Taş atan çocuklardan ilginç itiraf

Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi taş atan üç çocuğa 'polise görevini yaptırmamak için direnmek' suçundan 1'er yıl hapis cezası verdi.

Taş atan çocuklardan ilginç itiraf
Taş atan çocuklardan ilginç itiraf
GİRİŞ 19.04.2011 16:13 GÜNCELLEME 19.04.2011 16:13

Polise sapanla taş atan 3 çocuğa 'örgüt üyeliği' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından beraat kararı veren mahkeme, 'polise görevini yaptırmamak için direnmek' suçundan mahkum etti.

 Tutuksuz yargılanan üç çocuğun mahkum olmasına neden olan olay, 17 Aralık 2009 günü Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde yaşandı. Kapatılan Demokratik Toplam Partisi (DTP) tarafından 'Abdullah Öcalan'a cezaevinde uygulanan tecrit kaldırılsın' adı altında bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına katılan partililer ve örgüt yanlıları, olay çıkardı. Öcalan lehine slogan atan örgüt yanlıları, yüzlerini poşu ile kapatıp polise taş attı. Polis kamerası tarafından tespit edilen İsmail K. (17), Murat Ö. (17) ve Turgay İ. (17) adlı çocuklar, gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 3 çocuk hakkında, TCK 314-2 maddesi kapsamında terör örgütü üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak ile TCK 265-1 maddesi kapsamında polise karşı görevini yaptırmamak için direnmek suçlarından 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'POLİSİ TAŞLAMAMIZ İÇİN ÇUVALLA TAŞ DAĞITTILAR'

Karar duruşmasında son kez savunma yapan göstericiler, pişman olduklarını söylediler. Yaşı küçük zanlılardan Murat Ö., "Kalabalık arasından çıkıp eve giderken topluluk içindeki büyük ağabeylerimiz bizi öldürmekle tehdit edip göstericilerin arasına katılmamızı istediler. Tanımadığım kişiler çuval içerisinden çıkardıkları taşları bize dağıtıp, polise atmamızı söylediler. Ben de korktuğum için böyle bir şey yaptım. Elimdeki bir iki taşı polisin üzerine attım. İlk defa böyle bir olayla karşılaştım. Çok pişmanım" dedi.

Diğer sanık İsmail K. de, "Çarşıda bulunduğum sırada bir grup DTP'li olduğunu bildiğim ağabeylerimiz beni eyleme katılmaya zorladılar. Elimize çuvalla taş verdiler, zorla polisi taşlattılar. Yasadışı bir slogan atmadım. Olayların içinde bilinçsiz bir şekilde polis ağabeylerime taş attığım için pişmanlık duyuyorum" diye konuştu.

Turgay İ. ise, "Askerlik muayenesi için çarşıya gittiğimde yanımda diğer arkadaşlarımda vardı. Eyleme katılmadım. Yüzü maskeli bir grup tarafından tehdit edilerek olaylara katılmaya zorlandık. Terör örgütü ile bir ilgim yoktur. Polisi taşlamamız için bizi tehdit ettiler, elimize taş verip polise atmamızı söylediler. Korktuğum için polise taş attım. Pişmanım" dedi.

ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN BERAAT, POLİSE DİRENMEKTEN CEZA ALDILAR

Sanıkların savunmalarını inandırıcı bulan mahkeme heyeti, 'Terör Örgütü Üyesi olmak' ve 'Örgüt Propagandası yapmak' suçlarının sabit olmadığı gerekçesiyle, 15 yıl hapisle yargılanan 3 çocuğa bu suçlardan beraat kararı verdi. Mahkeme İsmail K., Murat Ö. ve Turgay İ.'yi TCK 265-1 maddesi kapsamında 'görevli polis memurlarına görevi başında görevini yaptırmamak için direnmek' suçundan 1'er yıl hapis cezası verdi.

Ceza verilirken, tutuksuz yargılanan sanıkların duruşmadaki hal ve tavırları lehlerine takdiri indirim nedeni kabul edildi. Mahkeme, verilen cezanın hükmünün ertelenmesinin de yer olmadığını belirtti.

 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar