kar kalınlığının yükselmesi durumunda yemleme çalışması yapılacağını belirttiler.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri, kar kalınlığının yaklaşık 25 santimetre olduğu Zonguldak-Ereğli karayolunda küçük araçların geçişlerine zincirli izin verirken, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor, TIR ve büyük araçların ise yola çıkmalarına izin vermiyor.

Kar, kent merkezinde etkili olmazken, Zonguldak Limanı'nda dalga yüksekliği rüzgarın da etkisiyle zaman zaman 3-4 metreyi aşıyor.

-BARTIN

Bartın'da ise kar yağışından dolayı bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Bartın merkezde 4, Ulus ilçesinde 2, Amasra'da 12 ve Kurucaşile'de 10 köye ulaşım sağlanamıyor. Yol açma çalışmalarında ise 8 ekip ve 35 personel görev yapıyor.

Kar yağışı dolayısıyla il genelinde herhangi olumsuzluk yaşanmıyor.

KÜTAHYA'DA BAZI YOLLAR ULAŞIMA KAPANDI

Kütahya'da da, iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar kalınlığı il merkezinde 20, yüksek kesimlerde 35 santimetreye ulaşırken, Domaniç-İnegöl karayolu ve yaklaşık 120 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte dün etkisini artıran ve aralıklarla devam eden kar yağışı, il merkezinin Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tavşanlı ile bağlantısının sağlandığı karayollarında aksamalara neden oldu.

Kütahya kent merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreye ulaşması, yaya ve araç trafiğinde aksamalara neden oldu. Belediye ekipleri, ana arterlerdeki karı iş makineleriyle toplayıp kamyonlarla kent dışına çıkardı. Kar kalınlığı kentin yüksek kesimlerinde ise 35 santimetre ulaştı.

Yoğun kar yağışı ve tipi, ilçelerde de etkili oluyor. Kütahya'nın Domaniç ilçesi ile Bursa'nın İnegöl arasındaki karayolu, 1500 metre rakımlı Koca Yayla'da tipi, buzlanma ve görüş mesafesinin azalması yüzünden yaklaşık 6 saat önce kapandı. Ekipler yolun ulaşıma açılması için çalışma yürütüyor.

İl genelinde kapanan yaklaşık 120 köy yolunun açılması için İl Özel İdaresi ekiplerince çalışma yürütülüyor.

Hava koşullarının elvermesi halinde yaban hayatının korunması amacıyla yaban hayatı geliştirme sahalarına su ve yiyecek bırakılacağı öğrenildi.

KIZILCAHAM'DA 70, ELMADAĞ'DA 7, ÇUBUK'TA 47, BALA'DA 36 VE GÖLBAŞI'NDA 6 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Ankara'nın ilçelerinde de etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

AA muhabirlerinin derlediği bilgilere göre, Kızılcahamam'da iki gündür etkisi devam eden kar yağışı nedeniyle 70 köy yolu ulaşıma kapandı. Yolları ulaşıma açma çalışmaları sürüyor.

Elmadağ'da ise 7 köy ve 4 mahalle arasında bağlantı kesilirken, Ankara–Kırıkkale karayolu Elmadağ ilçe sınırlarındaki Çaykur ve Baştaş Çimento fabrikaları bölgesi, Lalabel Mahallesi mevkisinde ulaşım zaman zaman tıkanıyor.

Haymana'da ise aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ilçede çalışan, ancak Ankara merkezde oturan birçok memur Ankara-Haymana karayolonun kapalı olması nedeniyle ilçeye gelemedi.

Çubuk'ta ise kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi bulurken, ilçede eğitime bugün ara verildi. Kar yağışının sürdüğü ilçede vatandaşlar toplu ulaşımı kullanarak işlerine gitti.

Kar yağışının oluşturacağı zorluklara karşı önlemleri daha önceden önlem aldıklarını belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, tüm belediye birimlerinin ''karla mücadelede'' görev aldığını ve 24 saat çalıştığını söyledi.

Şimdiye kadar ilçede ulaşıma kapalı cadde ve mahalle yolu bulunmadığını ifade eden Özden, ''Çubuk Belediyesi tüm birimleriyle kar yağışına karşı her zaman hazır durumda. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz öncelikle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı yol ve kaldırımların kar temizliğini yapmaktadır. Tüm mahallelerimizde sabaha karşı yürütülen çalışmalarda 24 iş makinesi ve 142 personelle sabah saatlerinde işe giden vatandaşlarımızın sorunsuz ulaşımları sağlanırken, buzlanma olabileceği ihtimali üzerine de karla mücadele çalışmalarımız 60 personel, 2 greyder, 4 kepçe, 1 yükleyici, 4 kamyon ile 24 saat kesintisiz olarak 3 vardiya halinde yürütülecektir'' diye konuştu.

Etkili olan kar yağışı yaban hayatını da olumsuz etkilerken, bu amaçla belediye ekiplerince fırınlardan, lokantalardan ve kasaplardan toplanan yemek artıkları ve buğday tespit edilen çeşitli bölgesine bırakıldı. İlçede kar yağışı nedeniyle 47 köy yolunun ulaşıma kapandı.

Kar kürüme ve yol tuzlama çalışması yapan ekiplerle koordineli çalışan polis ekipleri, tuzlama ve kürüme çalışmalarında ekipleri yönlendiriyor.

Yağış nedeniyle Beypazarı'nda eğitime bugün ara verilirken, kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetreye ulaştı. İlçe Kaymakamı Mustafa Kaya, kar yağışının yoğun olarak sürdüğünü belirterek, ilçede 15 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi. Kaya, tüm iş makinelerinin köy yollarını açmak üzere seferber edildiğini, kapalı yol kalmaması için geceli gündüzlü çalışmaların süreceğini belirtti. Bu arada Nallıhan'da da eğitime bugün ara verildi.

Bala'da ise 36 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler tarafından yol açma çalışmaları devam ediyor. Gölbaşı'nda ise 6 köy ve 30 mahallenin yolu ulaşıma kapanırken. ekipler yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Polatlı'da ise etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. İlçe Belediye Başkanı Yakup Çelik ise belediye ekipleriyle karla mücadele çalışmasına katılarak, belediye sınırlarında kar nedeniyle kapalı cadde bulunmadığını belediye ekiplerinin ana arterlerde kar kaldırma çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Çelik, ''Belediye ekipleri olarak şehir içerisinde yollarımızı açık tutmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar da vatandaşların bu havada araçlarıyla yola çıkmamalarını, toplu ulaşımı tercih etmelerini öneriyoruz'' dedi.

İl Özel İdaresi ekipleri de Sarıhalil, Yüzükbaşı, Ömerler, Yenimehmetli köylerindeki çalışmalarıyla yolları açık tutarken, Ayaş bağlantısını sağlayan karayolu ise Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerince açık tutuluyor.

İZMİR'İN KİRAZ İLÇESİNDE KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 13 KÖYÜN YOLU ULAŞIMA KAPALI

İzmir'in Kiraz ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapandı, taşımalı sistemle eğitim yapılan 4 köyde, öğrenciler okullarına gidemedi.

Alınan bilgiye göre, dün gece etkili olan kar yağışı, Kiraz ilçesine bağlı dağ köylerinde ulaşımın aksamasına yol açtı. İlçenin yüksek kesimlerindeki köylerden 20'sinin yolu ulaşıma kapandı. Kiraz Kaymakamlığı İlçe Özel İdaresi ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 7 köyün yolu yeniden ulaşıma açılırken, Doğancılar, Altınoluk, Ören, Taşlıyatak, Tombullar, Olgunlar, Sarısu, Solaklar, Ahmetler, Karabolu, Umurlu, Başaran ve Altınoluk köy yolları halen ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kiraz Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefi Süleyman Yılmaz, kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açmak için ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti.

Merkezdeki köy yollarının açıldığını, ancak henüz dağ köylerine ulaşamadıklarını belirten Yılmaz, ''Elimizden geldiği kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerekirse sabaha kadar bu yolları açacağız'' dedi.

BALIKESİR-SAVAŞTEPE KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bursa ve Balıkesir'de, yoğun kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Bursa kent merkezinde 20 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı, kentin yüksek kesimlerinde 30 santimetreye yaklaştı. Olumsuz şartlar yüzünden kent içinde ölümlü, yaralamalı ve çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Trafikte ve toplu taşımada aksamalara da yol açan yağış nedeniyle birçok kişi işe giderken güçlük yaşadı.

Hayatı olumsuz yönde etkilemesine rağmen, uzun bir aradan sonra yüzünü gösteren ve kenti beyaza bürüyen kar, keyifli görüntülere de sahne oldu.

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'daki ''oteller bölgesi''nde ise kar kalınlığı 125 santimetreyi buldu. Sıcaklığın gece eksi 12, gündüz eksi 10 olarak ölçüldüğü Uludağ'da, yağış nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman 50 metreye kadar düşüyor. Bursa'da kar yağışının perşembe akşamına kadar süreceği bildirildi.

-BALIKESİR-SAVAŞTEPE KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI-

Balıkesir-Savaştepe karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmaları sürüyor.

Balıkesir'de, 79'u merkeze bağlı, toplam 206 köy yolu ulaşıma kapanırken, bazı yerleşim birimlerine elektrik verilemiyor.

Bursa'da ise yoğun kar yağışı Bursa-Ankara karayolu ''Mezitler'' mevkisi ve Bursa-Uludağ karayolunda etkili oluyor. Şu anda trafiğe açık olan bu karayollarında, ekipler yoğun şekilde çalışmalarını sürdürürken, sürücüler zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Bu arada, ''Mezitler'' mevkisinde zincirsiz araçların kayması nedeniyle zaman zaman uzun araç kuyrukları oluşuyor. İki tırın kayması sonucu, yaklaşık 200 araçlık kuyruk oluşurken, Karayolları 14. Bölge yetkilileri sorunun giderildiğini bildirdiler.

İl genelinde 100 köy yolu da ulaşıma kapandı. Yol açma çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren ekiplerin, bir cenazenin olduğu merkez Nilüfer ilçesine bağlı Atlas köyü ile diyaliz hastasının bulunduğu İnegöl ilçesine bağlı Güneykestane köyüne öncelik verdikleri öğrenildi.

Bursa İl Özel İdaresine bağlı 15 ekiple sürdürülen çalışmaların, ihtiyaç durumunda artırılabileceği bildirildi.

-BURSA VE BALIKESİR'DE EĞİTİME KAR ENGELİ-

Bursa'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engellilere bir gün idari izin verildi.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, ''Yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa'da ilk ve orta öğretime 1 gün ara, kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan engellilere bir gün idari izin verilmiştir'' denildi.

Yaşanan yoğun kar yağışının devamı halinde okulların yarın da tatil edilebileceğini belirten yetkililer, zorunlu kalmadıkça dışarı çıkılmamasını istediler.

Balıkesir merkez ile Susurluk, Manyas, Erdek, Gönen, İvrindi, Savaştepe, Bigadiç ve Sındırgı'da bir gün, Bandırma'da 2 gün eğitime ara verildi.

Kent merkeziyle bu ilçelerde, engelli kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacak.

Bu arada, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Rektörlüğü de eğitime bir gün ara verdiğini açıkladı.

ESKİŞEHİR-KÜTAHYA KARAYOLU YOĞUN KAR YAĞIŞI VE BUZLANMA NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI

Eskişehir-Kütahya karayolu yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.

Alınan bilgiye göre, dün geceden beri özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Eskişehir-Kütahya, İnönü-Kütahya ile Eskişehir-Sarıcakaya-Mihalgazi karayolu tipi ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı.

Burada bekleyen araçlardaki sürücüler ile yolcular, karayolları ekiplerinin yolu ulaşıma açmak için sürdürdüğü çalışmaları tamamlanmasını bekliyor

KAYNAK: AA-İHA-NTVMSNBC
YORUMLAR 1
  • rabia nur 13 yıl önce Şikayet Et
    :(. allah herkezin yar ve yardımcısı olsun inşallah kimse zara görmeden geçirir kışı AMİN!okullar tatil olsun İstanbulda da nolur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Daha önce böylesi olmadı! Türkiye'ye yılın sürprizi Polonya'dan
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!