Bursa'da olaylı kaçak ev yıkımı

Bursa'da yapılan kaçak yapı sahiplerine göz açtırmayan belediyeler, seçim öncesi yapılan kaçak binalar teker teker yıkıyor.

Bursa'da olaylı kaçak ev yıkımı
Bursa'da olaylı kaçak ev yıkımı
GİRİŞ 13.04.2011 16:50 GÜNCELLEME 13.04.2011 16:50

Bursa'da seçim öncesi yapılan kaçak binaların yıkımında olaylar çıktı, dramatik görüntüler yaşandı. İlçenin tüm mahallelerini planlayan Yıldırım Belediyesi'nin kolaylıkları ve uyarılarına rağmen kaçak bina yapmaya çalışan 10 kişi acı yaşadı.

Çınarönü'nde evleri yıkılan Gürsel Aydın bayıldı, onu izleyen 2 yaşındaki oğlu Efe de gözyaşlarına boğuldu. Çevik kuvvetin bayan polisi, küçük çocuğu teselli etmeye çalışırken, sağlık görevlileri bayılan kadına müdahale etti. Olay çıkarmak isteyen kişiler ise kısa süreli gözaltına alındı.

Kaçak yapı sahiplerine göz açtırmayan Yıldırım Belediyesi, haftada birkaç yıkım yapıyor. Belediye Kaçak Yapı Bürosu ekipleri, Çınarönü, Arabayatağı, Millet, Kazımkarabekir, Mimarsinan, Mevlana ve Ulus mahallelerinde 3 ilave, 3 zemin, 4 temel kat olmak üzere toplam 10 kaçak yapıyı yıktı. Yıkım ekiplerine direnen vatandaşlara güvenlik güçleri müdahale etti.

Özellikle Arabayatağı Mahallesi'ndeki yıkımlarda, kaçak yapı sahipleri ekiplere zor anlar yaşattı. Evleri yıkılan vatandaşlardan bazıları baygınlık geçirdi. Onlardan birisi de evi yıkılan Gürsel Aydın isimli kadın oldu. 2 yaşındaki oğlu da onun durumuna bakıp gözyaşlarına boğuldu. Bayan robocoplar ise çocuğu teselli ederken, sağlık görevlileri genç kadına müdahale etti.

Kaçak yapılaşmaya müsaade etmeyeceklerine dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yıldırım'ın daha düzenli ve modern bir çehreye kavuşması için ildd1eri olduğunu kaydetti. Gül, "Ama askeri katkılarımçede kaçak yapı bırakmayacaklarını belirtti.

Keskin, "Yıldırım'daki kaçak yapı sayısını her geçen gün daha da azaltıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana en fazla önem verdiğimiz konulardan biri de kaçak yapılaşmadır. Kimsenin gözünün yaşına bakmaksızın yüzlerce kaçak binayı yerle bir ettik. Yıkımlara devam edeceğiz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri