Türk polisinin İnci'si kızıyla 'Işıl'dayacak

Siirt'te başlatılan 'Polis Olmak İsteyen Yeni İnciler Arıyoruz' projesinin rol modeli Polis Başmüfettişi İnci Aksoy, teşkilata kazandırmak istedikleri genç kızların eğitimi için 'Canlı Para' programına katılacak.

Türk polisinin İnci'si kızıyla 'Işıl'dayacak
Türk polisinin İnci'si kızıyla 'Işıl'dayacak
GİRİŞ 24.04.2011 14:44 GÜNCELLEME 24.04.2011 14:44

Ercan Sarıkaya'nın haberi

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı 'Polis Olmak İsteyen Yeni İnciler Arıyoruz' projesine rol modeli olan oyuncu Saadet Işıl Aksoy'un annesi Birinci Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi İnci Aksoy AKŞAM'a konuştu. Yeni İnciler'in eğitimlerine devam etmeleri için çabalarını anlatan Aksoy, 26 Nisan'da SHOW TV'de yayınlanan 'Canlı Para' yarışmasına projenin koordinatörü Lojistik Şube Müdürü Mustafa Durmaz ile birlikte katılacaklarını belirterek, 'Bilgilerimize güveniyoruz. Amacımız bir milyon liralık ödülü kazanıp Siirtli kızların birkaç yılını garanti altına almak' dedi.

İlk olarak Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven'in kendisini arayarak projeden bahsettiğini anlatan Aksoy, 'Siirt'te son 15 yılda kaç kişi polis olmuş diye araştırınca başvuran üç beş kişi arasında hiç kız olmadığını, başvuranların da kazanamadığını tespit etmişler. İnsanların ailevi ve maddi sıkıntılarla başvurmadığını fark etmişler. Recep Güven bana 'eğer başvurular sırasında siz de burada olursanız sayı daha çok olur' dedi. Ben de seve seve kabul ettim. Siirt'e gittim ve kızların dershane masrafları için 'Yeşeren Umutlar Derneği'ni kurdurarak işe başladık' dedi.

kullan

Kızlara özel defile

Ünlü modacı Cengiz Abazoğlu'nun sosyal yönlü ücretsiz defileler yaptığını öğrenince kendisinden rica ettiklerini ifade eden İnci Aksoy, 'O da bizi kırmadı. Davetiyeler hazırladık. Yarın akşam Lütfi Kırdar'da bir defile olacak. Buradan önemli miktarda bağış bekliyoruz. Bu şekilde derneğin bilinirliğini arttırmış olacağız' dedi. Aksoy, 'Kızların bir bölümü ikinci sınavlara hazırlandığı için defileye gelemeyecek. Ancak gelenler ilk kez memleketlerinden dışarı çıkıyor olacaklar. Siyah takım beyaz gömlek ve yakalarında birer inci olacak' diye konuştu.

Hala kaynağa ihtiyacımız var

1980-1982 yıllarında Komiser Muavini olarak şark görevini yaptığı, annesinin memleketi Siirt'teki projeye ilham kaynağı olan Emniyet Müdürü İnci Aksoy, 'Biz projeyi 20 kızımızla başlatırız düşüncesiyle yola çıktık. Ancak 350 civarı başvuru aldık. Sonra sayıyı 90'a düşürdük. İki kızımız YGS'ye giremedi.

Bir kızımız kendisi devam etmedi, ikisinin de aileleri istemedi. Şu anda sayımız 85'e düştü. Yeterli puanı alan kızlarımızı Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarına hazırlayacağız' dedi. Ailelerin, kızlarının polis olmalarına izin vermediğini anlatan Aksoy, 'Ailelerle konuştuk ve ikna ettik. Kazananlar Polis Meslek Eğitim Merkezi'ndeki altı aylık eğitimin ardından polis olacaklar' dedi.

Dernek vasıtasıyla bağış toplamaya başladıklarını belirten Aksoy, 'Kızların dershane giderleri 270 bin lira tutuyordu. Bir bölümünü topladık. Ancak halen dershanelere borçluyuz. Kaynak yaratmak için herkese başvuruyoruz' diye konuştu. Aksoy, 'Bizim yaptığımız işin güzel bir yönü de şu oldu: Belki bir kısmı sınavları kazanamayacak ama ileride çocukları olunca devlete taş attırmayacaklar' dedi.

Akşam

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!