39 yıl sonra oğlu Hüseyin'e kavuştu

Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan’la birlikte 6 Mayıs 1972’de, henüz 23 yaşındayken idam edilen Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nun (THKO) kurucularından Hüseyin İnan’ın babası Hıdır İnan (82) İstanbul’da yaşamını yitirdi.

39 yıl sonra oğlu Hüseyin'e kavuştu
39 yıl sonra oğlu Hüseyin'e kavuştu
GİRİŞ 23.04.2011 09:26 GÜNCELLEME 23.04.2011 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hıdır İnan’ın cenazesi yarın Yenibosna Cemevi’nde düzenlenecek törenin ardından Yenibosna Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Hüseyin İnan idama giderken son arzusu sorulduğunda, “Babam yarın ayağımdaki bu lastik ayakkabıları görünce, oğlumun doğru dürüst bir ayakkabısı bile yokmuş diye üzülecek. Ayakkabımı bile giyemeden beni apar topar buraya getirdiler. Babama söyleyin, üzülmesin. Ayakkabılarım da hapishanedeki arkadaşlara hediyem olsun” demişti.

Hıdır İnan son sözünde “Babam” diyen oğlu Hüseyin İnan’ın Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabrini her yıl ziyaret etti. Yürümekte zorlandığı son yıllarda torunları ya da çocukları kendisine eşlik etti. 2’si erkek 6 çocuğu ve 19 torunu bulunan Hıdır İnan, Eminönü’nde kumaş toptancılığı yapıyordu. Önceki gece rahatsızlanınca oğulları tarafından kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Hürriyet.com.tr

YORUMLAR 1
  • israfil yücetepe 13 yıl önce Şikayet Et
    acı. fikren karşı olmama rağmen, bir babanın oğluna kavuşması karşısında duygulandım. keşke her yer barış ve huzur dolu olsa, çocuklar ailelerinden ayrılmasa... ve bu olaylardan şimdiki gençlik ders alsa!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı