'Burdur MAKÜ'ye polis baskını' haberine açıklama

Anka haber ajansı kaynaklı 'Burdur MAKÜ'ye polis baskını' başlığı ile yayınladığımız habere, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü tarafından açıklama yapıldı. Üniversite tarafından yapılan açıklama şöyle;

'Burdur MAKÜ'ye polis baskını' haberine açıklama
'Burdur MAKÜ'ye polis baskını' haberine açıklama
GİRİŞ 14.03.2011 15:57 GÜNCELLEME 14.03.2011 15:57


DÜZELTME VE YANIT METNİDİR

07.03.2011 tarihli www.haberler.com/burdur adlı internet gazetesinde Üniversitemizle ilgili birtakım mesnetsiz iddialarda bulunulmuştur. Bu nedenle Üniversitemiz tarafından aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Şöyle ki;

1- Öncelikle, Sayıştay'ın Üniversitemizde yaptığı inceleme sonunda polis baskını yapıldığı iddiaları mesnetsizdir. Üniversite yönetimince 07.10.2010 tarihinde yapılan basın bildirisi ve 08.10.2010 tarihinde yapılan basın açıklaması ile Üniversitemiz Merkez Mutfağı Yemek Yürütme Kurulu hakkındaki iddialarla ilgili ayrıntılar Burdur kamuoyu ile paylaşılmıştır. Kaldı ki; Üniversitemiz Merkez Mutfağı Yemek Yürütme Kurulu hakkında iddia edilen usulsüzlüklerin Üniversite yönetimine ihbarı üzerine ivedi olarak Kurul üyeleri hakkında idari soruşturma açılmış olup, usulüne uygun yapılan soruşturma sonucu; Yemek Yürütme Kurulu üyelerine disiplin cezaları verilmiştir. Ayrıca adı geçenler hakkında Burdur Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup, halen soruşturma Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülmektedir. Sürdürülen soruşturma nedeniyle Üniversitemize polis baskını yapılmamıştır. Soruşturmaların gizliliği ilkesi nedeni ile konu hakkında bu aşamada yorum yapmak hukuken mümkün değildir.

2- Gölhisar Meslek Yüksekokulu ve Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu'ndaki yemek kart satış işlemleriyle ilgili olarak, bu konuda yetkili yönetim tarafından yapılan iç denetim ve soruşturma sonucunda yemek kartlarının satışları ile ilgili usulsüz bir işlem tespit edilmemiştir. Ayrıca, üniversitemiz 2009 yılı hesapları 2010 Haziran- Eylül döneminde Sayıştay Denetçilerinin denetiminden geçmiştir. Bu denetim sonucunda da Gölhisar Meslek Yüksekokulu ve Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu'nun Yemek Yürütme Kurulu faaliyetlerinde hiçbir usulsüzlük tespit edilmemiştir.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü

3- Üniversitemiz Döner Sermaye Yönetim Kurulu tarafından, öğrenci kimlik belgesi düzenleme bedeli her yıl belirlenerek, ilk defa kayıt yaptıracak olan öğrencilerden 2547 sayılı Kanunun 55. maddesi hükmü doğrultusunda Saymanlık hesabına yatırılmış ve alınan bedellerin tümü öğrenci kimliklerinin düzenlenmesi için harcanmıştır. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerden diploma bedeli adı altında herhangi bir ücret alınmamaktadır. Üniversitemiz hesaplarından usulsüz bir şekilde derneklere para aktarılması söz konusu değildir. Kaldı ki; bu konuda Üniversitemiz Sayıştay denetiminden geçmiştir.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tüm iş ve işlemlerinde mevzuata uygun olarak hareket eden, Türk Yükseköğretim sisteminin saygın bir kurumudur. Bunun aksini söylemeye çalışan ve asılsız iddialarla Üniversitemizi, çalışanlarını ve öğrencilerini yıpratmaya çalışan kişi ya da kişilerin karşısında her zaman üniversite olarak mevzuatlar çerçevesinde duracağımızı saygıyla bildiririz.

Haber7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı