PKK'dan hristiyanlık propagandası

PKK terör örügütünün, Doğu'da bir çok ilde İncil ve üzerinde "Kurtuluş İncil'dedir" ibaresi yer alan ve Hıristiyanlık propagandası içeren CD'ler dağıttığı ortaya çıktı.

PKK'dan hristiyanlık propagandası
PKK'dan hristiyanlık propagandası
GİRİŞ 05.05.2011 11:31 GÜNCELLEME 05.05.2011 11:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kürt halkı üzerinde beklediği ilgiyi göremeyince, dini kavramları istismar ederek bölgedeki etkinliğini sürdürmek isteyen terör örgütü PKK'nın, kendi kadrolarına yönelik 'Hıristiyanlık' propagandası yaptığı ortaya çıktı.

Türkiye'deki sivil uzantıları aracılığıyla, "Sivil Cuma Namazı" adı altında vatandaşlar arasında etnik ve dini ayrımcılık yaratmaya çalışan terör örgütü PKK'nın, Van, Diyarbakır ve Mardin gibi kentlerde düzenlediği bazı etkinliklerde, örgüt kadrolarına ve sempatizan kitleye yönelik ücretsiz İncil'in yanı sıra, üzerinde "Kurtuluş İncil'dedir" ibaresi yer alan ve Hıristiyanlık propagandası içeren CD'ler dağıttığı belirlendi.

Geçtiğimiz ay terör örgütünün siyasi uzantısı bir dernek tarafından Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen etkinliğe katılan Kürtlere ücretsiz İncil ve Hıristiyanlık propagandası içeren CD'ler dağıtıldığı, İncil almak istemeyen Kürtlere baskı uygulandığı öne sürüldü. Son dönemde terör örgütü PKK ve siyasi uzantıları tarafından 'peygamber' ilan edilen ve avukatları aracılığıyla "sivil cuma namazı" eylemlerinin talimatını veren terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan, 2004 yılında yaptığı bir açıklamada, kendisini Hazreti İsa ile özdeşleştirdiğini belirterek, "PKK başlangıçta 12 kişiydi" demiş, BDP'li İbrahim Binici'nin ise, Kürt Kilisesi kurulması yönünde görüş beyan ettiği ileri sürülmüştü.
 
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    hiristiyanlıkj propagandası. ermenilerle kürtler arasında bir akrabalık bağı olduğu ve bazı teorilerin kürtler ermeni kökenlidir iddialarını nazara alırsak buna şaşmamak gerekir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek